Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Multipla skleroza

Default avatar

Mul

Sem našla tale sestavek, če komu koristi

[quote=""multipla skleroza je ozdravljiva""]
Multipla skleroza je ozdravljiva
Ponedeljek, 23. november 2009 - 17:10
Začetne raziskave v Italiji so vključile 65 bolnikov z MS. Vsem so popravili (manjši operacijski poseg) problematične vratne žile. Po posegu so se nevronske poškodbe zmanjšale od 50% na 12% in po dveh letih po operaciji 73% bolnikov ni imelo več nobenih simptomov.
Raziskovalci iz Buffala, ZDA bodo to metodo preizkusili na 1700 bolnikih z MS. Začeli bodo s pregledom možganov (fMRI) in krvnih žil, ugotavljali bodo pretok krvi, poškodbe in depozite kovin v žilah. Predvsem jih bodo zanimale blokade v vratnih in azigos žilah.

Upajmo, da se bo po svetu čim več raziskovalnih inštitutov lotilo podobnih preiskav. Če se bo ta njegova teorija pokazala za verodostojno in če bodo pacienti po majhnem posegu v žilah dosegli vsaj izboljšanje simptomov MS, se bo zgodil velikanski preboj pri tretiranju te bolezni. Farmacevtska industrija bo izgubila eno veliko molzno kravo, zato lahko iz farmacevtskih logov zelo hitro pričakujemo negiranje takih postopkov, skratka protiudarec. Kanadsko združenje MS bolnikov je že podvomilo v prve rezultate, češ saj je še zmeraj daleč premalo dokazov, da leži problem v žilah in ne v avtoimunskih nepravilnostih. Ameriško združenje celo odsvetuje fMRI pregled možganov.

Če imate MS, zahtevajte pregled vratnih krvnih žil.


[/quote]

Ne najdem linka sicer.
Default avatar

ninan

Še mnenje slovenske nevrologinje:


Kronična cerebrovaskularna venska insuficienca (CCSVI)

Prim. dr. Beatrika Končan Vračko, specialist nevrolog
Nevrološka klinika, Univerzitetni Klinični Center v Ljubljani
Predsednica Strokovnega medicinskega odbora Združenja Multiple Skleroze Slovenije


Italijanski žilni kirurg profesor dr. Paolo Zamboni z univerze v Ferrari je s preiskavami vratnega venskega žilja pri skoraj 90% obolelih z multiplo sklerozo (MS) našel anatomske žilne spremembe zaradi katerih je moten odtok venske krvi iz možganov ali poteka celo v nasprotni smeri (refluks venske krvi v možgane). Zaradi zastajanja venske krvi je v možganih povečano kopičenje železa in delcev Epstein Barrovih virusov (EBV), ki jih uradna znanost že dolgo povezuje z vnetnim imunskim dogajanjem in nastankom multiple skleroze. Opisano motnjo venske prekrvljenosti možganov je poimenoval kronična cerebrospinalna venska insuficienca (CCSVI), t.j. kronična možgansko hrbtenjačna venska pomanjkljivost, ki jo je možno popraviti s kirurškim endovaskularnim posegom, podobnim angioplastiki s posebnim balončkom za razširitev žile in sprostitev venskega odtoka iz glave, s tem pa izboljšanje simptomov MS.
Profesor dr. Paolo Zamboni je na ta način pomagal svoji ženi, ki je vrsto let bolehala za MS in je po tem posegu že tri leta brez poslabšanja. V Italiji so poseg na vratnih venah opravili pri 65 bolnikih z MS in po dveh letih po operaciji 73% teh bolnikov ni imelo več težav.
Ameriški raziskovalci iz Buffala s profesorjem dr. Robertom Živadinovim na čelu bodo v širše zasnovani raziskavi po predhodnem specialnem pregledu možganov s pomočjo funkcionalne magnetne resonance (fMRI), specialnih preiskav možganskih žil in možganskega krvnega pretoka ter ugotavljanja poškodbe možganov zaradi depozitov železa in drugih kovin pri 1700 ljudeh, polovica njih je obolelih z MS in polovica zdravih, med njimi 100 otrok, preizkusili to terapijo s posebno pozornostjo na žilne blokade v vratnih venah in azigos žilah.
Večina uglednih specialistov nevrologov v svetu in pri nas ter nacionalna združenja MS v ZDA in Kanadi so zadržani do teh preiskav in tovrstnega kirurškega zdravljenja pri obolelih z MS in zaradi pomanjkanja dokazov dvomijo v tovrstno enostavno razlago misteriozne in zapletene avtoimune bolezni MS, zato pacientom teoretsko in z dokazi nepodprto zdravljenje do nadaljnjega odsvetujejo, vključno preiskave s fMRI.
Profesor dr. Robert Živadinov je 24. novembra letos obiskal tudi novo Nevrološko kliniko UKC v Ljubljani in v svojem predavanju podrobneje predstavil strokovna izhodišča za preverjanje zgoraj opisane CCSVI s pomočjo specialnih tehnik, ki jih lahko izvajajo le na Univerzi v Buffalu (ZDA) s pomočjo najnovejših veliko močnejših magnetno resonančnih aparatur (7T), ki jih v Evropi še nimamo. Kot že omenjeno je kakor vedno v uradni medicini potrebno počakati rezultate znanstvenih raziskav za dokazovanje doslej znanstveno še nepreverjene teorije in opažanj prof. dr. Paola Zambonija.
Default avatar

AKTEM 39

vedno me stisne,ko preberem kakšen članek o MS,saj se vedno spomnim prijateljice,ki je bila trdno prepričana,da najdejo zdravilo za bolezen.Bila je polna upanja,da bo ozdravela že zaradi sina in hčerke,ki sta bila v najnežnejših letih,ko se je njeno stanje močno poslabšalo,upala je do zadnjega,a njena želja je ostala neizpolnjena...umrla je stara komaj 38 let!
Default avatar

čvekca

Za mojo mamo prepozno.Žal.
Default avatar

jojjoj

Tudi zame bo najbrž prepozno, čeprav sem stara 26 let.
Default avatar

se umre?

Saj se od MS ne umre?? Ali pač? Res žalostno, glede na to, da zbolevajo pretežno maljši odrasli... :((
Default avatar

AKTEM 39

[quote=""se umre?""]
Saj se od MS ne umre?? Ali pač? Res žalostno, glede na to, da zbolevajo pretežno maljši odrasli... :(([/quote]Vsak potek bolezni je drugačen,ljudje z MS lahko živijo dolgo,če ni drugih zapletov.Moja prijateljica je umrla zaradi pljučnice!
Default avatar

dragona

je li ovaj citat dr.Končan Vračko negdje objavljen? Ovdje sam prvi put pročitala da je Živadinova u Sloveniji u novembru govorio o CCSVI.