Starševski čvek

hiša prodana pred nosom :-(((

Default avatar
POzdrav
Prosim za eno pomoč
Z nekom sva hotela skleniti posel o nakupu hiše. Posel se je odvijal preko agencije. Prodajalcu sva podala ponudbo, katero je sprejel, to sporočil agenciji in agencija nama, da sprejme najino ponudbo, da nama hišo proda in začela sva urejati vse potrebno za kredit.
Potem bi se morali prejšnji teden sestati za sestavo kupoprodajne pogodbe pri notarju in prodajalec ni mogel, ker je zbolel. Danes bi se spet morali slišati, pa mi iz agencije sporoči, da je prodajaledc hišo v petek prodal nekomu drugemu,boljšemu ponudniku, s katerim bo tudi kasneje nekaj poslovno sodeloval. Baje je že podpisana pogodba in dana ara.
Zanima me, ali lahko v zveti s tem kaj ukrenem v svpojo korist. Sva zelo razočarana, čakala sva ga da bomo sklenili posel, razočaran je tudi agent nepremičninske agencije, kateri bi mu lahko zaračunal tudi provizijo, pa vendar....Nimam papirja, na katerem bi on pisno napisal, da sprejme najino ponudbo, za tem samo stoji agent kateremu je to javil in nisva dala are.

Ali lahko karkoli ukrepam, ker bi res rada to hišo kupila in se počutiva izigrana.
Ne potrebujem nasvetov o ari, bi jo dala, ampka se od sprejema ponudbe nismo mogli dobiti s kupcem. Hvala za pomoč
lp
Default avatar
Lastnik ima pravico prodati hišo najboljšemu ponudniku.
Default avatar
Ne nič ne moreš. On se je tako odločil. Lahko bi rekel, da se je premislil in da hiše ne proda. Je pač povedal po pravici.
Žal kar začni iskati novo.
Default avatar
nič ne moreš. Nam je avtohiša na ta način prodala rezerviran avto ( sem ga rezervirala, vprašala za aro, so rekli ni potrebna, ko sem prišla nazaj z papirji pa avta ni bilo več.)No v mojem primeru bi lahko samo drug avto vzela, ampak ga nisem, sem šla drugam
Default avatar
kaj te sploh muči
Default avatar
Potolaži se, da če je tako, vam ta hiša sigurno ni bila namenjena. Boste poiskali boljšo hišo in tista bo tista prava, ki vam bo namenjena in v kateri boste srečni.
Default avatar
Me ne bi čudilo, če nima tukaj zraven prstov tudi agencija... Meni so enkrat, ko sem najemala stanovanje, rekli, da so lastniki nekega prekrasnega stanovanja, s katerimi smo se super ujeli, stanovanje oddali drugemu. Po nekaj tednih mi je zazvonil telefon v službi (med klepetom sem povedala, kje delam), na drugi strani je bil lastnik in me vprašal, če me stanovanje še vedno zanima, da sta se z ženo takoj odločila, da ga oddata meni, agentka pa jima je rekla, da me ne zanima več. Sem čisto dol padla... Očitno je gospa imela v igri svojo računico....

Sanja se mi pa ne, ča lahko karkoli storiš, razen da zadevo preveriš direktno pri lastniku.
Default avatar
Hvala vsem za odgovore.....
Se bomo najbrž morali sprijazniti, pa četudi smo se že vidli v njej, izbirali smo že pohištvo, sobice za otroke.....
Kaj me sploh muči, me sprašuje nekgo?
Muči me to, da imam občutek, da sem bila zavedena, pa čeprav še ni bilo nič končno dorečenega, da sem se vidla, kako se imamo lepo na zelenici, kako smo srečni in veseli....
osebno sem prizadeta, to me muči....in žalostna....in hvala vsem vseeno
Default avatar
čudno je napisal/a:
Najem ali prodaja ni isto-ko oddajaš stanovanje je zelo pomembno kakšnemu ga oddaš.Ko ga pa prodajaš je največje merilo denar-tisti, ki da več,tistemu ga prodaš.
Default avatar
to ti ješola, da nikomur ne smeš zaupati-sploh pa ne takrat ,kadar je v igri denar.prodajalec pač proda najboljšemu ponudniku.
Default avatar
Tudi jaz bi šla do lastnika in ga osebno vprašala zakaj je hišo prodal drugemu, čeprav ste bili dogovorjeni.
Konec koncev bi lastnik lahko kontaktiral egencijo in povedal, da ima eno drugo osebo, ki pa ponuja več. In če želite tudi vi toliko ponuditi, če ne, bi pa potem prodal drugemu. Vsaj ponudil bi lahko ne pa kar tako.
Lp
Default avatar
Pozabi in išči naprej. Mogoče pa najdeš še kaj boljšega. Tudi če bi dala aro še ne pomeni, da bi ti jo prodal. Bi ti vrnil 2 X aro pa spet ne bi nič mogla.
Default avatar
Drugič pa ti položi aro preden jemlješ kradit.
Default avatar
75900 je napisal/a:

????? Odločitev za nakup hiše redko pride od danes do jutri!!! Pretehtati je potrebo veliko stvari, sprejeti marsikatero odločitev in se vse temeljito splanirati. Da te nazadnje še prodajalec zavede, pomagati pa si nemoreš nič, pa res nemore biti prijetno!

Ko smo mi spomladi kupovali hišo, mi tudi podpisana pogodba in plačana ara ni dala mirnega spanca, ker je možnost goljufije na vsakem koraku. Šle ko sva dobila v roke ZK izpisek z najinimi imeni na njem, sva prvič nazdravila.

Narediti pa žal nemoreš nič, edino, da stopiš v kontakt z prodajalcem za pojasnila.

Vseeno vam želim, da čimprej najdete hišico vaših sanj.
Default avatar
Ja, te čisto razumem. Tile projdajalci so tudi naju že okoli prinesli. Vse smo bili zmenjeni, denarja za aro nisva mogla dati takoj, ker sva imela vezavo in smo se dogovorili čez dva tedna. Ko sva prišla (vmes tudi že zmenila za kredit ipd...), je sporočil, da je dvignil ceno za 20 % po kvadratnem metru parcele. Seveda sva odstopila. In še vedno iščeva...
Default avatar
mojcaJ je napisal/a:
sorry, za tistega na drugi strani je prodaja biznis.
če ima možnost iztržit par evrov več, normalno, da jih bo iztržil. ti bi jih tudi, brez skrbi, če ti ti uletel na koncu en kupec, ki bi ti ponudil 3 jurje več.

ne moreš čustveno gledat na zadevo. normalno, da si razočarana, ni pa normalno, da si prizadeta, ker ti nihče ni bil dolžen prodati te hiše.
Default avatar
no, kakor koli že, vidim, da nisem edina v taki situacijja, na žalost sem osebno prizadeta, pa če se to še tako čudno sliši
ta trenutek tako delujem, saj sem pred kako uro šele izvedela, da nam je vse v vodo padlo
jutri bo že boje...bo moralo biti,kajne
srečno vsem in čim manj takih zoprnih dogodkov v življenju
papa
Default avatar
Postavi se v vlogo prodajalca : vidva sta obljubila da kupita hišo, nista pa dala are. Zakaj ne?

Kako pa bi se počutil prodajalec, če bi drugemu rekel, da je hiša že prodana, potem pa vidva rekla da sta se sam mal hecala. Danes, ko kupci ne stojijo ravno v vrsti, prodaš takoj, ko pride pravi kupec.

Že dolgo je znano, da se resnost s strani kupca potrdi z ARO.
Default avatar
bhege je napisal/a:


Bi prodajalec rekel da zato, ker je oni kupec prinesel denar, vi pa niste. In tudi are niste položili.
Koneckoncev bi se tudi pri vašem kreditu lahko kaj zalomilo, pa bi vi odpovedali. Ali pa bi nenadoma našli boljšo in cenejšo hišo. Kaj pa bi prodajalec naredil v tem primeru?
Default avatar
problem je, ker vsak prodaja tistemu (če ni zakonskih ovir (predkupna pravica ipd.), tistemu, kateremu se sam odloči. Nas je na primer prodajalec počakal, čeprav mu je nekdo dal malo višjo ponudbo. Najbrž se je odločil, da sva mu bolj všeč. Recimo. Lahko pa ne bi. Ker sva bila prej. Jaz bi recimo kot prodajalec povedala zainteresiranim, da imam višjo ponudbo.Mogoče pa bi bil kupec pripravljen plačati tudi kak tisočak več. Tako sem tudi jaz pričakovala pri neki drugi nepremičnini, ki sva si jo ogledovala. Pa je naša nepremičninska rekla, to je ponudba, on je rekel ne. In zgodba je bila zaključena. K**** gleda take nepremičninarje. Pa bi se lahko uskladili, midva bi še malo stisnila (ker nama je bila res zelo všeč), mogoče bi prodajalec malo spustil.... pa bi se našli nekje vmes. Nikoli več ne grem v nakup / prodajo z agencijo. Samo direkt.
Sem jih šla vseeno kasneje z eno čokolado obiskat. Ampak smo bili prepozni. So že prodali.
Srečno drugič.
Če boste videli še kaj, kar vam bo sedlo v srce, ne pozabite vzeti kontakta od samega prodajalca.