Psihiater odgovarja

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

intimni odnosi

Default avatar
Spoštovani!

S partnerjem sem skupaj že šesto leto. Oba sva stara 27 let. Se čudovito ujameva, imava veliko skupnuh ineresov, tudi hobijev. Živiva skupaj, imava enoletnega sinčka, pripravljava se na poroko. Skratka res uživava v tem, da sva skupaj,ustavarjava skupaj, se imava rada in se ljubiva.
Imava oz. imam pa problem s spolnimi odnosi. Namreč redki so, čeprav kvalitetnbejši kot prej. Včasih sva seksala tudi po trikrat na dan, danes le še nekajkrat na mesec, predvsem zaradi mene. Sploh nimam hude potrebe in želje po spolnih odnosih, težko se sprostim, včasih me motijo tudi najmanjši dotiki, ki vsaj malo namigujejo na sex. Vse to me zelo skrbi, nočem namreč da bi se partner zaradi tega odvrnil od mene.
Omenila sem da so spolni odnosi kvalitetnejši. Res je, vendar moram za to zbrati vso energijo in se popolnoma sprostiti.Kozarček vina pomaga, Včasih nisem imela teh problemov in me zanima, če je to normalno, ali pa je kaj narobe z mano?

za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Aleksandra
Default avatar
Spoštovana Aleksandra,
narobe je to, da si motrate pomagati z vinom, da bi se veselili nečesa kar že v principu povzroča užitek.Razmislite najprej, kaj vas pri spolnoti moti, česa pogrešate, tu ne mislim toliko na razne tehnike, ki ste jih brez dvoma že preizkusili, ampak na na to kaj vam oz partnerju spolnost pomeni. Če je postala obveznost,redni program, ki ga je treba izpeljati, ker je" pač tako v redu in pravilno",se še tako prijetna tehnika sprevrže v notranjo ali zunanjo prisilo.Morda se tudi zaradi prisotnosti otroka v sosednji sobi ne morete sprostiti?.Poskusita se s partnerjem predvsem pogovoriti o skrbeh in problemih na drugih področjih, ki jih morata še premagati in o načinu kako to storiti.Če tudi po tem ne bo sprememb, se bo odinamiki vajinega odnosa naploh, ne le v spolnosti pogovoriti na šest oči s psihiatrom.

Moderatorji

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka
Daniela_Fiket