Starševski čvek

make up pri še ne 12-letnicah

Default avatar
kot v naslovu, me zanima če so vaše punce približno te starosti namazane ... pa ne samo malo trepalnice ampak konkretni make up?

se mi zdi 12 let še malo prekmalu, lahko pa da se motim?
Default avatar
Naša uporablja le kremo za obraz s katero si zaščiti kožo in pa glos za ustnice, ima nežno roza in svetlo rjavega....pa seveda parfum
Default avatar
Moja 13 letnica se že leto pa pol šminka, sicer se še lovi, eksperimentira, a uporablja najprej kremo, potem puder (za katerega je ne morem prepričat da ga še ne rabi) korektor za mozolje, črno maskaro, svinčnik za obrobo oči, gloss.

Je zelo lepa, ni vpadljivo namazana, ni to nek "konkreten" večerni make up, je pa toliko da jo polepša in ji popravi samozavest, zato, zakaj ne?

(hči pravi, da se jih veliko šminka po straniščih v šoli, ker jim mame doma ne pustijo, v omaricah zato imajo posebno zalogo šminke in odstranjevalcev, tako "pupice" pridejo in grejo iz šole nenamazane, vmes pa....)

V izogib temu, pa jaz hčerki kupujem ličila in ji dovolim, brez zadrege.
Default avatar
Se strinjam s predhodnico. Tudi jaz moji punci dovolim do določene meje, trepalnice, črtalo za oči, kakšen glos, več pa niti ne uporablja. Če ji ne bi dovolila, pa bi se namazala v šoli. Meni še v srednji šoli doma niso pustili, da bi se mazala, pa sem pač delala isto kot počnejo punce sedaj. Nosila v šolo in se tam namazala.
Default avatar
ljubi jezus, 12 letnica in šminka in puder, pa ste ene res čist čavhnene????

deklice naj čim dlje uporabljajo le nežne optroške kreme, becotan krema je odlična in to je vse kar potrebuje, razen, če ima problematično kožo, mazolje, potem koža zahteva nego, drugačno...ne pa puder in šminke in vse te packarije...vazelin ja, brezbarven ali malo svetleči, dober deo ua pod pazduho, parfum in redna higiena z milom in to je to...

ene ste res take matere, da se vprašam kakšne afne ste šele ve, da dovolite tako malimd eklicam vse to...to je še otrok pa rečte kar čte!!!! Tudi seks pri teh letih se še močno odsvetuje, če bo katera poleg pudra seveda dovolili hčeri da tudi seksa že tako kmalu... mislm...
Default avatar
Imam očitno srečo, da naša hodi na šolo, kjer tega ni na pretek, stara je 12 let in se niti njene sošolke ne mažejo.
Pa ne, da ji jaz ne bi dovolila, ...sicer sem ji kakšen hud make up odsvetovala...ima pa doma tudi maskaro, ki je zaenkrat še ne uporablja in pa korektor, ki ga redko po potrebi uporabi.
Kupujem pa ji sama kozmetiko in po večini naravno s certifikatom, ki jo uporabljam tudi zase.
Default avatar
[quote=""ene ste res za luno!""]
ljubi jezus, 12 letnica in šminka in puder, pa ste ene res čist čavhnene????

deklice naj čim dlje uporabljajo le nežne optroške kreme, becotan krema je odlična in to je vse kar potrebuje, razen, če ima problematično kožo, mazolje, potem koža zahteva nego, drugačno...ne pa puder in šminke in vse te packarije...vazelin ja, brezbarven ali malo svetleči, dober deo ua pod pazduho, parfum in redna higiena z milom in to je to...

ene ste res take matere, da se vprašam kakšne afne ste šele ve, da dovolite tako malimd eklicam vse to...to je še otrok pa rečte kar čte!!!! Tudi seks pri teh letih se še močno odsvetuje, če bo katera poleg pudra seveda dovolili hčeri da tudi seksa že tako kmalu... mislm...[/quote]

Male deklice my ass.

Moja hči je resen in odgovoren otrok, nobenih težav nimam z njo, in če se bo sprdnila mazat ko "afna", nimam nobenih zadržkov, naj se kar. Samo da druge stvari štimajo.
Od kod vam nekaterim povezava med šminkanjem in krš človekom, za božjo voljo.
Default avatar
Moj sedmošolec ima sošolko, ki že dve leti hodi v šolo namazana, v visokih petkah, torba je vsak dan druga, da paše k stilu tistega dne,... No, moj sin reče, da je navadna afna. pa mislim, da je to kar splošno mnenje njegovih sošolcev.
Default avatar
Tale madam, ki se razburja, najbrž nima doma najstnice,...

Tudi moja hči je v 7. razredu še bila vsa naturale "aqua in sapone" bi rekli talijani, nič ni uporabljala, ne krem, ne pudrov, vse se ji je zdelo "kurbiš". Pa modrca ni hotla nosit, pa bog ne daj s kostjo modrc, pa šminke so ble kr neki....V 8. razredu je začela, počasi uporabljat brezbarvne glose, pa labello, pa korektor. V našem 9. razredu so čisto vse namazane, ene več ene manj, ene to delajo v šoli, ene pa doma, ampak vse, tako pač danes to je.

Punce eksperimentirajo, poskušajo, preverjajo, vse pa do ene meje. Ker vem, kako sem se počutila bedno, ker meni mami ni dovolila nič, in ko sem prvič šla od doma na faks, sem rabila najprej en cajt da sem se znorela in vse prinesla not, kar so mi doma prepovedovali, sem mnenja, da je veliko bolje sprejeti otrokovo željo po postopnem prehodu v odrasli svet, kot jim nabijat komplekse, jih bremzat v njihovi naravni želji po odraščanju, vse do ene meje....
Default avatar
Nimam tako starih otrok, tako da ne bom preveč pametovala ali je prav dovoliti tako starim deklicam šmiko ali ne. Samo to bi rada napisala, da je meni kot odrasli ženski izjemno grdo videti tako mlada dekleta namazana. Govorim o popolnem in izrazitem make up-u seveda. Če je ličenje nežno in nevpadljivo me ne moti oz. niti ne opazim.
Default avatar
12 in 13 let, nobena ne uporablja make-upa, zakaj, zato, ker so njuni starši otroke vzgojili in jih še vzgajajo, kar pa ne pomeni otroku dvigniti instant samozavest!
Sicer pa kot pravi ena zgoraj, so mi vpadljivo namazane najstnice smešne in......
Default avatar
Doma imam devetošolko in v šolo ne hodi namazana. Pa ne da bi ji jaz preprečevala, ampak se je sama odločila, da je to brez veze. Namaže se ko gre v kino itn. Njene sošolke - približno polovica se v šoli maže. Ene dve, tri so pa že odplavale daleč naprej - petke, vpadljiv make up, seksi obnašanje.
Govoriti, da tako pač je, je neumnost. So šole, kjer je make up prepovedan. So šole, kjer je nezaželen (tako je pri nas). Punce lahko eksperimentirajo na področju ličenja v prostem času, tudi moja tako dela in ja pri labelli se je začelo, končalo pa tako, da mi ona kdaj naredi make up. Ličila ji jaz kupujem oz jih skupaj, tako da so kvalitetna.
Default avatar
Naša 14 letnica še nima dovoljenja za šminkanje. Pa tudi kakšne posebne želje ne, se mi zdi. Uporablja kremo in piling za nego najstniške kože. Pa seveda kakšen glos.

Sicer pa ji poiskušam vliti samozavest, da je tudi brez pudrov in šminke v teh letih lepa.

Ne zdi se mi prav, da si že najstnice uničujejo kožo s kemijo.
Default avatar
vse to je stvar vzgoje najlažje je rečt ne smeš ali delaj kar hočeš, najtežje pa je vzgajat in tudi make up je del vzgoje, je treba pravi čas povedat kako in kaj, magar jo poslikat ko se afna in je našmirana ko opica in verjemite, ko se bo videla na posnetku bo nehala...ja, ni hujega kot gledat male deklice, ki se obnašajo kot velike, takrat se vprašam kje so tu starši, kaj, ko bo ta mala deklica dejala, seksala bom ali kadila bom ali pila bom, boste tudi zato, ja, otrok odrašča, naj odrašča, otrok sprobava, naj, ampak če je otrok vzgojen točno ve kako in kaj in to je to...

12 letnice, na naši šolo ni našmiranih, so redke in te so afne in jim to vsak pove, mažejo se sem in tja v devetem razredu in še tam lepo diskretno, če gre kdo čez mero, se mu lepo pove, tudi jaz kot učiteljica sm že deveto-šolki lepo povedala kako izgleda, poslušala sm jo, zakaj to dela, če starši vedo in kaj želi doseči s tem...brez veze, ona je to počela zaradi upiranja staršem, da bi na tak način dobila mal njihovega časa...pa magar kreganje, kakšna je...bogo dete... čez teden dni je nehala.

otroku je treba pokazat, povedat, se pogovarjat, najlažje pa mu je prepobedat ali kar dat, kupovat ličila in slično...za otroka si je treba vzet čas, sploh pa za najstnike, najstnice! Dojet mora in potem ni sile...
Default avatar
Naša dvanajstletnica še ni izrazila želje ,da bi se namazala .Če pa bi ,ji bom dovolila labelo več raje ne ,pa nisem stroga,ampak zaradi kože.Če pa bi težila ,pa bi ji dovolila ,zraven pa povedala ,da bo pri učiteljih dobila točko manj ,pa še mislili bodo ,da ima mami mal zmešano.Na žalost je na naši šoli tako ,da gledajo tudi na zunanji izgled in če ima fant dolge lase so že v zbornici pa čvekajo,kaj šele ,da se tako mlade mažejo.Ja, ni mi vseeno ,da bi gospe opravljale mojo punco.
Default avatar
Glede na to, da je moja pri 12, tudi bila še čisto naravna, vam pač svetujem, da preden kaj napišete tudi premislite. Sedaj pri 14. je slika malce drugačna, zame še sprejemljiva.

Ja, strinjam se, da so vpadljivo namazane najstnice včasih smešne, včasih so pa tudi, priznajte, diskretno polepšane in lepe, včasih želijo dobiti "instant" samozavest, včasih to počnejo iz samega revolta, iz tistega preizkušanja zastavljenih meja, skratka za vsakim takim detetom se skriva ena življenjska zgodba, taka in drugačna...

Da pa bi se sekirala zaradi tega kaj bodo o moji hčerki čvekale učiteljice v zbornici? mi na misel ne pride, saj dokler je moja hči, ki hodi v 9. razred (14 let) vzornega obnašanja, med najboljšimi učenkami na šoli, priljubljena med sošolci, samozavestna, me njihovo tozadevno mnenje popolnoma nič ne briga.

Sicer je hči danes diskretno namazana, je pa imela obdobje ko je pretiravala s pudrom, dokler ji nisem uspela dopovedat in pokazat kako je lepša brez. Enostavno je rabila to obdobje preizkušanja, če so jo takrat obirale v zbornici - pa bog pomagaj, mi milo rečeno, dol visi.
Default avatar
Naša 12-letnica se ne spomni niti uporabljati kreme (jo še vedno opozarjam), včasih se le spomni na vazelin in to je to. Sicer pa je plesalka in se mora za na tekmovanje izdatno namazati in očitno ji je hvala Bogu to dovolj, saj je že kar nekajkrat dobila mozolje po uporabi pudra in ji ni to nekaj vav. Sicer pa, bolj ko se kregaš, prej bo poizkusila.
Default avatar
Naša se niti s kremo ne maže,naj mi ena napiše zakaj je dobro se mazat s kremo pri teh letih,da ji povem,ker jaz ne vem .
Mati 14 ,niso vse odlične na vseh področjih,hvala bogu za tvojo,ampak roko na srce ,če bi videla mojo hčer namazano npr.pri zdravniku,bi si mislila svoje ,če pa ne ,si pa ena redkih,ki se brigajo zase.
Default avatar
eh očitno imate srečo, da niste gledale v živo kakšnih tekmovanj iz ritmične gimnastike.
to je treba videt, ko eno petletnico dobi v roke ruska trenerka in jo namaže kot 25 letno plesalko na drogu....
po moje vse te vaše najstnice ne dosežejo tega standarda.
Default avatar
xsenija007 je napisal/a:
Različne kreme sem jaz uporabljala za hči že od rojstva dalje, predvsem pozimi, za zaščito ličk na mrazu, pa čeprav je takrat bil le Becutan, kasneje pa navadna Nivea. Sedaj ima Garnier kremo za najstniško kožo, en tonik ali mleko za čiščenje mastne kože, ker ima na čelu in ob strani mal mozoljev.

Hči pa ima krasen značaj, in da ne zaidemo s teme preveč, sem ponosna nanjo pa ne le zaradi ocen, tudi sicer je zelo pozitiven značaj! ponosna tudi ko in če je namazana ker je res lepa, diskretno in lepo se zna namazat, saj jo tudi modno ustvarjanje in makeup zelo zanima.

Sicer se pa nikoli ne vtikam v namazane ali nenamazane deklice, v oči mi padejo pa res samo kakšni ekstremi tako kot kakšni predstavniki EMO scene, ki hodijo okrog z zelo upadljivimi črno namazanimi očmi, pirsingi in podobno štrlečimi make-upi, to pa opazim, komentiram na glas pa ne, me ne tangira (pa pri zdravniku ali duhovniku, ista reč)