Med.Over.Net

Ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Barbara Sarić, Ba pth.;specializ. psihoanalize

Pogovori o ljubezni, reševanju težav in različnih zapletov. Svetovanje, morda samo pogovor ali prijetna beseda, mogoče celo ... nikoli ne veš, če ne vprašaš.

Barbara Sarić , Ba pth.;specializ. psihoanalize

BarbaraSaric

Fakultetni študij psihoterapije je opravljala na SFU Sigmund Freud Privat Universität na Dunaju, izkušnje pa pridobivala v Sloveniji. Izbrala je smer psihoanalize - psihodinamska psihoterapija, saj se v praksi klasična Freudova analiza večinoma ne uporablja več. Najbolj pomembno v psihoterapiji se ji zdi, da skozi proces spoznava človeka in se kot strokovnjak prilagoditi na njegov sistem - "svet", saj verjame, da niti ena istoimenska težava, bolezen ni enaka drugi. Je moderatorka foruma na Med.Over.Net, piše članke za različne revije in sodeluje z radio Prvi ter RTV Slovenija. Njena vizija je sodelovanje in povezovanje z ljudmi. "Tudi sama sem skozi različne težave in v najstniških letih preko motnje hranjenja spoznavala sebe. ... Psihoterapija je ena najboljših stvari, ki so se mi zgodile v življenju. Gre za občutek harmonije v mojem življenju, ki je neprecenljiv. Zanimivo, kako povezana so naša čustva, um, telo ter kako lahko osvetlimo sami sebe in se dobro spoznamo, prav tako pa spoznavamo okolje okoli sebe ...,“ nam Barbara Sarić zaupa o sebi.

Za vedno samska???

Default avatar

BerryJ

Pozdravljeni,

če ne veš, vprašaj... piše :) bom, čeprav približno poznam odgovor... a vseeno... morda ima kdo podobno izkušnjo... kaj storiti? končati? nadaljevati in se prepustiti valovom življenja?

dve leti je minilo, odkar sem zaključila težko vezo s fantom, katerega karakter je bil težek, nerazumljiv, on sam preračunljiv, do mene tudi grob, nespoštljiv... in ostala samska... vse do danes... in sprašujem se, do kdaj še??? Komu sem kaj slabega storila, da nimam sreče v ljubezni??

Zgodba: Stara sem 35 let. Pred letom in pol sem preko interneta spoznala 3 leta mlajšega fanta, s katerim sva se ujela na vseh področjih... humor, seks,pogled na življenje... vse ok, razen pri eni stvari. Ne želi resne zveze oz. pravi, da bi ga to utesnjevalo (čeprav je že imel punce...), da on ni za zveze itd. Da je dober prijatelj, vendar slab partner... Pa ne mislite, res mu ne težim s telefonskimi klici itd. svoboden je kot ptiček na veji....
Problem je tudi v tem, da se moja biološka ura počasi izteka... v njega pa sem zaljubljena, rada ga imam... z njim mi je lepo (sicer je to zelo poredko, približno 3x na mesec se vidiva (beri: greva na kosilo, kavo... in potem sex, ok... bila sva tudi že skupaj na krajšem potovanje...), slišiva oz. tipkava pa se vsak dan...). On dobro ve, da si želim več, o tem sva debatirala, vendar pravi, da mi več ne more nuditi. Iskreno od njega, da mi to pove, da mi ne obljublja ne vem kaj vse...ampak pravi, da več kot to, kar imava, mi ne more ponuditi. Sama sem za vse praznike, vikende... redko se vidiva za vikend...Prejšnji teden sva bila skupaj in imela spet debato... vprašala sem ga, kaj bi bilo, če bi se odločila to zadevo zaključiti, pa je rekel, da pač zadeva ne more funkcionirati, če dva nista za to. Torej, če grem...je konec. Jaz pa na silo zaključiti nekaj, kar imam rada, ne morem. Pravi sicer, da ni ljubosumen, vendar ga zmoti že vsaka malenkost, ki je povezana z drugimi moškimi (čeprav z nobenim nič nimam). Vem, da bi bilo najbolje zaključiti, morda čakam, da ta korak naredi on, a očitno ga noče tudi on....
Rada bi imela fanta, po pravici povedano, otroci se mi zdijo že znanstvena fantastika... Rada bi ob sebi človeka, ker sem zelo težko sama... pa ne mislite, da ne grem v družbo... grem, vendar spoznavam samo poročene, oddane, geje, neresne, take, ki jim gre po glavi samo sex... Res ni nobenega normalnega fanta več??? Ja, najbrž je, pa do zdaj ni bilo kemije oziroma mi ni bil všeč :( žal..., a v vezo se brez kemije, všečnosti itd... ne morem spustiti... le zato, da ne bi bila sama... ne, to ne morem...

Kaj naj naredim?? Grem stran in ostanem še brez tega človeka, teh užitkov in lepih trenutkov??? Ne morem na silo... vendar istočasno hrepenim po vezi... Ne vem... ali se prepustiti usodi ali moram res zaključiti nekaj, da začnem z novim....???

Hvala za vaša mnenja, nasvete...

Srečno v letu 2010, BerryJ
Default avatar

novoletna

Seveda zaključiti.,..., čimprej bolje bo,,,, in začeti iskati takega, ki bo za resno vezo.
Pa še ena stvar je..., na internetu se pojavlja precej takih fantov, ki nimajo čisto vsega pošlihtano v glavi-. Tudi sama sem naletela na nekaj takih..., ker sčasoma se navežeš na fanta, ampak si vedno bolj žalostna, saj ti taki nezreli tipi ne morejo nuditi tistega, kar ženska želi.
Default avatar

Nov nick

Ježuštana, haha, ja pa valda, straaaaaaaaaaaaaaaan. Lej, bolj boš silila z neko familijo, otroci, pa ne vem še kaj, bolj boš sama sebi smrt. Pa boli te patka, pač nisi za to na svetu, da se ti zgodijo te reči, koliko nas ima otroke pa smo tudi, verjemi, vsi verjeli o srečnih familijah, izletih - kot v filmih, ne.. haha, ko imajo otroke pa so starši zmeraj lepo fino sami, otrok kao da ni po večerih (bemu, jaz sem tem filmom preveč verjela)...
Ti ne živiš sanj, zato pa sanjaš in živiš KAKO ENKRAT BO, če bo, ko bo..
Problem je v napačni miselnosti in pogledu. Zakaj se ne spremeniš? Obrneš. Nehaš iz sebe delat žrtev, nehaš jokat in upat na boljši jutri - ker jutri bo po tem kakor je danes še slabše, ker boš še pred seboj in izgubljenim cajtom imela slabo vest.
Ja in kaj zdaj, če ne spoznaš pravega??? So what, saj pa je dovolj nepravih, da se lahko zabavaš in predvsem jih je dovolj, pazi, DA SI LAHKO SREČNA DA NISI Z NJIMI IN DA SI DOKAŽEŠ ZAKAJ JE DOBRO BIT SAMSKI.
Vsaj pri meni je tako, imam čisto drug pogled od tebe glede samskosti, družine..

Ta tip pa, jebiveter, nesposobnež. Kaj pri teh letih čepi on na netu vsak dan pa chata tam s puncami, ženskami? Takšnih se bi sploh izognila, v tako produktivnih letih čiča tipo doma, adijo pamet. Naj gre delat še za kako urco ali dve, da bo kaj ustvaril, ti lahko kakšno darilo ekstra kupil, ne pa gnit in lenarit, saj to niti ded ni, lej jo! Njemu ni za resno vezo, haha. Seveda ne, če pa je verjetno na netu dovolj biserk ki jih nategne, doma pa hotel mama ali pa lepo svoboda, komu od bednih karakterjev bi bilo da se veže (seveda ti, ki jim je da se vežejo, po navadi nimajo cajta cele dneve čičat in chatat, ampak so drugačni kalibri, delajo in so produktivni)? Da ne misliš kje da bo pa on lahko kdaj koga LJUBIL, ha ha. Ja seveda bo, isto osebo kot jo zdaj - in to je ON SAM. Sigurno ga sere tam v svoji okolici kolko je dolg in širok, poznamo mi takšne bisere, verjemi. Ne mi no rečt da samski model seksa trikrat na mesec, ha ha ha in to samo s teboj, s teboj, ki te ne ljubi niti da bi rekel da si njegova punca.
Zanj si niko i ništa, kot praviš in kot je za razbrat in veš zakaj si to zanj??? KER SI TUDI ZASE NIKO I NIŠTA!!! Zapomni si to kar ti pišem, ker to je resnica, sem bila na istem neko obdobje v daaaljni preteklosti, pa bolj sem bila niko i ništa, bolj sem rinla v človeka da bi sebi in njemu dokazala, kako pa sem jaz te le nekaj vredna in jaz sem si takrat uspela dokazat (mi danes žal in kar sram pred seboj), a bolj sem rinla, še manj sem bila vredna. (sicer ni bilo tako drastično kot opisujem, a ko gledam nazaj se mi točno tako zdi da je bilo). Ma kaj čivava, jaz sem bila takrat pikapolonica, haha. Odnosa do sebe nisem imela, spoštovanja še manj. KER SEM RINILA TOČNO V ČLOVEKA, ki me je hotel naredit malo!!!!! Kapiraš?

Ljubosumen pa je za to, ker sodi po sebi. Kaj bo en fičfirič nezrel in pokvarjen tebi govoril s kom naj se družiš? Ma veš kaj bi jaz? Rekla da sem spoznala novega, jebača, da ima tiča od 18 cm in se ti je zmešalo in da pač moraš malo prekinit odnos in se predat dobremu seksu. Ha ha ha. Pa da bi še ne vem kako trpela in se odvajala odvisnosti (v tej ti si, to je isto kot da si neke vrste narkoman ali alkoholik ipd), bi vedla da sem takega tipa z "18 cm" sesula. Ha ha ha. Verjemi, ne bi mu dalo miru, mogoče bi se malo vzel k sebi, na vsak način pa bi se zamislil in bi mu vdarlo na ego - lej jo, priležnica in tepka me je odjebala zaradi enega dolgega k....

Naredi iz svojega stanja zajebancijo, dobro si naredi, hecaj se in zabavaj, hkrati pa odvajaj.
In nehaj verjet da je to, če si samska konec sveta, ma kjeeee, bodi srečna da si samska, ti povem da večina modelov ki smo jih me imele ali še imajo, ni vredno počenega groša in jih ena normalna, zdrava ženska osebnost ni štapom ne bi dirala. To da si samska in brez otrok je tvoja boniteta, tvoj plus - veš kolko sranja ti je bilo prihranjenega, oh je, haha, pa še laži in prilagajanj, učenja tipa da se školjka daje dol (ker eni imajo spomin od kamna se to po navadi ponavlja trikrat na dan vsak drug dan) in kje sploh luknja za lulanje je in da wc pe zdaleč ne prestavlja prostora kjer lahko pohčiješ vse stene in tla haha, pa tja do tega da se PRAH briše in rože zalivajo in ne vem še kaj. Kaj bi ti s tem svojim biserom? Bi bila srečna če bi ga imela in ga pol pedenala kot mamica???? Ali ti pričakuješ od tipa ki vsak božji dan chata, v teh svojih letih, da je pa drugače mega aktiven? Saj ti bi rekel: lej prej sem chatal, takega si me spoznala, kaj zdaj kača težiš??? Hehe, ne misli da ti tu pišem nemogočo režijo, ampak tako bi to nekako bilo. In kmalu bi spoznala kako si nesrečna in kakšna tepka si bila, veš da bi ti enkrat posvetilo, ampak kaj bi pol, pri ca 45. tih, z enim ali dvema otrokoma in sama? Ja fuuuul bi ti bilo fino..... ne vprašaj ;).
Nič hudega ti ni, si zdrava, imaš job, si neodvisna, lepo si fajn porihtaj lajf in se kao sprijazni, da boš ostala samska. Poznam tu en par ki sta se spoznala ko je bila ona 36, on pa 6 let mlajši, pa sta se nekaj let trudila imet otroke, ker ni šlo, sta pa posvojila in sta zdaj skupaj 14 let. Eto ti. Samo ona je mislila da bo ostala sama in se ni sekirala...
Default avatar

minetti

[quote=""Nov nick""]
Ježuštana, haha, ja pa valda, straaaaaaaaaaaaaaaan. Lej, bolj boš silila z neko familijo, otroci, pa ne vem še kaj, bolj boš sama sebi smrt. Pa boli te patka, pač nisi za to na svetu, da se ti zgodijo te reči, koliko nas ima otroke pa smo tudi, verjemi, vsi verjeli o srečnih familijah, izletih - kot v filmih, ne.. haha, ko imajo otroke pa so starši zmeraj lepo fino sami, otrok kao da ni po večerih (bemu, jaz sem tem filmom preveč verjela)...
Ti ne živiš sanj, zato pa sanjaš in živiš KAKO ENKRAT BO, če bo, ko bo..
Problem je v napačni miselnosti in pogledu. Zakaj se ne spremeniš? Obrneš. Nehaš iz sebe delat žrtev, nehaš jokat in upat na boljši jutri - ker jutri bo po tem kakor je danes še slabše, ker boš še pred seboj in izgubljenim cajtom imela slabo vest.
Ja in kaj zdaj, če ne spoznaš pravega??? So what, saj pa je dovolj nepravih, da se lahko zabavaš in predvsem jih je dovolj, pazi, DA SI LAHKO SREČNA DA NISI Z NJIMI IN DA SI DOKAŽEŠ ZAKAJ JE DOBRO BIT SAMSKI.
Vsaj pri meni je tako, imam čisto drug pogled od tebe glede samskosti, družine..

Ta tip pa, jebiveter, nesposobnež. Kaj pri teh letih čepi on na netu vsak dan pa chata tam s puncami, ženskami? Takšnih se bi sploh izognila, v tako produktivnih letih čiča tipo doma, adijo pamet. Naj gre delat še za kako urco ali dve, da bo kaj ustvaril, ti lahko kakšno darilo ekstra kupil, ne pa gnit in lenarit, saj to niti ded ni, lej jo! Njemu ni za resno vezo, haha. Seveda ne, če pa je verjetno na netu dovolj biserk ki jih nategne, doma pa hotel mama ali pa lepo svoboda, komu od bednih karakterjev bi bilo da se veže (seveda ti, ki jim je da se vežejo, po navadi nimajo cajta cele dneve čičat in chatat, ampak so drugačni kalibri, delajo in so produktivni)? Da ne misliš kje da bo pa on lahko kdaj koga LJUBIL, ha ha. Ja seveda bo, isto osebo kot jo zdaj - in to je ON SAM. Sigurno ga sere tam v svoji okolici kolko je dolg in širok, poznamo mi takšne bisere, verjemi. Ne mi no rečt da samski model seksa trikrat na mesec, ha ha ha in to samo s teboj, s teboj, ki te ne ljubi niti da bi rekel da si njegova punca.
Zanj si niko i ništa, kot praviš in kot je za razbrat in veš zakaj si to zanj??? KER SI TUDI ZASE NIKO I NIŠTA!!! Zapomni si to kar ti pišem, ker to je resnica, sem bila na istem neko obdobje v daaaljni preteklosti, pa bolj sem bila niko i ništa, bolj sem rinla v človeka da bi sebi in njemu dokazala, kako pa sem jaz te le nekaj vredna in jaz sem si takrat uspela dokazat (mi danes žal in kar sram pred seboj), a bolj sem rinla, še manj sem bila vredna. (sicer ni bilo tako drastično kot opisujem, a ko gledam nazaj se mi točno tako zdi da je bilo). Ma kaj čivava, jaz sem bila takrat pikapolonica, haha. Odnosa do sebe nisem imela, spoštovanja še manj. KER SEM RINILA TOČNO V ČLOVEKA, ki me je hotel naredit malo!!!!! Kapiraš?

Ljubosumen pa je za to, ker sodi po sebi. Kaj bo en fičfirič nezrel in pokvarjen tebi govoril s kom naj se družiš? Ma veš kaj bi jaz? Rekla da sem spoznala novega, jebača, da ima tiča od 18 cm in se ti je zmešalo in da pač moraš malo prekinit odnos in se predat dobremu seksu. Ha ha ha. Pa da bi še ne vem kako trpela in se odvajala odvisnosti (v tej ti si, to je isto kot da si neke vrste narkoman ali alkoholik ipd), bi vedla da sem takega tipa z "18 cm" sesula. Ha ha ha. Verjemi, ne bi mu dalo miru, mogoče bi se malo vzel k sebi, na vsak način pa bi se zamislil in bi mu vdarlo na ego - lej jo, priležnica in tepka me je odjebala zaradi enega dolgega k....

Naredi iz svojega stanja zajebancijo, dobro si naredi, hecaj se in zabavaj, hkrati pa odvajaj.
In nehaj verjet da je to, če si samska konec sveta, ma kjeeee, bodi srečna da si samska, ti povem da večina modelov ki smo jih me imele ali še imajo, ni vredno počenega groša in jih ena normalna, zdrava ženska osebnost ni štapom ne bi dirala. To da si samska in brez otrok je tvoja boniteta, tvoj plus - veš kolko sranja ti je bilo prihranjenega, oh je, haha, pa še laži in prilagajanj, učenja tipa da se školjka daje dol (ker eni imajo spomin od kamna se to po navadi ponavlja trikrat na dan vsak drug dan) in kje sploh luknja za lulanje je in da wc pe zdaleč ne prestavlja prostora kjer lahko pohčiješ vse stene in tla haha, pa tja do tega da se PRAH briše in rože zalivajo in ne vem še kaj. Kaj bi ti s tem svojim biserom? Bi bila srečna če bi ga imela in ga pol pedenala kot mamica???? Ali ti pričakuješ od tipa ki vsak božji dan chata, v teh svojih letih, da je pa drugače mega aktiven? Saj ti bi rekel: lej prej sem chatal, takega si me spoznala, kaj zdaj kača težiš??? Hehe, ne misli da ti tu pišem nemogočo režijo, ampak tako bi to nekako bilo. In kmalu bi spoznala kako si nesrečna in kakšna tepka si bila, veš da bi ti enkrat posvetilo, ampak kaj bi pol, pri ca 45. tih, z enim ali dvema otrokoma in sama? Ja fuuuul bi ti bilo fino..... ne vprašaj ;).
Nič hudega ti ni, si zdrava, imaš job, si neodvisna, lepo si fajn porihtaj lajf in se kao sprijazni, da boš ostala samska. Poznam tu en par ki sta se spoznala ko je bila ona 36, on pa 6 let mlajši, pa sta se nekaj let trudila imet otroke, ker ni šlo, sta pa posvojila in sta zdaj skupaj 14 let. Eto ti. Samo ona je mislila da bo ostala sama in se ni sekirala...[/quote]

Dobro si napisala, čeprav bolj ostro! Priporočam za branje vsem bolj naivnim dušam, med katere spadam tudi jaz. Sem tudi jaz nasedla enemu maminemu sinčeku, ki mu je bil chat vir življenja, parkrat sva se dobila in šla skupaj spat, potem si je pa že zrihtal preko chata nove ljubavnice. In lepo si napisala glede samskosti, sem tudi jaz samska pa mi vse iskrene pravijo, da je tole moja sreča in ne izguba in koliko mi je prišparano. Samo človek tega ne ve, dokler ga kdo s kolom ne trešči po glavi.
Default avatar

metulka

Dobro ti dozira odmerke naklonjenosti, ravno prav, da ostaneš godna. Ne vem, kako naj ti napišem, da bi spregledala ... ker do nekaterih spoznanj se morajo nekateri dokopati sami. Če mogoče ponazorim s čokolado: okusna je, dobra, čisti užitek, ko se ti počasi topi v ustih ... mmmm. Ampak ko ugotoviš, da se zaradi nje rediš in imaš slabo kožo, moraš čokolado omejiti ali celo opustiti, ker ti kljub užitku zelo škodi. Samo vprašati se moraš, ali je nekajminutni užitek vreden tega, da imaš ves čas grdo postavo in kožo. Tak je ta tip. Škodi ti in nekaj ur užitka na mesec ni vredno tega. Razen če nimaš od njega konkretnih materialnih koristi (bi rekla Ta prava Monica).

Je tip drugače vezan? Ker tole trikrat mesečno, nikoli za vikende, praznike zveni po poročenem tipu z družino.
Default avatar

Lulu

hmmm, BerryJ, poleg tega, da izstopiš iz "odnosa" s tem tipom, imaš še eno možnost: sprejmi to, kar imata (prijetno druženje in seks na vsake marčne ide) ter opusti upanje, da bo iz tega kaj več. Samska si, z občasnim f***frendom, ki ti malo popestri življenje, kar pomeni, da imaš odprte vse možnosti. Hodi ven - na koncerte, žure, spoznavaj tipe, pojdi s kom na kavo, zmenek ipd., četudi ne ustreza vsem merilom za moža :) Se mi zdi, da moški najbolj bežijo od takih žensk, ki svojo željo po očetu svojih potomcev očitno že neverbalno izražajo (ne pravim, da si to ti, vendar sem opazila, da se to dogaja nekaterim kolegicam, prav nasprotno pa so veliko več pozornosti deležne ženske, ki so sproščene, odprte za nova poznanstva in morda tudi neobvezujoča razmerja, predvsem pa, ko zagledajo nekoga ali z njim spregovorijo, ne skenirajo in preverjajo "ali bi ta lahko bil pravi". In ne, ni res, da po svetu hodijo samo poročeni, geji ipd. Očitno drugih ne vidiš :) Jaz v vsej svoji samski in nesamski karieri nisem nikoli "naletela" na poročenega. Se mi je po vsem prebranem na teh forumih zares začelo to zdeti že malo čudno ...

Dve leti nisi v resni zvezi, kar ni ravno neka večnost. Realno gledano imaš za otroka še nekaj časa, poleg tega pa tudi "srečno partnerstvo" ni edina oblika starševstva. Kot ti je že bilo napisano, uživaj v tem, da ti (zaenkrat) ni treba za nikogar skrbeti (otrok), da nisi zaciklana v neko napol ali četrt grozno zvezo, da lahko počneš ogromno stvari, ki jih matere in partnerice nekoga pač ne morejo ...
Default avatar

Aannaa

Berry
Razumem te, kajti sama sem v podobni situaciji, samo leta so tvoja +10.
Razum pravi, pusti, prekini zvezo. Potem pa ugotoviš, da še tisto malo, kar je sedaj, (dobivanje na 14-dni), da še tega ne bo več. In se sprašujem, ali je bolje biti sam, ali pa v zvezi, ki ni tista, ki si jo želim. Če sta oba za taka občasna srečanja, prav. Kaj pa v tvojem, mojem,... primeru narediti, ko nisva za tako "ne-zvezo". Vsak razumski odgovor bo, prekini.

Kako pa naprej? Vem, poznam tudi take ženske tvoje starosti, ki iščejo partnerja, pa ga ne najdejo. In potem vztrajamo v nečem, kjer smo nezadovoljne, živimo za redke trenutke.

Še nekaj mi ni logično, pišeš, da je tvoj partner samski, tudi moj, obnašata pa se kot da sta poročena, saj za praznike, vikende,... je sam doma. Ali je to novi stil moških?

Berry, sama sem naredila sklep, da prekinem, ker sem bila za novoletne praznike sama. Danes pa je že bil kontakt preko sms. Ko se bodo bližali naslednji prazniki, bom nervozna, razočarana, ko bodo mimo, pa bom prehitro pozabila.

Občudujem tiste, ki lahko prenašate samoto, ki ste sposobne izstopiti iz take zveze in si poiskati novega partnerja.
Morda tudi nama uspe v novem letu, Berry.

Anna
Default avatar

ena druga nova

Berry in Anna, tole je pa res že čudno. Tudi sama sem v podobni situaciji; no ja, vidiva se včasih celo dvakrat na teden, ampak precej na hitro gre vse skupaj. Kar se mi zdi čudno, je to, da je moj tudi samski (preverjeno, res živi sam, ker sem bila večkrat pri njem), pa mu to zadostuje.

Ne vem, jaz sem nekaj časa tudi nihala in se odločala, da vsemu naredim konec. Pa sem se odločila, da za nedoločen čas pustim stvari take, kot so. S to razliko, da jaz pač živim po svoje in svojega časa ne prilagajam več njemu. Dokler mi bo tako ustrezalo, se sploh ne bom več obremenjevala. Ko se dobiva, mi je lepo, ko pa ga ni, o tem ne razmišljam. Vprašanje pa je, če to lahko storita tudi vedve...saj vsi vemo, da smo si ljudje različni. Sem razčistila pri sebi, da pravzaprav resne zveze ne rabim, saj sem dve (eno v zakonu, eno izven) že preizkusila in ugotovila, da mi tega ni več treba; se ni obneslo tako, da bi bila srečna in izpolnjena.

Punci, živita življenje, ne glede na to, ali sami ali v vezi; pa če že je veza, naj vama bo pisana na kožo, drugače raje ven iz nje!
Default avatar

čudnočudno

...ena druga nova, razumem, da ne potrebuješ resne zveze...ampak...Te res nič ne zanima, kdo v resnici je, česa vsega ne veš, pa bi bilo dobro, da bi vedela...Morda si samo ena od mnogih žensk, ki jih ima...Pa...če te tudi to ne moti...kaj pa varna spolnost? Mene bi bilo strah...
Oprosti...ampak taka zveza je zame samo brezplačen in brezobvezen seks...kak pogovorček in kaka nežnost...na hitro, kakor praviš...Ne vem no...ne znam si predstavljat...
Default avatar

rajesamska

Ja, tisočkrat raje samska, kot pa v taki zvezi! Kako malo samospoštovanja imate!
Imamo sodelavca, ki ima več stanovanj, kamor vodi ljubice. Mogoče je katera od vas njegova? Mi pa poslušamo zgodbice, kako je katero zadovoljil in kako se vračajo, čeprav ga lahko imajo samo parkrat na mesec.
Ampak, nesrečne smo vse, ki se hodimo sem gor iskat, opravičevat za svoja dejanja, za svoje slabosti, za občutke manjvrednosti, ker smo samske...Tudi tiste, ki se (samo) tolažijo s tem, da ne rabijo resne zveze...
Default avatar

Pain

Glej. Problem je tem, da je težko imeti vse naenkrat. Ti bi imela hkrati kemijo, hkrati normalnega fanta,hkrati otroke, hkrati ne bi bila rada sama.

Ti je kemija tako pomembna, da si pripravljena odtiktakati biološko uro samo zaradi kemije.

No, saj si si sama odgovorila na tvoje nepremično stanje.

"Ali so sploh še normalni fantje? So, ampak ni kemije."

Ja, najbrž je že marsikateri moški in ženska opazila, da se takšni moški pojavljajo v redkih primerih.

Tako, da... Imaš pred sabo kriterije in iz teh bo na žalost potrebno kaj vzeti.
Default avatar

offsajderka

Pain je napisal/a:


"Ali so sploh še normalni fantje? So, ampak ni kemije."
Kakšna norost je pa zdaj to? Od kje ideja, da mora biti moški nenormalen, da bi ženska ob njem čutila kemijo? Meni na suho pride ob misli na enega povsem normalnega. Kdo je izumil to teorijo, da ženski hormoni reagirajo samo na barabe, pijance, narkomane, prevarante, hazarderje in podobno moško kasto? Se to kdo tolaži, da je preveč v redu, da bi se kakšna "vžgala" nanj?
Default avatar

ločevalka

offsajderka je napisal/a:
Pain je napisal/a:


"Ali so sploh še normalni fantje? So, ampak ni kemije."
Kakšna norost je pa zdaj to? Od kje ideja, da mora biti moški nenormalen, da bi ženska ob njem čutila kemijo? Meni na suho pride ob misli na enega povsem normalnega. Kdo je izumil to teorijo, da ženski hormoni reagirajo samo na barabe, pijance, narkomane, prevarante, hazarderje in podobno moško kasto? Se to kdo tolaži, da je preveč v redu, da bi se kakšna "vžgala" nanj?
Več kot enkrat sem prebrala tezo, da hujša pr... ko je ženska, bolj tip cvili za njo. In obratno seveda tudi. Če si pa dobra/dober, se pa drugi dela norca iz tebe.
Default avatar

vrtnicatt

stara 32...bila sem v isti situaciji 5 let...ja slepila sem se in upala, čakala, da bova kaj več kot f*** buddy-ja pa ...na koncu sem ugotovila, da sama sebi kratim srečo. Da zaradi njega ne vidim nikogar drugega, da ne uživam v svojem življenju in da bo zame najbolje, če prekinem to navezo. In sem jo.

Bila sem samska pol leta (pa saj v bistvu sem bila tudi tistih 5 ko sem se slepila, da me bo ja videl in se bo odločil za resno zvezo, otroka ipd...) v tem času sem poskusila maksimalno uživati v tem. Skratka, kmalu spoznala moškega, ki me ljubi in ja to je to. Če bi še vedno vztrajala bi gotovo še čakala in čakala...

Punca, najprej prekini vse stike, začni uživati v življenju. tisti pravi te nekje išče, stopi ven izza okvirov, ki si si jih naredila. Za otroke pa, imaš še kar nekaj let časa (medicina dela čudeže)!
Default avatar

Pain

Pain je napisal/a:
Glej. Problem je tem, da je težko imeti vse naenkrat. Ti bi imela hkrati kemijo, hkrati normalnega fanta,hkrati otroke, hkrati ne bi bila rada sama.

Ti je kemija tako pomembna, da si pripravljena odtiktakati biološko uro samo zaradi kemije.

No, saj si si sama odgovorila na tvoje nepremično stanje.

"Ali so sploh še normalni fantje? So, ampak ni kemije."

Ja, najbrž je že marsikateri moški in ženska opazila, da se takšni moški pojavljajo v redkih primerih.

Tako, da... Imaš pred sabo kriterije in iz teh bo na žalost potrebno kaj vzeti.
Nisem rekel, da je to a priori, res pa je, da je tega veliko.
Default avatar

Rok-1

ločevalka je napisal/a:
Več kot enkrat sem prebrala tezo, da hujša pr... ko je ženska, bolj tip cvili za njo. In obratno seveda tudi. Če si pa dobra/dober, se pa drugi dela norca iz tebe.
Take teze smo verjetno prebirali vsi.
So pa ena velika neumnost.

Zato ker - na dolgi rok - je človek vedno tisto kar je v sebi. Če si dober (no recimo raje OK in "normalen") pač si takšen zaradi sebe. Posledično se ti j... če se zato kdo dela norca iz tebe.
Samo odrasti je treba za to.

Če si pr..., velja enako.
Če si pa slučajno pr... zato, da tip (ali ženska) cvili za tabo... se žal vedno nekje zalomi. ALi te pogrunta, ali se naveličaš ali pa kaj tretjega.
Default avatar

ločevalka

Rok-1 je napisal/a:
ločevalka je napisal/a:
Več kot enkrat sem prebrala tezo, da hujša pr... ko je ženska, bolj tip cvili za njo. In obratno seveda tudi. Če si pa dobra/dober, se pa drugi dela norca iz tebe.
Take teze smo verjetno prebirali vsi.
So pa ena velika neumnost.

Zato ker - na dolgi rok - je človek vedno tisto kar je v sebi. Če si dober (no recimo raje OK in "normalen") pač si takšen zaradi sebe. Posledično se ti j... če se zato kdo dela norca iz tebe.
Samo odrasti je treba za to.

Če si pr..., velja enako.
Če si pa slučajno pr... zato, da tip (ali ženska) cvili za tabo... se žal vedno nekje zalomi. ALi te pogrunta, ali se naveličaš ali pa kaj tretjega.
No, nekateri verjamejo v teze. Dejstvo je, da si v prednosti, še se v ljubezen spuščaš predvsem z glavo in manj s srcem.
Naš kolega Pain tukaj gori ima tudi zanimive teze - jaz samo upam, da zna tudi požreti zarečen kruh in če bo spoznal kako luštno samsko mamico, da ne bo razmišljal samo o tem, da jo zanima zato, ker je pač obupana in ne more dobiti nikogar drugega. Ali kaka starejša punca od njega.
No, za vse upam, da znajo požreti zarečen kruh, ko je treba, in nehati bit pr... :)
Default avatar

kruhek

Annaa je napisala, da občuduje tiste, ki lahko prenašajo-mo samoto?????? Halo!!!!!
Tudi tukaj je že bila debata o samoti...kdaj smo bolj osamljeni, samskia ali vezani. Zato ne bi o tem.

Me pa zanima zakaj ljudje "letijo" iz ene veze v drugo????
Zakaj ne morejo biti samski?
Zakaj morajo vedno imeti nekoga, samo, da nekdo je?
Zakaj se bojite biti samski?

Ne vem, ni mi jasno!
A smo samski ljudje manj vredni?????
Default avatar

Pain

Me pa zanima zakaj ljudje "letijo" iz ene veze v drugo????

Moški je tisti, ki se trudi, da bi ga ženska izbrala, ženska pa ga izbere, ali pa ga ne. Zavrne ponavadi normalne, sprejme pa napačne moške. Normalnega moškega lahko izbere zgolj začano, doker si ne opomore in ugotovi, da ni kemije. In ostaneta samo dobra prijatelja.

Zakaj ne morejo biti samski?

Ker so potrebni ljubezni, tako kot hrane.

Zakaj morajo vedno imeti nekoga, samo, da nekdo je?

Ni res. Ženske si zelo zvito izbirajo moške. Samo, da nekdo je delajo zgolj obupani ljudje.

Zakaj se bojite biti samski?

Se ne bojimo, Boli nas, ker smo samski.

A smo samski ljudje manj vredni?????

Nekateri se POČUTIJO manjvredne zaradi drugih. Drugi pa so v sebi nepotešeni.
Default avatar

Pain

No, nekateri verjamejo v teze. Dejstvo je, da si v prednosti, še se v ljubezen spuščaš predvsem z glavo in manj s srcem.
Naš kolega Pain tukaj gori ima tudi zanimive teze - jaz samo upam, da zna tudi požreti zarečen kruh in če bo spoznal kako luštno samsko mamico, da ne bo razmišljal samo o tem, da jo zanima zato, ker je pač obupana in ne more dobiti nikogar drugega. Ali kaka starejša punca od njega.
No, za vse upam, da znajo požreti zarečen kruh, ko je treba, in nehati bit pr... :)


Hvala ti za spodbudne besede. Samske mamice, starejše. Hmmm... Če malo pomisliš... Recimo, da me vzamejo. Zamislim si njo, ne za 15 let nazaj, ampak da je povsem enaka. Enakega mišljenja, enakega izgleda, enakih vrednost, skratka enaka, le številka je za 15 manjša. Ugotovimo, da si me izbere zgolj zaradi številk.

In ja, teze so resnične. Moje izkušnje tudi recimo. Samo poglejte kakšni ljudje se prijavljajo na forume. Ali so ženske, ki brezglavo rinejo iz zveze v zvezo in so vedno znova razočarane, ali pa se prijavljajo moški, ki izkušenj na področju partnerstva skorajda še niso imeli vendar se zavedajo, da so sposobni oddajati in sprejemati ljubezen in tega se zavedajo tudi ženske.

Mislim, da to vse pove.