Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek hobotnica v solati

hobotnica v solati

želela bi narediti hobotnico v solati…pa me zanima kakšen res dober, preizkušen recept…

hvala.

Na netu jih je ko dreka.

to pa jedo bolani ljudje

SLIKE JE DOVOLJENO SAMO HVALITI! __________________________________________________ Vsako pomlad posadi rože! RAZGLEDNICE UTRDBE NA SLOVENSKEM
nova
Uredništvo priporoča

jaz jo naredim čisto preprosto:
hobotnica (čim večja, tem boljše)
avokado
paradižnik (češnjev je optimalen)
čebula (mlada)
česen (ne pretiravam)
peteršilj
sol
poper
oljčno olje
kis
naržem, zmešam, dam v hladilnik in pojem

glede kuhanja hobotnice si pa poglej na net. Mislim, da je 20 min. v ekonomu (če je bila prej zmrznjena, kar je verjetno bila, če si jo kupila v ribarnici) dodaš česen, lovorov list in plutovinast zamašek.

jaz si raje žile prerežem k da bi to jedel

SLIKE JE DOVOLJENO SAMO HVALITI! __________________________________________________ Vsako pomlad posadi rože! RAZGLEDNICE UTRDBE NA SLOVENSKEM

Ni slaba ideja.

Bistvo je v tem, da je dobro skuhana. Predvsem uporabi zmrznjeno. Najprej jo odtajaj, očisti notranjost glave (samo glavo lahko uporabiš), potem pa jo daj v lonec z vrelo vodo. Dodaj en olupljen krompir, dva zamaška, en paradižnik in dve prerezani rdeči čebuli. Kuhaj toliko časa, da rata mehka. Potem pa to hobotnico uporabiš na vse možne načine.

Če jo delaš v solati jo lahko narediš na 100 načinov. Ena, najbolj enostavna je,da jo narežeš na koščke, dodaš olivno olje, kis in čebulo.

Potem pa dodajaš. Lahko s skuhanim krompirjem in česnom. Z različnimi solatami. S paradižnikom, papriko. Tega je res veliko in vsi recepti so dobri.

Hobotnica na srpski način

Sastojci:

1 malo prase (od 15 kg)
1 veća hobotnica (cca 2 kg)
krompir

Priprema:

Dok se prasence vrti na ražnju, hobotnica se kuva u puno vode i posoljeno. Kad je hobotnica gotova a prase ispečeno, izvade se krompiri, voda prolije, a hobotnica baci mačkama i kerovima, da ne zajebavaju dok mezimo. Prase servirati uz hladno pivo.

Hobotnica v bistvu mora biti zmrznjena, da je potem, ko je kuhana, mehka.

:)))) dober recept.

No pa še mal drgač :

Hobotnica al pa veliki ligenj- men je vseeno ker sem v Komiži (VIS) jedu hobotnico v solati. Razlike ni velike v okusu, pri ceni je pa 10x-na.

Daš kuhat za kakšnih 45 min. Zravn gre še lovorjev list, nekaj celega popra(5-6 kuglc) in 2 dcl belga vina.
Ko je skuhano opucaš hobotnico- lignja in ga narežeš na kolobarje.

Papriko ( rdečo,rumeni, zeleno) narežeš na tanke koščke.
Črne olive tud gredo zraven.
Paradajze- tiste ta male sam na pol prerežeš
Malo kaper- čist na drobno narežeš
Vse skupej vržeš v dost veliko skledo, preliješ z olivnim oljem(kr ornk!) in še z sokom iz stisnjenih limon. Odvisno koliko oseb je. Za 4 osebe so dost dve limoni in 2 dcl olivnega olja.

Daš v hladilnik in počakaš do naslednjega dneva. Umes še mal premešaša use skupaj.

Drug dan vzameš ven in spet nekajkrat prmešaš. Belo štruco narežeš in daš v pečico, da se kruh malce popeče.

In navališ, dokler ni skleda prazna.

Lp,

Hobotnica je žilava, da ni za jesti. 10x bolj kot pršut.

Hobotnica je žilava, da ni za jesti. 10x bolj kot pršut.[/quote]
Ce je neznas nardit 🙂

New Report

Close