Klimakterij -menopavza

Odgovarjajo: Magdalena Fabčič, Pogumna.si, univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka

plenice za moške

Default avatar
Veliko je govora o pripomočkih in plenicah, ki naj bi pomagali pri težavah za inkontinenco.
Ali je kakšna razlika pri plenicah za moške ali za ženske? Ko se bom odpravila po plenice za moža, ali me bo lekarnar vprašal za koga so (m ali ž) in ali je to relevantno?
hvala
Default avatar
Spoštovani!

Med moškimi in ženskimi predlogami je razlika, saj so vendar moški drugače grajeni kot ženske. Moške predloge so narejene kot nastavek za penis ali kot manjša predloga, ki se prilepi na spodnje perilo. Če pa govorimo o plenicah, so pa za vse enake, saj so vendar plenice, ki se jih uporablja pri zelo močni inkontinenci tudi pri inkontinenci blata. Menim, da vas lekarnar ne bo vprašal za koga izbirate, saj mu že šifra na naročilnici pove, da gre za medicinsko-tehnični pripomoček za žensko ali moškega.

Lep pozdrav,

Lorena Meglič
************************************
http://www.drustvo-mena-maribor.si
Tel: 02-320-20-75
GSM: 040-462-029
Default avatar
Na koliko časa je potrebno menjati plenice, pri težavah z inkontinenco? V oskrbo bom dobila starejšega gospoda, nimam ravno primernih izkušenj, čakam še na izobraževanje, vendar se je ravno ponudila priložnost, ki jo mislim izkoristiti. Svojcem sem povedala in niso si premislili glede mene. Gospod je tudi dementen in verjetno ne bom mogla računati na njegovo pomoč.
Ali je kakšno pravilo?
Default avatar
Pozdravljeni!

Plenice se pri inkontinentnih bolnikih menjavajo vsaj na 8 ur, sicer pa je odvisno od kvalitete le teh. Za noč obstajajo nočne plenice, ki so prirejene nočnemu mokrenju. V koliko boste šli na izobraževanje, pa vas bodo tudi praktično poučili kako se jih pravilno namesti.

Z lepimi pozdravi,

Lorena Meglič
************************************
http://www.drustvo-mena-maribor.si
Tel: 02-320-20-75
GSM: 040-462-029

Moderatorji

Magdalena Fabčič, Pogumna.si , univ. dipl. biol., coach ACTP, moderatorka
Magdalena Fabčič