Starševski čvek

kakšno kuhinjsko korito?

Default avatar
Kakšno (material) kuhinjsko korito bi priporočali? Iz izkušenj, kaj se najbolj obnese? Enojno ali dvojno?
Default avatar
Zame je zakon Inox, ker imam pomivalni stroj, mi je dovolj enojno korito.
Je dovolj globoko, oblikovano pa je ovalno, všečno.
Default avatar
Rostfrej oz. inox.Alveus- Kovinoplastika Lož!
Enojno-dvojno?
A to misliš da imaš dve koriti?Seveda je to odvisno koliko imaš prostora!Lahko vključiš še odcejevalnik!
Če pa misliš kot dvojno dno oz. dvojni sloj.Potem sigurno dvojni sloj korita! Ne poka ob stiku z vročo vodo, in seveda bolj kompaktno na udarec! Je pa malce dražje vse skupaj!
Sem pa že delal s kerox materialom-Blanco. Kaj pa vem. Zdi se mi porozen, in slej ko prej se vanj vžre umazanija! Zna pa tudi počit!(zdi se mi pretrd-tog oz. premalo prožen!
Jaz gledam nekako skozi uporabnost in funkcionalnost!
Kar se pa lepega tiče,pa oboje zgleda ok!
lp,A
Default avatar
HVALA obema za odgovor!

Kaj pa keramično korito? Sem videla ene v Ikeinem katalogu, tako malo starinsko izgleda in lepo paše v svetlo kuhinjo ... Ima kdo takega? Se malo bojim, da bi se okrušil, počil ...? Je to sploh uporabno?
Default avatar
Ja po mojem je to kerox(firma Blanco) material o katerem sem pisal! Zgleda kot keramika ja! Zelo trd material.
Sem vrtal v njega-zelo trdo, sveder se kar skrha.
Default avatar
Firma Blanco prodaja kompozitne pomivalnike in ne keramičnih. Kompozitni pomivalniki imajo videz kamna... Substitut pomivalnikom Blanco so tudi Franke, Plados ter Kerrock pomivalniki.

Vendar sem sama bolj navdušena nad Inox pomivalniki, in sicer blagovne znamke Alveus.
Default avatar
Bonjour, jaz bi vzela keramičnega iz Ikee, čeprav mislim da je porcelanast, ne keramičen. Jaz ga imam že nekaj let v kopalnici (seveda oblika za v kopalnico), pa ni občutljiv, je še cel:).

Drugače pa je res, da naredi kuhinjo malce bolj prefinjeno, lahko pa ga postaviš v moderni ali rustikalni stil, v obeh primerih je videz izjemen.
Default avatar
Moja izkušnja je, da pri pomivalnem stroju v kuhinji potrebuješ eno normalno korito in soliden odcejevalnik. Ne samo 20cm , ampak enako površino kot je korito. Idealno se mi zdi, če lahko, zmontiraš pomivalca pod odcejevalni del.

Dandanes se da dobiti že kerroc, pa kamen je tudi lahko.......ampak mislim, da ga čez inox ni. Odporen, enostaven za čiščenje, neobčutrljiv na čistila........Ko ga s kakšnim kremastim čistilom za rostfrei zdrgneš, je lahko tudi po 10 letih kot nov. NI zaman v profi kuhinjah vse iz inoxa.

To, da se kerrock lahko minimalno spraska, potem pa se v te mikro praske zažira svinjarija in se to po nekaj letih že čisto lepo vidi....to sem že slišala.