Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

Cankarjevo tekmovanje

Default avatar

Drugošolci

Pozdravljene, mene pa zanima, če boste svoje drugošolce prijavili na Cankarjevo tekmovanje. Na našem prijavnem listu piše, da naj bi imel otrok osvojene bralne tehnike. Kaj si vi pod to predstavljate? Vsaj počasno branje ali že kar tekoče. Ker v zadnjem primeru jih je v našem razredu bore malo (ene dva ali tri). Kakšne so vaše izkušnje? Hvala za pomoč in lep popoldan.
Default avatar

mamacccc

Če zna pisati in razume, kar je prebral, potem je ok, sicer pa ne.
Odgovarjali bodo na vprašanja v zvezi s pesniško zbirko Mehurčki.
Default avatar

Miss

Moj škrat je sodeloval lani, ni še tekoče bral, je pa šlo bolj počasi...smo pa knjigico brali doma skupaj, lani je bila ena od Dese Muck
Pomembno je da razume kaj je prebral..
srečno
Default avatar

mamadevetošolke

jaz ti povem, da so vsa ta tekmovanja do 4 r brez veze.

učenci in starši so zelo živčni, vse se vrti od tega tekmovanja, pričakovanja so previsoka. in tudi če osvoji bronasto priznanje to nič ne pomeni. razočaranje, če ga ne dobi je preveliko.
Default avatar

pri nas tako

Na Cankarjevo tekmovanje gre običajno manj učencev kot na Kenguruja. Res tisti, za katere učitelj presodi, da imajo dovolj znanja, da se tekmovanja udeležijo. Za to tekmovanje je namreč znanje bolj bistvenega pomena. Pri kenguruju so dostikrat dobri tudi učno slabši učenci - tam je pomembna logika, način razmišljanja. Pri Cankarjevem pa bolj znanje kot kaj drugega. Povprašajte učiteljico, pa boste videli.
Default avatar

če otroka veseli

Če otroku lepo jasno razložiš zakaj gre in če pokaže zanimanje in veselje, ga prijavi, če ne, pa nič. Sicer so itak učiteljice presodile in predlagale same.

Bistveno je, da otroku razložiš zakaj gre, da naj ne pričakuje več, da se naj gre tam zabavat in pokazat kaj zna, za štos...
Default avatar

ihaha

Znanje?
Na Cankarjevem tekmovanju?
Znanje česa?
Za Cankarjevo tekmovanje moraš biti predvsem funkcionalno pismen, poleg ljubezni do knjig moraš biti sposoben prebrano na primeren način obdelati ter morda primerjati z drugimi deli.

Tole zame ni znanje, temveč sposobnost.