Starševski čvek

duhovna rast

Default avatar
Kaj razumete pod duhovna rast?
Nekateri to enačijo z religijo, fanatičnostjo, lari fari.....

Jaz mislim, da je duhovnost stik samim s sabo, voki toki med razumom in dušo.

Kdaj ste se začeli zavedati svoje duhovne strani, kaj vas je prebudilo in vzpodbudilo?
Pri meni je prišlo do zavedanja sebe in svojega duha, ko sem začutila, da mi začne propadati zakon, da moram ugotoviti kdo pravzaprav sem in kaj je moj smisel življenja. Najtežji trenutki našega življenja, pa so najboljša priložnost za duhovno rast.Lep sončen dan!
Default avatar
A si ti tud gledala Oprah včeraj?
Default avatar
Bulšit. Še ena taka, ki je hvaležna za svoje sranje, da se je lahko dvignila.
Default avatar
Žal res. Ko sem se dotaknila popolnega dna, sem se začela ukvarjati s svojim smislom. Ker ničesar od tistega, kar mi je prej dajalo smisel, ni bilo več.
Default avatar
vbna je napisal/a:
Dobra, najboljša danes!!!!
Default avatar
Sem jo gledala že pred 15 leti in še zdaj jo gledam, veliko me ja naučila in še kaj novega se najde. Jaz imam za svojo prijateljico, čeprav ona to ne ve, haha.
Default avatar
bulšit je napisal/a:
A veš, da ljudje, ki imajo težave s prebavo in gredo težko na blato, so res hvaležni in nadvse srečni, ko se jim uspe pokakati. Samo mimogrede.
Default avatar
Nisem gledala oprah, sem pa hvaležna za bulshit :-)

Pri meni je bilo enako, ko je šel zakon v totalen poden, sem začela z iskanji, kako drugače naprej... In tako bo šlo zdaj do konca :-)
Default avatar
sem ena od tistih, ki je hvaležna ravno za to, za doživeto sranje, da sem se lahko dvignila, da se mi je odprlo, pa kakorkoli že to berete...

Duhovnost razumem kot priložnost, da se otresem starega, smrdljivega sranja in živim, novo, sveže, mehko in mirno življenje.......
Default avatar
[quote=""popolno dno""]
bulšit je napisal/a:
A veš, da ljudje, ki imajo težave s prebavo in gredo težko na blato, so res hvaležni in nadvse srečni, ko se jim uspe pokakati. Samo mimogrede.[/quote]

Jap, to je pa res. Pravo duhovno izkustvo se je ornk pokakati :-))).
Default avatar
Značilnost oseb, ki se začnejo ukvarjat z duhovnostjo je, da tisti hip postanejo nedostopne, vzvišene, negativne.
Ko želijo na silo spremeniti življenje na bolje, ravnajo v vseh razmišljanjih in dejanjih ravno narobe. Tudi jaz sem tako ravnala nekoč.
Ena in edina filozofija je, čist simlp: Bodi prijazna! Do sebe, do vseh...To ti res spremeni življenje. Na bolje!
Default avatar
ljubljena je napisal/a:
Tole si pa lepo povedala. Ravno zaradi tega, ker se nekateri gredo kao duhovnost postanejo zoprni, vzvišeni in drugi jih kako ne razumemo, nismo več na njihovem nivoju. So pa enostavno tako zoprni, da jih nihče več ne mara. Ampak oni so poduhovljeni, duhovni, mi smo pa kreteni.
Default avatar
Ja čigavo življenje pa ste prej živele, preden ste "duhovno zrasle" in se začele spoznavati? A od partnerja al kako?
Default avatar
Najprej od staršev, potem prijatelji, potem partner potem pa sebe :-) ahahhahahhaa eto tako kot vsi :-)
Default avatar
Spet pametujete. Seveda sem živela svoje življenje. Takšno, kakršno je bilo. In mi je bilo fajn. Potem se je moje življenje sesulo na tisoč komadov in če bi še vedno smisel iskala samo v tistem, kar je bilo pred mojimi očmi, bi se lahko šla ubit. Tudi to je bila ena od opcij. Ker pred mojimi očmi ni bilo nič, vse je šlo v maloro. Imela sem dve možnosti, ali se grem fentat ali pa se spremenim, tretje ni bilo.Po doživljenih globinah, čeprav globinah trpljenja, nazaj v tisto plitkost od prej nisem mogla. Globin pa vsak dan tudi ne najdeš, če jih iščeš okoli sebe, jih moraš najti v sebi.
Default avatar
[quote=""popolno dno""]Globin pa vsak dan tudi ne najdeš, če jih iščeš okoli sebe, jih moraš najti v sebi.[/quote]

In zakaj jih nisi že prej iskala v sebi? Za to ne rabiš trpljenja.
Default avatar
1145 je napisal/a:
In zakaj jih nisi že prej iskala v sebi? Za to ne rabiš trpljenja.[/quote]

Jih pač nisem, mi jih ni bilo treba. Daleč od tega, da sem bila edina. Tukaj jih imaš cel bataljon, ki živijo za moža, za otroke. Če bi mož šel in še otroke odpeljal (v Sloveniji to ni mogoče, otroci gredo vedno z mamo), bi se sesedle same vase. Se je treba kar dna dotaknit, da začneš to iskati v sebi. Dokler ti gre dobro, se nič ne sprašuješ. Pa zakaj bi sploh se?
Default avatar
1145 je napisal/a:
In zakaj jih nisi že prej iskala v sebi? Za to ne rabiš trpljenja.[/quote]

Jih pač nisem, mi jih ni bilo treba. Daleč od tega, da sem bila edina. Tukaj jih imaš cel bataljon, ki živijo za moža, za otroke. Če bi mož šel in še otroke odpeljal (v Sloveniji to ni mogoče, otroci gredo vedno z mamo), bi se sesedle same vase. Se je treba kar dna dotaknit, da začneš to iskati v sebi.
Default avatar
[quote=""res jeee""]
ljubljena je napisal/a:
Tole si pa lepo povedala. Ravno zaradi tega, ker se nekateri gredo kao duhovnost postanejo zoprni, vzvišeni in drugi jih kako ne razumemo, nismo več na njihovem nivoju. So pa enostavno tako zoprni, da jih nihče več ne mara. Ampak oni so poduhovljeni, duhovni, mi smo pa kreteni.[/quote]

Ker je moje mnenje že napisano, ga le podpišem!
Default avatar
Točno tako, ko ti je lepo ne iščeš duhovnosti, se ne zavedaš, da je kaj višjega. Ko pa te življenje povozi, pa je nujno potrebno, da iščeš nekaj, v čemer vidiš smisel in črpaš moč. V bistvu jo črpaš iz sebe s pomočjo duhovnosti in ko enkrat dojameš, te univerzum sam vodi dalje.