Starševski čvek

Težave s priklicem informacij pri otrocih - kaj menite?

Default avatar

ftrri

Za otroke, ki se česa težko spomnijo, obstaja v šoli izraz, da imajo težave s priklicem informacij, ponavadi tudi s koncentracijo itd.
Mogoče se bo zdelo kruto, ampak zame je to samo potuha. Ti otroci se ponavadi ne spomnijo stvari, ki so jih delali v šoli pri pouku - kako se nekaj izračuna, kakšna je formula ... Recimo po počitnicah je seveda treba ponoviti, ampak lažje je reči, da imaš težave s priklicem informacij. Ko je treba vedeti kake lumparije, ni nobenih težav. Po moje gre bolj za potuho, ker se jim ne da učiti. Saj mene tudi marsikaj ni zanimalo, pa se je bilo treba vseeno naučiti. In najlažje bi se izgovorila na priklic informacij.Zdaj pa me okregajte.
Default avatar

bivšaedinka

In kaj je tebe tako razkurilo nocoj ?
Default avatar

jainne

ftrri je napisal/a:
Sem učiteljica in lahko rečem, da so sigurno tudi taki, ki so leni in se nič ne učijo in potem se izgovarjajo na to. So pa taki, ki imajo res težave in se kljub temu, da se celo šolsko uro učiva 5 angleških besed, se po petih minutah odmora ne spomni več nobene besede.
Default avatar

morski konjiček

moja hči je adhd in nima časovnega tajminga. kar ima za nalogo si mora zapisati. motnja pozornosti. kregala naj bi te? škoda besed, res
Default avatar

maja.k

[quote=""morski konjiček""]
moja hči je adhd in nima časovnega tajminga. kar ima za nalogo si mora zapisati. motnja pozornosti. kregala naj bi te? škoda besed, res[/quote]

Ali mi lahko zaupaš, kdaj ste to stvar pri hčerki opazili? In na kakšen način. Ker naša se mi zdi tudi zelo pozabljiva, npr. skoraj nikoli se ne spomni, kaj so imeli v vrtcu za kosilo. Stara je pa 4,5 let.
Default avatar

morski konjiček

moja hči ima cel kup težav in znakov od 1 leta dalje. ker ni imela kot predšolski otrok nobenih posebnih zadolžitev smo stvar malce spregledali. težave so se poajvile v šoli, ko so začeli dajati domače naloge.tukaj so stvari ušle iz rok. hodi k psihologu že 3 leta .tam ji z terapijami usmerjajo pozornost in jo nekako prisilijo, da malce razmišlja, da si več zapomne. zdaj v 4r je napredek velik.lp
Default avatar

mirijam

Kregale? Zakaj le, če sploh ne veš, o čem govoriš. :-)))))

So tudi lenobe, imamo tak primerek doma, ampak imamo tudi takega, ki si težko zapomni in razlika je očitna!
Default avatar

GRETKA.

Moja je taka, da ima zelo kratek spomin. Že v vrtcu ni nikoli vedela kaj so počeli, kaj so imeli za kosilo...V šoli si mora domače naloge nujno označiti in od razlage odnese bore malo. Učitelji pravijo, da posluša, sodeluje in ne dela nobene galame. Zapomni pa si skoraj nič. Tako se mora doma ogromno učiti. Zanimivo je, da se sprotno učenje pri njej nekako ne obnese. Ponovi vsako novo snov, a ko je kontrolna, se vse uči znova.