Starševski čvek

roditeljski sestanek - kmetija

Default avatar
Včeraj na sestanku so učiteljice nižjih razredov OŠ povedale, da se je vedenje otrok močno poslabšalo, da je izrazoslovje pod nivojem in skrajno neprimerno. Otroci - sedem let, se pogovarjajo o spolnosti na način kot tega prej niso delali in je za to starost nenavadno. (menjava spola, golo sprehajanje okoli, uprizarjanje spolnih aktov, prijemanje za ritke, prsi, lulčke ipd) Več kot polovica otrok v razredu spremlja kmetijo. Apelirale so, naj jim pomagamo in otrokom ne dovolimo spremljati Kmetije, češ, da vsebina ni primerna. Starši, ki otrokom odrekajo kmetijo, se pritožujejo, da otroci kljub temu o tem programu vse vedo, saj jih seznanjajo vrstniki.

Kmetija veliko bolj ogroža naše otroke kot pandemična gripa. Cepiva ni, zdravilo je, a ga okuženi starši zavračajo.
Default avatar
Ta pop tv bi bilo potrebno tožiti - obupni so s posiljevanjem tovrstnih oddaj. Naj dajo te oddaje po 23 uri, če so že nesposobni iz česa drugega delati denar.
Default avatar
Televizija ima eno čudežno reč, ki se ji reče daljinec, da lahko preklopiš program. Še več, televizija ima magični gumb, s katerim lahko TV preprosto ugasneš. Predvsem pa naj bi imeli starši eno čudežno zadevo, ki se ji reče avtoriteta. Meni je hecno tole sklicevanje na razne TV hiše in njihov program, ki naj bi kvaril naše otroke. Kdo pa vzgaja otroke? Mi starši ali televizija?
Default avatar
Nas so pa zadnjič na roditeljskem prosili, da otroci ne bi več gledali reklam za čokolado Milka.

Učiteljica jih je namreč komaj prepričala, da niso vse krave vijoličaste (so šli prav na ogled kmetije), so pa otroci še vedno prepričani, da čokolado delajo svizvi nekje v švicarskih alpah.
Default avatar
v OŠ?
ti problemi so že v vrtcu. otroci se igrajo arturja in latojo. punčke si delajo trikotničke, da lahko šetajo okrog kot latoja, pa plazijo se drug po drugem

samo, za to ni kriv pop tv. starši morajo bit sposobni presodit, kaj je primerno za otroke in kaj ni.
Default avatar
Evo, TOČNO to sem rekla pred časom, pa so me nekatere spljuvale, kot češ, saj golota in psovke so povsod........
Default avatar
ma nehjate no, kaj ima otrok sploh delat še pred tv po 20.00 uri????? Sploh vse do 9 leta. Vse je stvar vzgoje in staršev, če pa že gleda naj gleda s staršem in mu lepo sproti razlagaš, sam kmetijo gledat 6 ali 7 letniku se mi zdi pa res brez veze, pa ne da mi kmetija pohujševala, to so tudi učiteljice mal pretiravale, veliko več filmov dopoldne bolj naredi škodo otrokom, kot neka kmetija, gre se preprosto zato, da se otrok sploh ne vzgaja več, temveč se jih poriva pred TV in računalnike! In seveda bo tak otrok, ki mu starš nikoli ni povedal kako in kaj zelo dovzeten za tako sranje...primer, en starš, ki vzgaja, kmalu pove otroku kaj je tv, kaj je računalnik, kaj je okej in kaj ne, kaj je ena kmetija, to je shox, kaj je krvavi film, kaj je seks, in tako sranje in tak otrok bo vedel kako in kaj, bo vedel da je show zabav in ne nekaj resnega, da če v filmu nekdo nekoga ubije ali strelja, to ne pomeni da bomo zdaj že mi...otroku ki mu starši nikoli niso nič povedali o vsem tem, pa se rado zgodi, da vse vzame zares in težave so tu...torej...vzagajt dragi moji svoje otroke in bodo lahk gledali kmalu vse, pa itak nek normalen starš in froc gleda rajš kaj bolj pametnega!

mene bi bilo pa srma kot učiteljica rečti, da zdaj te otroke kmetija poneumlja, verjemi da so vam raje želele povedat, da tako mali forci pred tv nimajo kaj delat, pa si niso upale, saj se ve zakaj...kaj nam pove vse to...da ste eni starši res mal trčeni, ker malim otrokom namest beret pravljice se za lahko noč zabavate bolj umirjeno, po svoje, daste gledat kmetijo, zato ker jo vi hočte gledat in naj jo še on, da bo mir..mislm...sramota!!!

In tožit pop tv, halooo, mal si zmešana, kdo te sili da gledaš to, kdo tera tvojga otroka pred tv..kdo to vse dovoli, ja ti madona, torej toži sebe!!! vsak lahko izbira in dokler bo to, nihče ne posiljuje, mater eni ste glupi ko noč, resno! Zakaj gledaš nekaj, ki ponemumlja, ti dela škodo


kaj pa ko froci ko vas ni doma srfajo po netu, ves kaj je vse tam...obup in to dovolite, torej toit vas starše, ker eni sploh ne veste kje so vasi otroci, kaj delajo s kom sed ruzijo..da o takih, ki vam morjo uciteljice povedat da je otrok za postlo ne pa za pred kemtijo ne govorim.
Default avatar
Stalno pišete, da so krivi starši, ne pop tv. Ja, so, ampak kakšni starši pa so to? Tisti povečini brezbrižni, manj skrbni starši. Ja, tistim je na svet vseeno a je ta oddaja (in katera druga) primerna za otroke ali ne.
Vsi vemo, da so taki starši.
Ampak, ne sme nam biti vseeno, kaj je z njihovimi otroci. Zakaj?
Ker so otroci "od nas vseh", so del družbe. So prijatelji, sošolci, sosedje naših otrok.Odraščali bodo in v interesu vseh nas je, da postanejo čim bolj ok ljudje. Ne sme nam biti torej vseeno.
In ker vemo, da taki starši so, bi dejansko morali na pop tvju preprečiti predvajanje oddaje v času, ko je verjetnost, da mularija še visi pred tvjem. Vaši ne..........a ne glejte le na vaše!
Default avatar
svizčeva je napisal/a:
mah ja, stara fora.
Default avatar
jaz pa mislim da televizija nima samo pop tv,in če vas staršev ne bi kmetija zanimala jo tudi otroci ne bi gledali,pri nas ne gleda kmetije nihče in otroci sploh ne težijo da bi jo gledali,včasih kdo kaj omeni kmetijo(se pogovarjajo v šoli) in jim lepo razložim da pač ni to primerno za vašo sterost(9,7,5) in pač to vejo da je to tako.Mi namesto kmetije preberemo pravljico in spat.
Default avatar
Eowin je napisal/a:
Vsak starš vzgaja po svoje. In ti bi se sekirala zaradi otrok, ki jim grozni, grozni starši dovolijo gledat Kmetijo? Kaj pa otroci, ki ne dobijo za jest, ki so zanemarjeni, pretepeni in podobno? Tam naj ti ne bo vseeno. Jah je že tako, da se je najlažje vtakniti v take nerelevantne malenkosti, kot je gledanje neke bedaste TV oddaje in ropotati v tri krasne, kot pa se zavzeti za otroke, ki trpijo resnično škodo. In ni na POP-u, da bo določal kdo bo kaj delal, je na nas pa če to obrneš še ne vem kolikokrat. Predvsem pa se ne vtikuj v starše, ki kiksajo pri taki banalni zadevi. Zaradi enega mulca, ki gleda Kmetijo ni tvoj nič bolj ogrožen.
Default avatar
nehaj, no - se kar večino strinjam s tabo. Predvsem to, da mali otroci nimajo kaj viseti pred tv ob 20h. Ampak učiteljica je dovolj suverena, da bi povedala že prej, da so otroci utrujeni, če bi bil to vsesplošen problem, Kmetija ni bila izgovor! Da pa kmetija in podobni programi ne poneumljajo pa ne bi mogla trditi. In tudi ne bi upala reči, da kljub vzgoji, razlagam ipd, filmi ne vplivajo. Podcenjuješ filmsko in show industrijo!

Je pa res, da smo starši dolžni vzgajati, pojasnjevati in odločati, kaj bodo otroci gledali in kaj ne.Pa še nekaj, vzgledi vlečejo - če kmetijo gleda mami in oči in se potem o tem še na veliko pogovarjata, tudi kamorkoli prideta, potem se bo tudi otrok tega navzel. Seveda kmetija ne bo več aktualna, bo pa na razpolago druga neumnost.

Prepuščati, da tv vzgaja otroke, je neodgovorno in škodljivo. Vsak naj opravlja svojo nalogo. Tv svojo, starši pa svojo!
Default avatar
prc je napisal/a:
Dragica, meni ni vseeno v nobenem primeru, zakaj misliš in po čem sklepaš, da sem? Po sebi mogoče? Absolutno mi ni vseeno v primeru trpinčenih in maltretiranih otrok (in tu nisem ostala le na besedah, ampak sem aktivna tudi v dejanjih), kakor mi tudi ni mar, da so nekateri otroc sicer siti in oblečeni in ne tepeni, a očitno zanemarjeni glede vzgoje. So razpuščeni. Brez manir. Brez vzgajanja pravih vrednost in obnašanja. In bravo učiteljica, ki je opozorila ravno na to - vpliv bedne oddaje na obnašanje in nivo izražanja pri otrocih!
Še nekaj - a res ne vidiš dalj od svojega otroka? zakaj pišeš, da moj otrok ni ogrožen? NI POINT V TEM. Seveda moj ni, a mene (za razliko od tebe) ne briga le moj otrok..........
Default avatar
Če že ne morete brez Kmetije, jo ob 20.00 posnemite in jo gledate pač pozneje. Ali pa, če nimate snemalnika, ob 22.00 je na TVPika ponovitev istega dela... Tako, da bi lahko ob 20.00 gledali kaj drugega ali pa počeli kaj drugega... Jaz takrat spravljam otroke spat (ritual: tuširanje, umirjanje, malo pogovarjanja, pravljica, lahko noč...). Oddajo posnamem in jo gledam, ko mi paše. Včasih šele čez dva dni. Vse oddaje/filme/nanizanke tako spremljam.
Default avatar
[quote=""big brother""]
Včeraj na sestanku so učiteljice nižjih razredov OŠ povedale, da se je vedenje otrok močno poslabšalo, da je izrazoslovje pod nivojem in skrajno neprimerno. Otroci - sedem let, se pogovarjajo o spolnosti na način kot tega prej niso delali in je za to starost nenavadno. (menjava spola, golo sprehajanje okoli, uprizarjanje spolnih aktov, prijemanje za ritke, prsi, lulčke ipd) Več kot polovica otrok v razredu spremlja kmetijo. Apelirale so, naj jim pomagamo in otrokom ne dovolimo spremljati Kmetije, češ, da vsebina ni primerna. Starši, ki otrokom odrekajo kmetijo, se pritožujejo, da otroci kljub temu o tem programu vse vedo, saj jih seznanjajo vrstniki.

Kmetija veliko bolj ogroža naše otroke kot pandemična gripa. Cepiva ni, zdravilo je, a ga okuženi starši zavračajo.[/quote]

Čisto pretiravanje. V Kmetiji uprizarjanja spolnih aktov niso pobrali, ker tega ni bilo (ampak čistunke tega seveda ne morejo vedet) - bo treba kar druge vsebine krivit, ravno tako ni bilo prijemanja za prsi, ritko, lulčke. To so vaši sončki pobrali kar lepo drugje - mogoče pred lastnim pragom? Pa kakšni trikotniki neki - spodnji spolni organi so bili zatemnjeni. Ponedeljkova oddaja je bila zaradi La Toye eksplicitna, ampak tudi na sporedu uro pozneje.
Kar se kletvic tiče, jih je moja tamala privlekla iz vrtca (še hujše), ko Kmetije še nikjer ni bilo. Pa tudi očki znajo izpustit marsikatero sočno, a ne?
Ja, potem je pa Kmetija vsega kriva. pajade. Je odraz družbe, ki je, kakršna je. Ni lepo, ko ji nekdo postavi ogledalo, ne? Kar poglejte se vanj.

Spolnih vsebin pa v Kmetiji ni bilo, razen golote. Ampak bohpomagi, če so sedemletni fantki šele zdaj videli joške, da jim je to za dol past in se morajo v šoli pogovarjat samo o tem.
Default avatar
Haha, pa še to verjetno sam očke posnemajo. :=))
Default avatar
Dejstvo je, da kmetija, tako kot tudi ostalo TV sranje vpliva na otroke.

Dejstvno je, da vpliva tako na tiste, ki jo gledajo in povsem enako tudi na tiste, ki ne gledajo.
Otroci se pogovarjajo med seboj.

Tako, da izgovor, da pustimo POP TV pri miru, ker imamo daljince in da itak otrok nima ob 20 kaj počet pred TVjem, ne vzdrži. Ker vse pred čemer ga skušaš ti obvarovati doma, zve v šoli. Prepovedat komunikacije s sošolci mu pač ne moreš, tako kot ne moreš prepovedati ostalim staršem, da prepovejo svojim gledat Kmetijo.

Zato se mi zdi še kako pomembno vzgajanje otroka in seznanjanje s stvarmi o katerih itak zve vse v šoli kot tudi opozarjanje in teženje POPu, da prestavi Kmetijo na kasnejši termin.
Default avatar
Kontra je napisal/a:
pod trikotniki je mišljen bikini čez latojine joške.
Default avatar
Vedenje otrok je ogledalo vedenja staršev, nikakor pa ne le vpliva neke tam "kmetije" po televiziji....Da pa učiteljica na roditeljskem povezuje poslabšanje vedenja otrok z eno edino oddajo, se mi zdi presmešno....čeprav stvar še zdaleč sama po seb ni smešna.

Strinjam se z večino ki pravi, da nihče ne sili otroke da gledajo take programe. Obenem sem prepričana, da otroci dobijo "negativnih" vsebin s televizije tudi pred 20 uro, zato je res priporočljivo, da svoje večerne rituale brezveznega posedanja pred TV spremenimo najprej mi, starši, kasneje pa bo tudi otrokom to postalo samouevno.

S hčerko sva dogovorjeni, da lahko po želji brska po internetu, kliče po mobitelu, posluša iPoda, gleda TV, dokler jaz ne pridem iz službe, potem je skupni čas, ko se izklopi TV, mobi, računalnik, iPod............takrat se pogovarjava, greva v shoping, po opravkih, kaj pojeva, in potem se hči uči, jaz pa berem ali kaj počnem po stanovanju. Za TV potem ne ostane časa skorajda nič, ali pa šele po 22 uri....... in to nama ustreza obema.
Default avatar
No, nam pa ustreza obratno. Ob treh smo vsi doma, pojemo, potem je včasih kakšna dejavnost (dvakrat na teden), drugače smo smo doma in do osmih že skuhamo, pojemo, preberemo pravljice, gremo ven, se pocartamo, malo norimo, vadimo, naredimo naloge ...

Ob osmih nam rata dolgčas in gledamo televizijo eno uro, bohpomagi in zraven malo pospravimo.

Tudi meni ni bilo všeč, ko sta prihajala otroka iz vrtca in pela Kdo bo tebi zizike majal, pa Izbrala si bom fanta, tistga tavelicga ...


Pa sem zahtevala roditeljski sestanek? Prepoved turbo glasbe? So učitelji govorili staršem, naj ne dovolijo otrokom poslušat tega?

Ne, to je pa najbolj normalna stvar na svetu.

Pa smo preživeli in danes se tega noben ne spomni več, kot se ne bo Kmetije par dni po koncu.

Za slabo vedenje tako majhnih otrok so pa še zmeraj najpomembnejši zgledi doma.