Med.Over.Net

Starši in otroci

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

FIT MAMI - TELOVADBA ZA MAMICE IN DOJENČKE

Default avatar

ŠPORTNI IZZIV

FIT MAMI - TELOVADBA ZA MAMICE IN DOJENČKE

Telovadba mamic z dojenčki je namenjena mamicam v času porodniškega dopusta in njihovim malčkom. Vadba je prilagojena starosti otrok (vsaj 4 mesece) in sposobnosti njihovih mamic. Na vadbo ste vabljene vse mamice, ki si želite nekaj narediti zase v družbi svojih najmlajših, poklepetati in izmenjati izkušnje z drugimi in se sprostiti v prijetni družbi. Dobro psihofizično počutje je osnova za sproščeno doživljanje obdobja po porodu in samozavestno vzgajanje otroka.

Za vadbo potrebujemo športno opremo za mamico (oblačila in športni copati za dvorano), večjo brisačo ali odejo, na kateri se bo lahko igral malček (blazine so v dvorani), manjšo igračko za otroka.

Na samem začetku vadbe naredimo nekaj aerobnih vaj za ogrevanje, nadaljujemo z vadbo za krepitev trebušnih mišic in mišic medeničnega dna, ki so po porodu najbolj oslabljene. Vaje za moč naredimo tudi za roke in zadnjico, poseben poudarek je na gibljivosti hrbtenice in kolkov. Vključeno je tudi raztezanje.

Pomembno je, da se med vadbo posvetimo tudi malčkom, naredimo nekaj lažjih vaj, ki so odlična osnova boljšim motoričnim sposobnostim in dobra podlaga koordinaciji vseh telesnih sklopov odraščajočega otroka.

Med vadbo lahko dojite ali hranite. Pomembno pa je da se tako Vi kot vaši najmlajši v naši družbi počutite sproščeno, četudi otroci včasih jokajo in so razdraženi naj vas to ne odvrne od vadbe, saj je to nekaj povsem normalnega.

Kje? Dvorana Glinek na Škofljici
Kdaj: Vsak ponedeljek in sredo ob 11:30
Cena: 40 eur/mesec

Informacije:
051 416 286
[email protected]
www.sportniizziv.com

Objava dovoljena iz strani uredništva Med.Over.Net.

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic