Prosim obiskovalce tega foruma da mi napišete če obstaja spletna stran s seznamov društev in organizacij kjer lahko žrtve spolnih zlorab dobijo informacije in pomoč. Hvala lepa.
Odgovarjajo: Maja Ferbe • Suzana Gliha Škufca, univ. dipl. soc. del.
Tudi ženske se včasih zlomimo in potrebujemo nasvet ali samo to, da podelimo svojo izkušnjo. Tudi vi potrebujete pomoči? Obiščite forum Za ženske v stiski.
Informacija
Informacija je napisal/a:Prosim obiskovalce tega foruma da mi napišete če obstaja spletna stran s seznamov društev in organizacij kjer lahko žrtve spolnih zlorab dobijo informacije in pomoč. Hvala lepa.
Informacija
posiljena in pretepena
Wrath28
Strinjam se s tem predlogom. Lahko tudi pišete na moj osebni mail, nisem noben bav bavWrath28 je napisal/a:"posiljena in pretepena" - če se želiš pogovarjat na to temo, lahko napišeš na forum en svoj email? LP!
JcaMo
Pozdravljena!JcaMo je napisal/a:Živjo.!
Ne vem, če ta stran še deluje, vendar pa sem prebrskala par forumov, kjer bi mi lahko nudili pomoč, ali vsaj nasvete. Iskala sem forume, kjer mi ne bi blo treba izdati svojega email naslova.Zato sem se odločila pisati prav tukaj.
Že nekajkrat sem na to temo pisala na tosemjaz.net...
Stara sem 20 let...Ko sem bila še mlada, oz zelo mlajša sem uživala če me je kdo božal, po trebuhu, rokah, obrazu, ... temu sm zmer rekla ''čohanje'' ušeč mi je blo, namreč usi so mi govorili, in sem tudi sama sebi rekla, da sem scrklana. Pred tremi leti sem bila v sobi, ko me je ati prišel zmasirat... masiral me je najprej po hrbu, rokah in nato po nogah... nato mi je rekel na se postavim v čuden položaj... naj grem na kolena in slonim naprej, torej moja ritnica je bila proti njemu.. in me je ''masiral'' zraven pa se me je na trenutke dotikal spodaj, meni se ni zdelo takrat nič takega, zdelo se mi je da je mogoče samo tako mimogrede, ponesreči... Potem sem se ponovno ulegla na hrbet, in me je na hitro po mednožju pobožal, kjer mi je bilo zelo nelagodno, in sem se umaknila, in se je samo nasmehnil, nisem vedela ali se je to le hecal, zato sem se tudi jaz nasmejala nazaj, in samo ležala. Nakar me je pobožal še po prsih, in sem se spet počutila nelagodno, in sem mu odgovorila da grem spati,da sem zaspana... Nato je odšel z moje sobe. Tisto noč nisem zatisnila oči, počutla sem se nenavadno, imela sem solzne oči, počutila sem se zelo čudno, kot da sem naredila nekaj narobe. Sčasoma sem ''pozabila'' na to.
Istočasno sem imela fanta, s katerim sva bila skupaj 2 leti, te stvari mu nisem pravila, vendar pa mi kar naenkrat ni bilo do spolnih odnosov. Kadar je želel sexati, sem mu pustila in gledala le v strop, in komaj čakala da se konča. Z vsem tem skupaj sem čez čas začela dobivate na trenutke ''pribliske'' in se začela spominjati, da me je že prej ati velikokrat otipaval po prsih, mednožju, vendar se takrat nisem zavedala da to ni prav. Sama sem začela premišljevati, povsod iskala pomoč in spoznala da se je vse skupaj začelo že pri 13-ih letih.
Sčasoma sem poiskala pomoč tudi pri psihologinji, povedala sem ji za vse probleme, da sem se rezala, hujšala '(bruhala), sem pogosto sexala kadar tudi nisem želela s partnerjem, le zato da mu ugodim. To sem ji vse zlahkoto povedala, in da velikokrat pomislm, da me nihče nima rad, in da sem prenehala početi stvari, katere me veselijo. Po nekem času sem ji povedala tudi bistvo zakaj sem pravzaprav prišla. Omenila mi je da bi očeta tožili, vendar sem se ustrašila in ji takoj odgovorila da tega ne želim. Predlagala mi je tudi, skupno terapijo, da bi ona govorila z mojo mami, in ji povedala.. Vendar sem odločno rekla da ne želim. In od takrat naprej nisem več prišla nazaj. Nekako sem se tega bala pri sebi, nikomur nisem želela praviti o tem. Tudi če kdo spregovori o tej temi pred mano, se umaknem, in ne želim govoriti o tem. Nazadnje se me je tako dotikal po prsih kašne pol leta nazaj, nakar mi je tuki rekel, naj tega ne pravim mami. In ji tudi res nisem...
Sedaj sem se preselila, oz študiram oddaljeno od moje družine, in se ponovno vračajo spomini. Ne vem kako naj se jih rešim, ne želim pa tožiti moje očeta, saj ga imam rada... Včasih imam občutek, da mogoče pa misli da to ni nič kaj takega, da se je le hecal, vendar zakaj potem mene to tako zelo muči...
Prosim za pomoč. !
Hvala vnaprej. !
Zabica
Pozdravljena!Zabica je napisal/a:Pozdravljeni!
Mene pa zanima, če je v Novi Gorici kakšen takšen center, ki obravnava primere spolnih zlorab? Namreč rabim eno osebo, ki bi bila pripravljena pri šolskem pouku predavati o tej temi.
Hvala
Lp
Baali