Mladi, ljubezen in spolnost

PETARDE

Default avatar
Je tukaj kdo, ki se je poskodoval s petardo ali pozna koga, ki bi bil o svoji poskodbi s petardo pripravljen govoriti za javnost?
Default avatar
Ker sem ze online - meni se je to zgodilo za staro leto 93. Kolega je prizigal malo bolj tolsto pasjo bombico, ki je imela samo se kak cm vzig. vrvice. Pa on prizge in vrze - v tistem afektu - direkt meni v oko. Sreca, da sem nagonsko zaprl oci in si poskusal zakriti z roko. Heh, sem imel potem cca. 14 dni veliko krasto pod ocesom - kot kak hud fighter sem bil, ki so ga ravnokar pre...ukali.

Sploh si ne upam pomisliti, ce ne bi tako reagiral - bil bi invalid a la one eyed jack .(()
Default avatar
Poznam nekoga k se je ful poškodoval z avtom.
Default avatar
Hejjjj, jaz jih poznam 3 ;) Pa tudi take, ki so se spotaknili v bani in dobili pri udarcu grdo busko!
Default avatar
:)))))
Default avatar
V našem naselju sta bila v lanskem letu en pes in ena mucka poškodovana od te človeške primitivne, nekoristne in za večino moteče zabave. Pes ima hromo zadnjo tačko, mucka pa je po nekajdnevnem mučenju zaradi poškodb poginila. Žal ne moreta pričati.
Default avatar
Jaz pa sem se že nekajkrat brcno v mezinec na nogi, ko sem ponoči malo omotičen od spanca taval po stanovanju. Prokleta vrata, najraje bi jih dol vtrgal!

LP, muteman
Default avatar
Poznam dva gluhonema , ki stalno ga na glas spuščata , sicer ne vem kaj jesta , uuffff smrdi pa kot......, če ti kaj pomaga , za kako dugo raziskavo ::::)))????
Default avatar
Novinarka, moj sošolec iz osnovne šole je zaradi petarde oglušel na eno uho. Ne vem, če bi bil o tem pripravljen javno govoriti. Najbrž ne pričakuješ, da bom tu na forumu napisal njegovo ime in naslov. Če imaš kak email naslov, ga napiši, jaz pa ga bom posredoval njemu in če bo želel, se ti bo javil.

LP
Padalec73
Default avatar
Ijoooj, to pa totalno svinjsko boli nekaj cajta - za popi..dit!!!!!!!!!! :-E
Default avatar
hvala, lahko mu reces, da ostane njegove identiteta skrita, ce bo tako zelel, upam, da se bo javil: [email protected], se enkrat hvala
ostali, ki se pa norca delate, kako boli, ce se udaris v vrata, ko bi vedeli, kako bo mene bolelo, ce ne bom nobenga dobila in bo urednik znoru
Default avatar
Novinarka, dal mu bom tvoj naslov, za uspeh pa ne garantiram. Tudi jaz upam, da se ti bo javil in da bo njegovo pričevanje morda pomagalo h kakemu poku manj v prihajajočih praznikih.

LP
Padalec73
Default avatar
kdaj mu bos pa dal, a lahko se danes, ce ne zahtevam prevec, ker bi mogla ze jutri ali v soboto narest intervju
Default avatar
Čez kako uro, če bo doma. Žal ne vem njegove telefonske. Prosil ga bom, da se ti takoj oglasi. Kdaj in če se ti bo oglasil, pa ne vem.

Zakaj ne napišeš enega kratkega teksta, postaviš stran na www in objaviš v matkurji, najdi.si in še kje? Gotovo se ti bo se kdo javil.

LP
Padalec73
Default avatar
Ja, moj bratranec je pred leti dobil petardo za vrat in je tako močno počila(ne vem, kak model petarde), da rabi za to uho aparat. Zato, mladina, petarde so za v smeti, otiroma, jaz bi jih prepovedala izdelovati.
Default avatar
pa bi bil pripravljen kaj povedati o tem?
Default avatar
Enkrat je en model proti meni vrgel petardo, na srečo se je ta odbila od roke, ki sem jo nagonsko nastavil pred obraz in v istem trenutku je počila v bližini ušesa. Nekaj dni mi je piskalo v ušesu, na srečo ni bilo hujših posledic. Če bi se to sedaj zgodilo, mu ziher zagotovim novo protezo, ker so mi moja ušeska zelo zelo koristna, pri poslušanju glasbe in igranju kitare.
Tudi sam sem naredil enkrat napako, ko sem bil malo mlajši, sva s kolegom metala "ciccoline", majhna rumena petarda, bi mislil da je zelo nedolžna. Meni je pod roko prišla poškodovana petarda, v bistvu je bila rahlo počena ob kapici. Ko sem jo prižgal je v dveh sekundah počila, drugače bi moralo trajati okrog osem sekund. Počila mi je seveda v roki in peklo me je spet nekaj dni, neprijetna izkušnja in na srečo ni bilo hujših posledic razen opeklin. Nauk tega: petard ne mečem več in svojim otrokom jih tudi ne bi dovolil. Drugače pa ne bi smeli pirotehnike prodajat nikjer, denar ki bi ga namenili petardam, bi raje dali kaki človekoljubni organizaciji. Posebej ob novem letu je to lepo darilo za tiste, ki so pomoči potrebni.
Default avatar
Jst sem pripravljen spregovriti v javnosti!
Ko sem bil se v osnovni soli, mi je petarda (model zelena Piratka) dvakrat zaporedoma pocila v roki. Posledice k sreci niso bile hude. Vse kar je bilo je bilo omrtvičenje palca in kazalca za nekaj minut.

Petarde niso tak bav-bav kot se govori! Nevarne so le ocem in nevarni so nekateri proizvodi, ki pa na slovenskem trgu niso v legalni prodaji ali so celo sestavljeni doma.
Po mojem mnenju bi morali njihovo uporabo do neke mere spodbujati. Seveda pod nadzorom starsev. Otroci bi se tako ze kmalu navelicali njihove uporabe, vedeli bi kaj si lahko privoscijo in na kaj morajo biti pozorni.

lp
Default avatar
hvala za pripravljenost, ampak moj namen je opozoriti na nevarnost. in en clovek, ki iz lastnih izkusenj pove in pokaze, kaksne so lahko posledice metanja petard, bolj zaleze kot ne vem koliko opozoril zdravnikov.
Default avatar
Ti jaz dam naslov,kje jih lahko kupiš..Vsesorte mamo..