Politični čvek

Družina = oče, mati, otrok

Default avatar
Na Prešernovem trgu v Ljubljani so se zbrali podporniki družine, ki to razumejo kot skupnost matere, očeta in otrok.

Na srečanju je civilna iniciativa predstavila izjavo z zahtevo po zaščiti družine, udeležence pa je nagovoril tudi podpredsednik Slovenske škofovske konference Anton Stres.

Predlogu novega družinskega zakonika nasprotujejo zato, ker izenačuje skupnosti istospolnih partnerjev z drugimi družinskimi skupnostmi in jim omogoča tudi posvojitev otrok. Njim samim pa, kot pravijo, ni vseeno za usodo družine in s tem slovenskega naroda. Od zakonodajalca zato pričakujejo, da bo "ščitil takšno družino, kot je obstajala skozi stoletja in hkrati zagotavlja preživetje naroda", je povedal eden izmed organizatorjev, Tadej Stegu.

Po njegovih besedah bodo podpisovali tudi peticijo z zahtevo po zaščiti družine, če pa jih vlada ne bo poslušala, napovedujejo možnost referenduma.

Stres pa je med drugim dejal, da kljub temu, da družina pogosto ni več takšna, kot bi morala biti, vendarle temelji na zakonski zvezi med možem in ženo in kot taka predstavlja "zibelko življenja in ljubezni, nosilko upanja in prihodnosti". Zato ne moremo dopustiti, da bi bila tako zasnovana družina nenadoma vržena s svojega mesta.

Napoved sprememb je v javnosti pred tem sprožila že številne burne odzive. Tako so tudi opozicija in nekateri posamezniki že opozorili na možnost referenduma, več kot dvotretjinsko nasprotovanje takemu predlogu pa naj bi kazale tudi nekatere javnomnenjske raziskave.

Minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik je medtem napovedal, da bo referendumska zahteva, če bo vložena, prav gotovo poslana v ustavno presojo.

Druga stran zahteva konec diskriminacije
Dejavni pa so tudi zagovorniki sprememb, ki so v petek začeli kampanjo Za vse družine!. Kot je sporočil pobudnik kampanje Mitja Blažič, se zavzemajo za to, da nobena izmed družinskih oblik ne bi bila diskriminirana. Meni, da predlog družinskega zakonika v ospredje postavlja skrb za otroka in njegovo dobro. Novost bo, ko bo sprejeta, tudi otrokom v istospolnih družinah omogočala enako zaščito in enake pravice kot otrokom v heteroseksualnih družinah, je dejal.

Kampanja je po njegovih besedah nastala spontano, brez finančnih sredstev ali velikih institucij v ozadju. Na Facebooku se je kampanji "Za vse družine! Za pravice vseh otrok. Za človekove pravice" v manj kot mesecu pridružilo 4.000 ljudi, ki pošiljajo fotografije svojih raznolikih družin za izdelavo plakata kampanje.

http://www.rtvslo.si/slovenija/druzina- ... rok/215348
Default avatar
Vlada bi raje takšno kombinacijo Družina = oče, oče, otrok
Default avatar
Gospod predsednik CK KP se mora zavedat, da s svjimi ideološkimi nebulozami posega na področje države, kjer mu ni mesto. Znotraj RKC naj poročajo kogar hočejo. Kako pa bo država uredila glede zakonskih zvez, je to stvar države in ne partije. Res je, da so del te države tudi verniki, vendar gospod Sttres nima prav nikakršnega mandata, da govori oz. se zavzema za reševanje tega (bolj kot ne političnega) vprašanja v njihovem imenu.

Nenazadnje se je potrebno tudi zavedati, da to, kar počne RKC glede tega vprašanja, ni nič drugega kot v celofan zavita homofobija, ki jo sicer odvijajo drugi, sama RKC pa si lepo opere roke. Sicer pa se pri tem uporablja isti model kot se je skozi zgodovino uporabljal za čisto vsak odstop od njene ideologije pa naj je šlo za protestante, liberalce ali levičarje (če pa že drugega ni bilo, so si pa izmislili čarovnice).
Default avatar
Boom je napisal/a:
Slovenska država ni tvoja in ne od tvojih spreverženih politikov. Slovenska država je od vseh in vsakdo ima pravico izraziti svoje mnenje. Zato se malo lepše obnašaj.
In noben zakon ne bo spremenil dejstva, da je družina samo možna z zakonsko zvezo med žensko in moškim. Samo iz te zveze lahko nastanejo otroci kot temelj za rast naroda. To ni samo načelo RKC pač pa je to naravna zakonitost. Vse ostalo je nenaravno in sprevrženo.
Default avatar
Iz tega sklepam, da je po tvojem sklepanje zakonske zveze tudi nekaj naravnega. Zanimivo., pri nobeni drugi vrsti živih bitij še nisem zasledil kaj takega.
Default avatar
Zakonska zveza je samo pika na i v normalni družini.
Default avatar
benaflek je napisal/a:
Torej jaz po tvoje nimam družine? Imam partnerja, imam otroka, nisem pa sklenila zakonske zveze. Kaj pa zdaj? Ja, imaš prav, to je država vseh njenih državljanov in v tej državi mi nobena cerkev, noben benaflek in podobno misleči ne bo diktiral, kakšno formo družine moram furat. Meni je bolj važna vsebina. O naravnih zakonih pa lahko še kakšno podebatirava. A ti živiš po naravnih zakonih benaflek?
Default avatar
Boom je napisal/a:
Nobena od drugih živalskih vrst tudi ne nosi denarnice ali vozi avto (razen v kakšnem filmu) ali si kupuje obleko v modiani,.... Nisem vedel, da si žival. Pardon, o človeku, ki se mu zdijo med in povojni poboji kar so si ti nedolžni zaslužilo, si lahko mislimo tudi to.
Default avatar
ksantipa-neprijavljena je napisal/a:
Seveda imaš družino, poudarek je, da je edina prava družina zveza med žensko in moškim in otroci če ni težav, sklenjena zakonska zveza je samo plus. Več otrok se rodi v sklenjeni zakonski zvezi v cerkvi, pri nesklenjenih zakonskih zvezah je povprečno 1-2 otroka. Nesklenjene zveze so ponavadi krajšega roka. In nobena politična garnitura tega dejstva ne more spremeniti, pač če še tako izenači druge zveze.
Default avatar
benaflek je napisal/a:
Zanimivo, da mi to piše nekdo, ki je pristaš ideologije, katera sicer z ene strani postavlja človeka v sam vrh živega sveta, po drugi strani pa od njega zahteva ohranjanje kupa primarnih nagonov kot sta čredni in po masprodukciji potomstva.

Svojega živalskega porekla človek ne more zanikat. Tudi ti ne. To kar pa ti meni podtikaš glede povojnih pobojev, lahko tudi jaz tebi za medvojne.
Default avatar
benaflek je napisal/a:
Evo ti ga o živalskosti in nagonih :-)))) pa niti še videl nisem tega, ko sem prej pisal.

Zakonska zveza, ki ni bila sklenjena v cerkvi torej ni zakonska zveza in edini smoter zakonske zveze je torej razplod.

BTW, imaš kakšno statistiko tudi o trajanju takih in drugačnih zvez? A, ja, seveda so nesklenjene kratkega roka, saj jih pravzaprav sploh ni bilo :-))))
Default avatar
Boom, če si s posmehom celiš svoje partijske rane, si kar daj duška. Bo padel kakšen sendvič v Murglah.
Default avatar
Na direktne žalitve odgovarjam temu primerno in tako bo tudi dalje.
Default avatar
benaflek je napisal/a:
Še to: z zadnjim stavkom negiraš samega sebe oz. to, kar si v prvih dveh napisal. Se pa glede prvih dveh strinjam. Vsakdo ima v demokraciji pravico izrazit svoje mnenje - sam ali preko pooblaščencev oz. izvoljenih predstavnikov. Kdaj ste nazadnje izvolili kakšnega škofa, da bi lahko govoril v vašem imenu?
Default avatar
Ko pa smo že ravno pri tem kdo in kaj je človek in/ali žival pa morda še to, kaj si ti v luči lastne institucije :-)))):
Katekizem katoliške cerkve str. 341 je napisal/a:
Default avatar
Boom tebi pa res ne delajo vse možganske funkcije :(
Default avatar
Po mojem jih pa tebi dela preveč. Maš preveč gonilnikov inštaliranih in potem prihaja do sporov :-))))
Default avatar
Boom je napisal/a:
V tem postu pa nisi omenil Cerkve, RKC, Janše, klerofašistov.......??????
Default avatar
boom je pozabil da sta cerkev in gospod Janez Janša kriva da se do sedaj homoseksualci med seboj niso smeli poročati. Ko bosta dva homoseksualca po naravni poti spočela otroka, naj ga jima bog požegna ;)

Zanimivo pri vsem tem je pa to, da samo podporniki bivšega enopartijskega režima tako zelo zagovarjajo HOMOSEKSUALCE ! Zdaj pa ne vem a so dobili tak ukaz iz Murgl al pa so te ideje zrasle na domačem vrtu!
AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)
Default avatar
Lepi Ritnik ali vzamete Moja Guznića za svojega moža? Vzamem!
Moj Guznić ali vzamete Lepega Ritnika za svojega moža? Vzamem!

Postala sta mož in mož

Potem se pa še oglasi Šupak iz zadnje klopi: Želim vam veeeliko otrok ........