Forum.Over.Net

Politični čvek

Kaj se dogaja na politični sceni? Če so že naši voditelji, se lahko o njih in njihovem delu tudi pogovarjamo, saj je politika del našega vsakdana in zaradi nje smo tam, kjer smo. Skupaj smo v dobrem in slabem.
Forum je nemoderiran in uredništvo ne odgovarja za komentarje, si pa pridržuje ppravico tudi do izbrisa tem brez obrazložitve.

Predsednik režimske vlade borut Pahor, Hrvatom velikodušno podarja slovensko zemljo in morje

Default avatar

sugar

Režimska vlada Boruta Pahorja je že spravila državo v ekonomski bankrot in, ker ji to še ni dovolj, Hrvatom velikodušno podarja še skozi stoletja s krvjo težko obranjeno slovensko grudo, kot bi bila privatna lastnina politikov na oblasti. Na že kar kriminalno in kvizlinško vladavino režima sedaj vsakodnevno opozarja vse več slovenskih intelektualcev, od kulturnikov, do zgodovinarjev in pravnikov.

Tako smo bili priča javnim kritikam prvega predsednika slovenskega parlamenta in pisca slovenske ustave dr. Franceta Bučarja, ter dveh slovenskih zgodovinarjev dr. Duše Krmel Umek in dr. Petra Pavla Klasinca, na sporazum o meji s Hrvaško, ki je prava grožnja slovenski ozemeljski suverenosti in pokop Slovenije v mejah, ki jih poznamo danes. Na javne kritike omenjenih intelektualcev smo namesto pozitivnega odziva Vlade, doživeli premierjev histeričen odziv v maniri operetnega diktatorja, podprt z grožnjami, češ da bomo slovenski državljani trpeli nekakšne konsekvence, če ne bo po njegovo!?

Zagovarjanju škodljivega sporazuma o meji s Hrvaško se je kasneje pridružil tudi predsednik države Danilo Türk, kar kaže na očitno patološko vedenje bivših članov nekdanje totalitaristične organizacije, ki je ljudem vsakodnevno prala glave in jim vbijala vrednote komunističnega internacionalizma na škodo zdravega domoljubja. V SSN smo mnenja, da večina politikov, ki nosijo staro prtljago aktivnega članstva v Komunistični partiji, enostavno mentalno ni sposobna zagovarjati interesov slovenskega naroda, še manj pa izražati s svojimi dejanji neka domoljubna dejanja. Če potem k temu prištejemo še prislovično podrejanje tujcem in pomanjkanju osebne in politične samozavesti, pridemo do krvne slike slovenske uradne politike.

Slovenski politiki si lahko tudi danes, brez pogleda v zgodovino, ki opisuje domoljubna in državotvorna dejanja posameznih Slovencev za ohranitev obstoja naroda in nacionalne države, vzamejo za primer človeka, ki brezrezervno zagovarjati interese, svoje države. Navkljub mnogo večjim pritiskom se češki predsednik Vaclav Klaus, niti malo ne omaja in brez zadrškov zagovarja nacionalne interese, ki še zdaleč nimajo toliko moralne teže kot jih ima slovenski odpor proti hrvaški okupaciji slovenskega ozemlja. Češkega predsednika niti malo ne ganejo kritike in veliki pritiski posameznih držav Evropske Unije, Evropske komisije in predsednika EK Barosa! Češki predsednik namreč z vso pravico in dolžnostjo zagovarja interese svoje države.

Stranka Slovenskega Naroda
Default avatar

spoznanje?

Zato pa ta članek ni komentiran :) Vladne ovce so spoznale koga podpirajo. Seveda ne bodo na glas negodovale, upam pa, da se jih je vsaj malo prijelo. :)
Default avatar

mmml

Najbolj me pa jezi, da bo besedilo tega sporazuma uradno objavljeno šele, ko bo sprejeto.

To je NAŠA, SLOVENSKA zemlja in noben politik NIMA pravice razpolagati z njo.
Default avatar

spoznanje?

Tako je! Ampak izgleda, da se vračamo v svinčene čase, ko je lahko peščica komunističnih politikov barantala z nacionalnim ozemljem. Kot v gostilni :(
Default avatar

Belange

Slovenska ljudska stranka je v sporočilu za javnost zapisala, da bi premier Borut Pahor, če bi podpisal sporazum s Hrvaško, deloval v nasprotju z ustavo, več zakoni in sklepom državnega zbora o zaščiti slovenskih interesov pri vključevanju Hrvaške v Nato, ki ga je parlament na pobudo SLS sprejel letos. Hkrati SLS meni, da bi premier deloval tudi v nasprotju s 350. členom kazenskega zakonika Slovenije.

[hr]
Kazenski zakonik

Napad na neodvisnost države

350. člen

Državljan Republike Slovenije, ki poskuša spraviti Republiko Slovenijo v podrejenost ali odvisnost nasproti drugi državi, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let.
Default avatar

twist

Meni samo to ni jasno, kako to, da lahko predsednik vlade dela nekaj "na svojo roko", ko gre za celo državo - največji absurd pa je, da tudi državni zbor ne ve, kaj se je dogovoril oz. čaka, da bodo videli "post festum". Popolnoma nerazumljivo!
Default avatar

Oto

Kje ste "narodnjaki" SLS, SNS, SSN, nastali položaj se, da rešiti samo še na ulici. Izdajalska vlada mora pasti. To dobro veste, če ne boste ukrepali ste takšni kot vlada ali še slabši od vlade. Samo kritika nič ne šteje.
Default avatar

paradižniki za vedno

Premier Borut Pahor je na konferenci SD v Postojni zatrdil, da je v predlaganem arbitražnem sporazumu zapisana tudi naloga arbitražnega sodišča, da določi stik z odprtim morjem.

Bravo Borat - pogajali se bomo, če bomo sploh imeli dostop v mednarodne vode?????
O PIRANSKEM ZALIVU SE SPLOH NIMAMO KAJ POGAJATI, KER JE SLOVENSKI!!!!
Default avatar

Maks

Ubogi Pahor! V letu dni je spravil državo v stanje, ko poka po vseh šivih. Sicer pa ne odloča on. Njegov šef je skriti slovenski Al Capone. Pahor je običajna lutka, ki mora ubogati svojega ortodoksnega režimskega šefa, čeprav je že upokojen. Takšnega ste na volitvah izbrali, in takšnega sedaj imamo. To je rezultat odločitev "rdečih" volivcev. Težko bo zdržal še leto dni, nikakor pa ne do konca mandata.
Default avatar

PRABABI

mmml je napisal/a:
Najbolj me pa jezi, da bo besedilo tega sporazuma uradno objavljeno šele, ko bo sprejeto.

To je NAŠA, SLOVENSKA zemlja in noben politik NIMA pravice razpolagati z njo.
mmml,
KONČNO, resnično, noben nima pravice razpolagati z NAŠO, SLOVENSKO zemljo.
TEŽKO PRIBORJENO Z NARODNO OSVOBODILNO BORBO, V LETIH 1941-1945.

Žal, se je v minuli slovenski zgodovini vedno dogajalo tako, tako.... Vedno so odločali posamezniki, "ovce", brez vednosti ljudstva. Z obrazložitvijo, z dobrim namenom so se odločali, da je najbolje tako. Žal, ni bilo dobro! Odgovorni gospodje so gledali predvsem za svoje koristi.

Hja, komentarjev ni, ovce dol, ali gor. :-)
Tudi od mene komentarja ne bo, ker arbitražnega sporazuma ne poznam, ker če nekaj ne poznaš, tudi komentirati ne moreš. Jasno!
Najlažje je kritizirati nasprotno stran.

Čudno, čudno, da niso to uredili že ODGOVORNI, ob osamosvojitvi? Le zakaj ne!?
Takole je bilo ob osamosvojitvi leta 1991, zanimivo branje, samo nekateri si tega niso zapomnili!
http://www.dnevnik.si/nedeljski_dnevnik ... 1042209039
Pohlep namesto Savudrije, uničenje slovenstva v zamejstvu, Anglež spregledal past in Peterletov Števerjanski festival ind.

Tako je bilo v času stare SHS:
Papež Pij XII.: "Hitlerjeva vojna je plemenito dejanje za obrambo evropske kulture."
http://www.dnevnik.si/nedeljski_dnevnik ... 1042252498
in še, že obravnavano z malo komentarjev.
http://med.over.net/forum5/read.php?186,5744234

Leta 1941, bilo pa tako:
Priklanjanje okupatorju!
Škof dr. Gregorij Rožman je bil 20 aprila 1941 na obisku pri kraljevem civilnem komisarju Emiliju Grazioliju v banski palači.
Ob vhodu sta ga sprejela polkovnik Piovani in posebni tajnik, ki sta ga spremljala v pisarno Civilnega Komisarja. Ob stopnišču je bila postavljena častna četa Kraljevih karabinerjev.
Msgr. dr. Rožman je sporočil Kr. Civilnemu Komisarju svoj pozdrav in pozdrav vse duhovščine na slovenskem ozemlju, zasedenem od italijanskih čet, ter mu zagotovil popolno sodelovanje cerkvenih oblasti s fašistično Itajilo v korist ljudstva.
Civilni komisar se je zahvalil in se prisrčno razgovarjal s škofom, nakar sta govorila o raznih vprašanjih, ki se tičejo Cerkve.
Prezvišeni je zapustil sedež Komisarijata, pozdravljen z istimi častmi, kot ob prihodu.
Zapisal, Slovenec 22. aprila 1941. leta.

Škof dr. Rožman je bil tudi na proslavi v dvorani visokega komisariata ob prvi obleltnici priključitve Ljubljanske pokrajine Kraljevini Italiji 3. maja 1942.
Na slovesnosti 1943 je prvi za visokim komisarjem Graziolijem podpisal vdanostno izjavo Mussoliniju: Ob drugi obletnici proglasitve in priključitve Ljubljanske pokrajine - kateri je bila po Vaši volji zagotovljena možnost življenje in razvoja z ozirom na jezik, kulturo in tradicijo - Vas DUCE, duhovščina, župan ljubljanski in župani v imenu prebivalstva ter predstavniki kulture, pravosodja in vseh delovnih slojev, občudujoč velike uresničitve dosežene od fašistovske vlade in stalno plemenito pobudo, posvečeno vsem vrstam delovanja v pokrajini, prosijo, da izvolite sprejeti ponovne in goreče izraze njihove hvaležnosti, vdanosti in točno zagotovilo popolne lojalnosti. V veliki fašistovski zmagoviti Italiji ter v luči Rima ima slovensko prebivalstvo varno gotovost za svoje plodoviti bodočnost.

Vdanosta izjava Duceju ob drugi obletnici Ljubljanske pokrajine.
Slovenec, 12. maja 1943, str. 1.

***************************************

P.s.
Tisti, ko smo živeli takrat, se fašistične, stalne plemenite pobude še vedno dobro spominjamo!
O "Vdanostni izjavi DUCEJU, nismo bili obveščeni, prebrali so jo v Slovencu, 12. maja 1943.
Default avatar

cubick

PRABABI je napisal/a:
mmml,
KONČNO, resnično, noben nima pravice razpolagati z NAŠO, SLOVENSKO zemljo.
TEŽKO PRIBORJENO Z NARODNO OSVOBODILNO BORBO, V LETIH 1941-1945.
Ja veliko nedolžnih ljudi je bilo potrebno likvidirati, da ste prišli na oblast. Pa še po vojni vam likvidacija ni bila tuja.
PRABABI je napisal/a:
Žal, se je v minuli slovenski zgodovini vedno dogajalo tako, tako.... Vedno so odločali posamezniki, "ovce", brez vednosti ljudstva. Z obrazložitvijo, z dobrim namenom so se odločali, da je najbolje tako. Žal, ni bilo dobro! Odgovorni gospodje so gledali predvsem za svoje koristi.
To se pa strinjam! Kardelj, Kidrič, Tito, Stanovnik, Ribičič...........

PRABABI je napisal/a:
P.s.
Tisti, ko smo živeli takrat, se fašistične, stalne plemenite pobude še vedno dobro spominjamo!
O "Vdanostni izjavi DUCEJU, nismo bili obveščeni, prebrali so jo v Slovencu, 12. maja 1943.
Partija je vas kar dobro obveščala. Med tem, ko so vam politkomisarji pripovedovali laži so vam pa partizani izpraznili kaščo, hlev, klet.........
Default avatar

PRABABI

cubick je napisal/a:
PRABABI je napisal/a:
mmml,
KONČNO, resnično, noben nima pravice razpolagati z NAŠO, SLOVENSKO zemljo.
TEŽKO PRIBORJENO Z NARODNO OSVOBODILNO BORBO, V LETIH 1941-1945.
1. *** Ja veliko nedolžnih ljudi je bilo potrebno likvidirati, da ste prišli na oblast. Pa še po vojni vam likvidacija ni bila tuja.
PRABABI je napisal/a:
Žal, se je v minuli slovenski zgodovini vedno dogajalo tako, tako.... Vedno so odločali posamezniki, "ovce", brez vednosti ljudstva. Z obrazložitvijo, z dobrim namenom so se odločali, da je najbolje tako. Žal, ni bilo dobro! Odgovorni gospodje so gledali predvsem za svoje koristi.
2. *** To se pa strinjam! Kardelj, Kidrič, Tito, Stanovnik, Ribičič...........

PRABABI je napisal/a:
P.s.
Tisti, ko smo živeli takrat, se fašistične, stalne plemenite pobude še vedno dobro spominjamo!
O "Vdanostni izjavi DUCEJU, nismo bili obveščeni, prebrali so jo v Slovencu, 12. maja 1943.
3. *** Partija je vas kar dobro obveščala. Med tem, ko so vam politkomisarji pripovedovali laži so vam pa partizani izpraznili kaščo, hlev, klet.........
cubick,
hahaha, a z registriranim nikcem se pa ne upaš pisati???

Ja, ja, od takih in tebi podobnih
CUBIKOV
ni kaj pričakovati, ker vidijo samo tisto, kar hočejo videti sami.:-) Ostalo zanemarite, ker vam smrdi!
Smrdi ti tudi iz tega linka: http://www.dnevnik.si/nedeljski_dnevnik ... 1042209039, o tem ni napisano niti besede, kot da linka ni bilo!
-- O hrabrih v članku omenjenih borcev o osamosvojitvi leta 1991, nič, nič. nič!
-- O takratnem predsedniku slovenskega parlamenta nič, profesor FRANCE BUČAR je tudi takrat opozarjal ...
-- Pohlep namesto Savudrije,
Franjo Tuđman je samoiniciativno Sloveniji ponujal polotok Savudrije ....
-- Junak kmečke zveze iz škofjeloških krajev, ki je dejal, da lahko Italijani spet postavijo mejo do Rakeka in Postojne, samo, da se znebijo rdeče Primorske.
-- Prav tako je dr.Janez Drnovšek zadnji hip preprečil LOJZETU PETERLETU, da bi podpisal za Slovenijo najbolj poguben dokument,"Oglejski sporazum", po katerem bi naša država celo izgubila mesto med državami zmagovalkami druge svetovne vojne.
-- Uničenje slovenstva v zamejstvu ....
Lojzetu Peterletu in Janezu Janši, je uspelo uničiti Tržaško kreditno banko ... beri v linku ...
-- Anglež spregledal past ..... v linku ...
-- Petrerletov Števarjanski festival .... v linku ... in še in še ...

Odgovor pod:
1. -- "Hitlerjeva vojna je plemenito dejanje za obrambo evropske kulture", je papež izjavil 20. julija 1941. Potem ko sta si oktobra 1940 in Petain v francoskem Montoireu stisnila roki, je izuitski general von Ledochowsky že napovedal, da bodo takoj po okupaciji Anglije v Rimu sklicali generalno skupščino Družbe Jezusove. ... beri vlinku ... http://www.dnevnik.si/nedeljski_dnevnik ... 1042252498

Mussolinijeva in Hitlerjeva vojna je, s pomočjo Vatikana pokončala mnogo, mnogo nedolžnih ljudi, da bi se obdržala na položaju OBLASTI!

Mnogo nedolžnih Slovencev, tudi otrok in žena, je ostalo v koncentracijskih taboriščih v Italiji in Nemčiji, mnogo so jih pokončali doma v Sloveniji, tudi v zloglasnem Jasenovcu.

Vatikan, je deloval tudi še po vojni, mnogim vojnim nacističnim zločincem je omogočil pobeg čez Atlantik, tudi slovenskim, v Argentino (ob pokroviteljstvu katoliške cerkve in Peronove reševalne skupine). V začetku petdesetih let je začelo v Argentino prihajati zlato, ki so ga hrvaški ustaši naropali pri srbskih in judovskih žrtvah.
Od tam, pa so delovali ves povojni čas in ŠE vedno delujejo!
Beri kjnigo: "Resnična Odesa" tihotapljenje nacistov v Peronovo Argentino, avtor Uki Goni, ti bo marsikaj jasno!
Iz linka:
-- Zmotna preračunljivost ...
...Poraz je bil popoln.Toda rimska, ki slovi po svoji večni potrpežljivost, je politiko nadaljevala z novim načrtom prodora na vzhod, ki se je povsem skladal z velikonemškimi željami ....
---Križarski pohod..
.. "Bil je božični čas leta 1942 in v nadaljevanju Pijevih vojnih sporočil, ki so bila v resnici glasen klic katoliškim množicam, k orožju najdemo tudi nasleddnje: "To ni čas tožbe, temveč za akcijo. Naj krščanstvo prevzame križarski zanos in zaslišal se bo klic, da je takšna božja volja. Pripravimo se, da bomo služili in se žrtvovali, ko so se včasih križarji. ... Pozivamo in prosimo vas, da prevzamete težko breme današnjega časa ...Kot prostovoljci, v novem križarskem pohodu, napovejte vojno temačnemu svetu, ki se je odcepil od Boga.
-- Papeževe izjave, .. v linku ...
-- Vatikanski specialci, ... v linku ...
-- Rusija, nočna mora Vatikana, ... vlinku ...

Tako torej vatikanska politika, kot pravi jezuit Andrej Ourousov, potrebujemo mučenike, če prizadeti to hočejo ali ne.
Med drugo svetovno vojno so jih ustvarili na milijone.

Odgovor pod :
2.
Zgoraj napisanim in še mnogim drugim nenaštetim, se lahko Slovenci zahvalijo, da so se uprli okupatorju, domačim izdajalcem in RKC, ki so krivi za milijone žrtev.

Odgovor pod:
3.
Ti je to povedal oče, ali si sodeloval kot politkomisar, mogoče si prav ti, praznil kašče, hlev, klet ???...

Domače izdajalce je hranil in plačeval okupator!

Potrudi se in linke dobro preštudiraj, tudi knjigo "Resnična Odesa" preberi, avtor ni Slovenec.
Default avatar

elevan

Sodba proti Rožmanu je bila razveljavljena.
Pa še nekaj: Kaj imata Predsednik režimske vlade borut Pahor, Hrvatom velikodušno podarja slovensko zemljo in morje in Rožman skupnega? :-) Halo oma ti v vsako temo potisneš domobrance, klerofašiste, RKC, Vatikan, Janšo, SDS.........

To raje piši v temo Papež Benedikt XVI. v Ameriki :)
Default avatar

PRABABI

elevan je napisal/a:
Sodba proti Rožmanu je bila razveljavljena.
Pa še nekaj: Kaj imata Predsednik režimske vlade borut Pahor, Hrvatom velikodušno podarja slovensko zemljo in morje in Rožman skupnega? :-) Halo oma ti v vsako temo potisneš domobrance, klerofašiste, RKC, Vatikan, Janšo, SDS.........

To raje piši v temo Papež Benedikt XVI. v Ameriki :)
elevan!
Najprej: Oglej si moj post zgoraj, ko sem ga napisala 26.10.09 00:29, namenjen je bil "mmml-ju"!
Si ti "mmml"?:-)
Dobro preberi kaj sem napisala, tudi posredovane "linke" dobro preberi!
Upam, da boš ugotovil, kaj imata skupnega predsednik "režimske":-) vlade (borut :-) ? po tvoje) Borut Pahor in dr. Gregorij Rožman, "skupnega"! ? Velikodušno podarjanje slovenske zemlje!
Preberi!
Kaj je pisal:
Slovenec, 22. aprila 1941 in
Slovenec, 12. maja 1943.

Preberi si tudi moj post zgoraj, z dne 26.10.09 22:30, namenje je bil "cubick-u"!

O razveljavljeni Rožmanovi sodbi sta tekli tukaj dve temi, če te kaj zanima, poišči in beri tam!

V temo, Papež Benedikt XVI. v Ameriki, bo pa tudi še kaj padlo! :-) Je veliko gradiva tudi za v tisto temo, lahko pa kaj dodaš tudi ti! :-)
Default avatar

Boom

V končni fazi, kaj je šenkat Hrvatom nekaj litrov morja napram vsemu, kar so desne vlade šenkale Vatikanu. Konec koncev, Hrvatje so dobri katoličani in to se bo najbrž smatralo kot božji dar, po drugi strani pa je tudi RKC vedno trdila, da je najbolj pomembno biti katoličan in potem pride še vse ostalo in tudi želja po mali rajnki Avstriji jih nikoli ni minila :-))))
Default avatar

megaboy

Pa itak je vse to, kar danes očitate Pahorju leta 1991 podaril že Peterle in ministra Janša in Bavčar, ki sta postavila mejni prehod globoko na slovensko ozemlje, namesto da bi ga na mejo.
Default avatar

elevan

Zakaj pa ni potem to "popravila" Drnovškova in Ropova vlada? Saj je bil spet Rupel Außenminister :)
Default avatar

Boom

elevan je napisal/a:
Saj je bil spet Rupel Außenminister :)
Mogoče zato, ker je spoštoval lik in delo JJ :-))
Default avatar

elevan

Lepo, da Janeza Janšo spoštuje tudi Žbogar :)