Mali oglasi

Iščem prosto delovno mesto vzgojiteljice predšolskih otrok

Default avatar
Sem Tamara J. in prihajam iz Celja. Letos sem končala poklicni tečaj predšolske vzgoje na Ljudski univerzi v Celju in si s tem pridobila nov naziv: vzgojiteljica predšolskih otrok (po starem sistemu pomočnik vzgojitelja predšolskih otrok) Moj predhodni poklic je ekonomski tehnik in sem se za prekvalifikacijo odločila, ker sem ugotovila, da to ni poklic katerega želim opravljati.

Delovno prakso, ki je trajala en mesec sem opravljala v vrtcu Anice Černejeve. V tem enem mesecu sem spoznala, da mi je ta poklic pisan na kožo. Delo sem z veseljem opravljala, saj sem vso energijo, ki sem jo vložila v opravljanje dela dobila povrnjeno z veseljem in smehom otrok.

Zanimam se za prosto delovno mesto vzgojitelja predšolskih otrok v vrtcu v okolici Celja. Večja razdalija mi ni problem, saj imam svoj prevoz in izpit.

LP,

Tamara
Default avatar
en popravek - s poklicnim tečajem si pridobiš 5. stopnjo izobrazbe, in si samo pomočnica vzgojiteljice.
za vzgojiteljico moraš narediti visoko vzgojiteljsko šolo, ki je v okviru fakultete!
tako da si ti pomočnica vzgojiteljice in ne vzgojiteljica!
lp
Default avatar
naziv ima vzgojitelj predšoslkih otrok.
je kao manj vredna, ampak pomočnice delajo velik več kot vzgojiteljice.. tako da men osebno so pomočnice zakon, pa čeprav imajo 5 stopnjo..jih zelo cenim, saj sem sama diplomirana vzg ampak cenim pomočnice..in jim sama rečem ravno tako vzgojiteljica, ker včasih delajo res veliko več
Default avatar
Po novem je pomočnica torej varuška tista ki ima V. stopnjo, za vzgojiteljico pa se po novem šolaš veliko več kot pa 4 leta, še dodatnih 4 leta, tako kot za užitelja!

Ti si varuška, oziroma pomočnica vzgojiteljice

Se pa tu strinjam z Nejčiko, v vrtcu so vse enake, včasih pomočnica še veliko bolj gara za naše otročke kot kaka vzgojiteljica, meni ni važno kdo se ukvarja z mojim otrokm, vazno mi je,d a je ta oseba ljubeča, vzgojna in na pravem mestu!

Tamara, želim ti da hitro najdeš kakao dobro sluzbo, lahko pa tudi sama varuješ otroke, če imas prostor...
Default avatar
Res je, delaš kot pomočnica, ampak tudi s srednjo šolo dobiš strokovni naziv vzgojitelj, po faxu pa diplomirani vzgojitelj.
Default avatar
Majča B. prav imaš. Po novem sistemu (kateri je začel veljati letos) si s srednjo šolo vzgojitelj predšolskih otrok (točno tako mi piše na spričevalu), po končanem faxu si pa diplomiran vzgojitelj predšolskih otrok.

Nekaj informacij da si boste lažje predstavljali kako je do tega prišlo: včasih so pomočniki oz. tako imenovani varuhi imeli vlogo v vrtcu samo glede higiene itd... niso se vtikovale v samo vzgojo otrok. To so počeli vzgojitelji. Vzgojitelje so malo razbremenili, da so se lahko več časa posvečali pripravam itd... so bile pomočnice tiste ki so pomagale pri vzgoji. Zdaj so vzgojiteljice in diplomirane vzgojiteljice. Razlika je še zmeraj enaka kot pred 2 letoma.

LP

Tamara
Default avatar
Za tiste, ki ste še zmeraj malo skeptični vam kot dokaz prilagam

Slika


Razlika v novem preurejenem programu je, da je še posebej predmet kurikolum. Tak za info sam.

LP
Default avatar
Tole mi je pa zelo, zelo čudno resno. Včeraj sem govorila z deklico, ki hodi v 4 letnik vzgojiteljske šole in mi je ona dejala, da bo po končani šoli imela V. stopnjo izobrazbe in bo le pomočnica vzgojiteljice, da če želi biti vzgojiteljica predšolske vzgoje mora v šolo še za 4 leta, halooo, kako pa je tebi tole uspelo pa res ne vem in dvomim da je to res vse okej...

Poglej tamara, ti imaš še vedno le V. stopnjo izobrazbe, torej ne moreš biti vzgojiteljica, kajti one imajo višjo stopnjo, kar kliči v kak vrtec in ti bodo tam vse lepo povedali, vprašaj jih, če bi te sprejeli za vzgojiteljico ali pomočnico s V. stopnjo izobrazbe??? verjemi da le za pomočnico... lp
Default avatar
glej štima vse, ni to uspelo samo meni ampak vsem ki so letos maturirali, in ostalim ki še bodo maturirali .....

za V. stopnjo imaš isto delo, isto plačo, vse isto, razlika je v nazivu zaradi novega sistema ter zaradi predmeta kurikolum, ki se je prej obravnaval kot snov v predmetu pedagogika. Prav tako se predmet pedagogika in razvojna psihologija v teoriji spet malo razlikuje.
Ostali z višjo stopnjo ki so naredli faks pa se je zaradi tega tudi spremenil naziv iz vzgojitelja predšolskih otrok v Diplomiranega vzgojitelja predšolskih otrok. in ima še zmeraj več besed v sami vzgoji in načrtovanju itd...

BZV da debatiramo in se prepiramo glede tega naziva. Gre v bistvu za vse enako delo plačo in ostalih stvari, RAZLIKA JE LE V NOVIH NAZIVIH, ki so si ga pridobili tudi oni po končanem faksu in ne samo mi po končani srednji šoli, ter pomeni isto kot je prej pomočnik in vzgojitelj. Le da je zdaj vzgojitelj in diplomiran vzgojitelj. Meni tudi ni bilo nič jasno, in sem šla v tajništvo šole še posebej vprašat, če so se slučajno zmotili. Mi je pa povedala isto kot sem jaz zdaj vam. Saj vsakih "malenkosti", ki jih uvede minister za šolstvo tudi ni objavljena.


Če si slučajno hodila po kakšnih vrtcih, ki so to že sprejeli, boš na vratih skupine zasledila, da sta napisana dva vzgojitelja. in tudi če greš po netu pobrskati za prosta delovna mesta boš videla da že po večini pišejo razlike diplomirani .... prav tako to tudi na zavodu priznavajo. če ne verjameš pa pokliči na zavod pa vpr. ne da se mi več prepričevati vas da varuhov v bistvu ni več po novem sistemu.
Default avatar
No, pa nam bo po temle sedaj vsem vse jasno, hvala Tamara, torej po novem ni v vrtcih vec pomočnic ali varuhinj, temveč sta dve vzojiteljici, ena je diplomirana z visoko izobrazba, ker je-bo v šolo hodila toliko časa kot učitelji, druga pa je le vzgojiteljica, ker je naredila 4 letno vzgojiteljsko.

Torej vzgojiteljica prej, je po novem zdaj dipl.vzgojiteljica, če se je došolala še 4 leta
in varuška ali pom. vzgojiteljice je po novem vzgojiteljica, ker ima končano le 4 letno vzg. šolo.

Zdaj je meni vse jasno in bo tudi ostalim, hvala;)) in veš kaj, meni je tak naziv lepši, ker vem, da sta si skoraj enakopravni tam v sobanah vrtca, oziroma ste ve še bolj na udarih... Uzivaj v svojem delu. Srečno!
Default avatar
Vesela sem, da sem vam uspela razložiti, da v bistvu ni razlike.

Glede na to da sem delala v vrtcu žal samo en mesec, nisem imela občutka da bi bili mi bolj na udaru. Nasprotno, mogoče sem prišla v tako skupino, kjer ni bilo nobenih razlik in so me lepo sprejeli tako otroci kot tudi dipl.vzgojitelj in vzgojiteljica. Tisti mesec je bil moj najlepši mesec v življenju. Bilo je nepozabno. Zgodaj zjutraj so se fantje cartali, ko so bili še zaspani, ena izmed deklic mi je ponujala svojo mamico, da bi me naučila barvati in risati, pogovori z otroci, .... njihove risbice, ki so mi jih risali čez cel mesec, imam lepo spravljene v mapi..... zame je bilo čarobno, saj sem se počutila da spadam med njih. Tako, da v bistvu niti ne vem ali je prihajalo med kadrom in starših sploh do kakšnih trenj ali ne.

Edino kaj je pa bilo treba res pazit je pa bila prehrana. V skupini je bilo veliko alergikov na določeno hrano in tam si res moral biti 100% zbran komu kaj daš.
Default avatar
Popravek:
Dipl. vzg. pred. otrok pridobis po triletnem (3) visokosolskem programu.
Default avatar
zivjo.

letos sem koncala srednjo solo in sicer smer vzgojitelj predsolskih otrok. tudi maturo sem naredila. moj naziv je vzgojiteljica predsolskih otrok .po poklicu pa sem pomocnica vzgojiteljice4. tudi sama iscem zaposlitev v vrtcu a mi to do sedaj na zalost se ni uspelo. tako da lepo prosim, ce kdorkoli (z obmocja gornjske) mogoce ve ce kje iscejo pomocnico vzgojiteljice. brala sem starejse objave. ce imas 5 stopnjo izobrazbe (koncano srednjo solo) si pomocnik vzgojitelja. za vzgojiteljico je treba na fax in sicer 3 leta. TAMARA : tvoj naziv je vzgojiteljica predsolskih otrok. tvoj poklic pa je pomocnica vzgojiteljice.toliko o tem. ze vnaprej se vam zahvaljujem in upam na vaso pomoc. hvala.
elvira
Default avatar
Jaz sem srednjo šolo končala leta 2003, in s V. stopnjo imam strokovni naziv VZGOJITELJ: Tako piše na spričevalu. Je pa res, da kot vzgojiteljica v skupini s peto stopnjo ne delaš, ampak šele s sedmo.
Default avatar
Jao, koliko kompliciranja. Tudi jaz imam naziv vzgojitelj predšolskih otrok, delam pa na delovnem mestu pomočnice vzgojiteljice.
Tlele sem dobila vtis, da bi nas nekateri radi na vsak način degradirali - ker smo kao "samo" pomočnice.

Če so odnosi med sodelavkami dobri, to sploh nima veze...midve skupaj načrtujeva, vse delava skupaj, ona previja, briše, pometa, če je treba, jaz pa tudi kdaj kaj napišem, pripravim dejavnosti ipd. Je pa krepka razlika v plači - na to se ne oziram, ker imam pač narejeno srednjo šolo, ko naredim faks, se bom pa lahko oglasila... pa delamo me 7.5 ure, one pa 6.5. S tem da se potem, ko otroci zaspijo npr. delo ne konča. Še zdaleč ne.
Default avatar
Moj namen ni bil zakomplicirat celo situacijo!!! Želela sem se samo "bolj" pravilno izrazit po tem novem sistemu kot bi naj bil. In mi je zelo žal, da je to dvignilo toliko prahu!!!!
Pri opravljanju obvezne delovne prakse (en mesec) mi je bilo delo POMOČNICE vzgojitelja zelo všeč in zaradi tega nimam namena it naprej na fax (poleg tega trenutno nimam dovolj financ), če bi pa od mene zahtevali, da moram it naprej bi pa z veseljem šla.

Torej da popravim svoj oglas:
Iščem prosto delovno mesto za pomočnico vzgojitelja predšolskih otrok.
Default avatar
Miss elly poglej na Kariera.si,na Jesenicah so iskali pred časom.Poglej če še je oglas.Drugače pa tud v Ljubljani veliko iščejo pomočnice.Lp
Default avatar
pozdravljeni!
sem Petra, prihajam iz okolice maribora, ampak trenutno mi je največja želja se preselit nekam na severni del primorske ( kanal, most, nova gorica,..). tukaj bi zelo rada našla tudi službo kot pomočnica vzgojiteljice, saj sem lani zelo uspešno končala prekvalifikacijo in mi je to največja želja počet v življenju! zato vas lepo prosim, če ima kdorkoli vsaj kakršnokoli informacijo o tem na koga se lahko obrnem ali če ima kdo kakšen namig kam naj pošljem ponudbo za delo, naj mi lepo lepo prosim posreduje informacijo! s tem mi boste omogočili uresničit moje sanje! hvala vam!
Default avatar
Iščem delo kot pomočnica vzgojiteljica v zasebnem vrtcu v Ljubljani ali okolici. Kontakt: [email protected] ali na 031 444 530
Lp