Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Podstrešno stanovanje - mansarda

Default avatar

slometa

Pozdravljeni,
sem pred odločitvijo za nakup stanovanja v meščanski hiši. Je na novo dodelano in zelo zanimivo, a 'problem' je mansarda. To pomeni, da je del spalnice s poševnim robom (postelja bi prišla ravno pod prelomom stropa). Prav tako je poševen rob v osrednji sobi (gre kar precej navzdol, pride približno pol metra od tal). Kuhinja in jedilni del je ok, pod spuščenim robom pa pride del dnevne sobe (kavč), ter del, kjer bi bi prostor za pisarniški prostor (delam doma). Mizo bi imela postavljeno tako, da bi bila s hrbtom obrnjena proti steni (zadaj je podstrešno okno), pred mano pa bi bila vrata v sobo.
Ali bi bila odločitev za nakup napaka ali bi lahko situacijo rešila s svetlimi barvami na poševnih delih stropa (ali je pametno narisati tudi kakšno dekoracijo - to rada delam - ali se potem pozornost preveč usmeri v spuščen strop - in je bolje dekoracijo pustiti za druge dele sten) ter mobili in lončnicami? Sicer mi mansarda sama po sebi ni preveč ok, imam idejo, da tlači, samo je toliko drugih prednosti stanovanja, da si mislim, da se da vsega navaditi....
Hvala za odgovor.
Default avatar

Mirza

Zdravo!

Tu je bilo na temo mansarde napisanega dovolj za vašo samostojno in zrelo odločitev, ne glede na vse pozitivne atribute, ki jih navajate, spoštovana gospa "slometa".

Videl sem mnogo mansardnih stanovanj. Res se dajo lepo urediti, da pritegnejo in je na videz, a, žal le na videz prijetno in za oko lepo takšno stanovanje. Morda je le prvi vtis, da je nekaj posebnega, vsi v sebi imamo nek občutek, da bi bili originalni in drugačni. In je res to dobro urejena mansarda, ampak dolgoročno v negativnem smislu, žal.

Ne smemo se izogniti vsaj dvem fs energetskim ugotovitvam in sicer:
- mansardna in kletna stanovanja so prehodnega značaja,
- poševnina permanentno negativno vpliva s svojo energetsko vsiljivostjo, ki se jo ne da odpraviti.

Omiliti ja, a to merimo v promilih, če se sploh da izmeriti očitna energetska pomanjkljivost. Nobena fs zdravila niti bambusove piščali, mobile vseh vrst, razne lončnice, pastelni barvni odtenki itd., ne morejo nadomestiti energetskega primanjkljaja. Naše telo je idealna stvaritev in je res prilagodljivo, ma, ne neskončno! Prej ali slej začutimo, da nas nekaj tišči in bi najraje zbežali.

To je odgovorna in težka odločitev in ne naredite to napako, saj le enkrat kupujemo nepremičnino, ki naj bi bila primerno gnezdo do konca dni, za vas še poslovni prostor.

Za mene to ne bi bila nikoli težka odločitev, ker najprej mislim na lastno ugodje, zdravje in dobro počutje in seveda ugodje mojih najbližjih, ki jih imam rad in imam odgovornost do njih. Kajti, če nekaj vem in se tega zavedam, to tudi moram realizirati, sicer sem dvojno "kaznovan". In ni mi težko niti vam ali katerikoli osebi tu, ki me tako lepo sprašujete, odkrito in dobrohotno reči sledeče:

Poskušajte čim prej pozabiti na dobre lastnosti mansarde, ki ste jih navedli, le-te vas sladko zapeljujejo. Poglejte zadevo celovito in dolgoročno. Vi imate dobro intuicijo, da nekaj tu resnično škriplje, to dokazujete v tekstu. Lepo vas prosim, da do konca življenja sledite tej intuiciji, ženske to odlično obvladate in znate, samo bodite zvesti svojem tihem glasu od znotraj.

Morda je cenovno bolj ugodno takšno stanovanje in to pritegne. Ampak, ta cena ne sme biti na račun zdravja in klavrnega počutja ob kritičnih dnevih, ki se dajo predvideti in izračunati. Ne dovolite se v to prepričati na lastni koži, ki se bi z leti pokazala. To so tudi moje praktične izkušnje od obiskov oseb iz mansard, ki sem jih namensko bolj podrobno opazoval in so se kaj hitro vsi strinjali, da je to res.

Ne bi nikoli šel v nakup mansarde, niti bi jo kdaj zidal.

Po drugi strani, sem začutil toliko dobrih vibracij v dobro, po fs pravilih urejenih "normalnih" stanovanjih, da je moj končni stavek ob odhodu bil:
"Draga gospa in gospod, želim vama, da preživita prijetno življenje do konca svojih dni v tem stanovanju. V primeru, da bi se slučajno odločila prodati to vaše ubrano in krasno gnezdo, lepo vas prosim, da najprej mene pokličete, ker bi ga že zdaj z veseljem kupil."

Spoštovana gospa "slometa", želim vam uspešno iskanje stanovanja.

Pred plačilom are, vas lepo prosim, da me pokličete in skupaj ugotovimo ali vam resnično tudi energetsko ustreza, za to je merodajna le čudovita fs modrost.

Lep dan in ubrane energije.
Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si
Default avatar

slometa

Pozdravljeni,
ja, res, moram poslušati sebe. Nekaj v meni mi ne da miru... Ma ja, preveč je pomembno, da bi se spuščala v to smer. Verjamem, da mi bo uspelo najti kaj primernega, čeprav me že začenja... br.
Koliko bi računali za takšno svetovanje (da dam v proračun :)).

PS. Tisto dodatno temo (glede okna) sem napisala še preden sem videla vaš odgovor.

Hvala in veliko uspeha ter zadovoljstva,
Meta
Default avatar

Mirza

Živijo Meta!

To, kar vam ne da miru, je prav tesno povezano s tem, da morate poslušati sebe. O tem bova detajlno govorila ob delovnem srečanju pri vas in ni v sklopu fs delavnice. Prav vesel sem, da ste načeli to temo, res.

Vztrajajte pri iskanju stanovanja, ohranite mirno kri in se umirite. Vem, da je naporno iskanje, pa vsa ta vožnja, semaforji, telefoni, maili, primerjave in analize, ugotovitve...

Midva lahko narediva del delavnice že kmalu, da pridobite osnovno znanje o tem, kdaj iskati stanovanje - imate dobre dneve in slabše, ki se jim izognemo in kako ga začutiti, da je ta pravo, so pač določena avtentična pravila, ki povedo koristne stvari in pomagajo, da se ne utrujate preveč in po nepotrebnem.

Pred kratkim mi je neka gospa rekla, da si je ogledala kar lepo število stanovanj in ji je bilo že malo groza prenašat vse nujno. Ampak, ko pa je vstopila v tistega, ki sva ga potem uredila po fs, je takoj vedela - to je to, to bo moje, je ponosno rekla.

V vaš proračun lahko daste cifro, ki jo boste začutili, da je za vas pravšnja.
Začnete planiranje lahko že od 250 € naprej, morda bo za vas dovolj nasvetov za takšno vrsto fs delavnice za začetek.
Če ne bo, potem nadaljujeva do celodnevne delavnice "Osebni feng shui" in jo morda razdeliva na dva ali tri dele, po dogovoru.

Pokličite me, cena fs svetovanja je stvar odkrite debate in ugotovitve, kaj vi pravzaprav želite.

Mirno noč.
Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si
Default avatar

slometa

Pozdravljeni,
stanovanje se vedno iscem... Poleg vseh ostalih omejitev gledati, da bo čimbolj popolno po načelih feng shuija... Saj bi moral biti človek že zdaj bogataš, da bi si sploh lahko privoščil eno takšno stanovanje, ki bi ustrezalo vsemu ...!
Soncen dan.
Default avatar

Mirza

Zdravo!

Vztrajajte pri iskanju stanovanja!
Ker lahko trofite energetsko in cenovno tako ugodno stanovanje, da boste v njem uživali in se radi vračali v svoje gnezdo. Kot že rečeno, izbiramo harmonično stanovanje, najprej po preferenčnih in koristnih smereh neba, ki jih opredelita principa jin jang - potrebujete tloris stanovanja in izračun KUA, da prav TO ugotovimo in je le ena od nekaj selekcij. Potem sledijo ostale zahteve, ki nudijo ugodje bivanja.

Ne, ni vam nujno biti bogataš!
"Samo" modri morate biti.
Potreben je notranji mir, ki vam bo natančno "povedal", in vi ga boste slišali. To je eno največjih bogastev, ki ga vsak človek potrebuje.

Vam povem frišen primer. Moj brat je kupil prejšnji mesec stanovanje, ki je cenovno bilo tako ugodno, da sem osupnil, ko mi je razlagal njegov način pogajanj za tako res ugodno ceno. Vse je izhajalo iz miru, notranjega miru, ki ga je pripeljal v pozicijo njegove ponudbe, za katere lahko rečemo je malo "čez les", v nekem logičnem svetu. Skratka, cel splet okoliščin je nanesel ugoden nakup harmoničnega stanovanja na krasni poziciji v samem centru, o čemer je samo sanjal. Eto, morebit vam prav pride malo spodbude pri vašem iskanju.

Vidiva se na sobotnjem predavanju.

Srečno!
Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si
Default avatar

slometa

Hvala za spodbudne besede. Jutri zal ne morem na Mavricno, ker sem imela ze prej planirano delavnico.
Upam, da kdaj drugic.
Soncen pozdrav!

Moderatorji

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh
AlenkaTomori
Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh
LukaTomori