Kaj danes za kosilo
Večkrat berem tele ideje za kosilo in se resno sprašujem, če resnično to skuhate, kot napišete?
Meni se to zdi ogromno, poleg tega, niti nimam časa toliko stvari skuhat, tako da sploh ne kuham. Kdaj pa pravzaprav jeste oz. kdaj prdete domov, da uspete še to vse sčarat??
Men ni jasno, jaz komaj večerjo lovim, da je v približno normalnem času, pa še takrat je samo gres, jajca in ostalo iz hladilnika.
Draga lev76!
Kuharice iz gornjih odgovorov so v tem trenutku že doma, za štedilniki in veselo vrtijo kuhalnice.
Ti, jaz in nama podobne mamice, žene, gospodinje, ki smozaposlene v gospodarstvu in ne v javni upravi ali šolstvu, bomo v službah še vsaj uro ali dve, potem imamo še kakšne druge obveznosti – ali službene ali družinske.
Škoda ker je število delovnih mest v javni upravi omejeno in ker nimam pravih zvez – čeprav imam ustrezno izobrazbo, ne pridem noter. Kljub neštetim prijavam na razpise.
Jaz večkrat pokukam tu gor in dobim kako fajn kombinacijo, so pa tam res jedilniki, ki jih pri nas prakticiramo soboto in nedeljo,
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1096
Za lev 76, jaz delam od 7.00 do 15.00 in 15.15 sem že doma. Ker prejšnji dan večino skuham (npr. golaž, segedin, ričet, polpete…) naslednji dan samo še dopečem. Ob štirih je kosilo na mizi. Tako da ne vem, kaj se toliko sprašujete kdaj kuhamo. Včeraj smo jedli zelenjavno juho s proseno kašo, špagete in solato. Danes bo zajčja obara z ajdovimi žganci. Jutri krompirjeva solata s stročjim fižolom (narejena že danes sproti, ko bom delala obaro) in mesno-bučni polpeti. V četrtek zelje, krvavica in matevž. Za petek še ne vem ali filana paprika ali čufti v omaki. In veliko bolje je, da pojemo kosilo kot nekaj na kruhu.