alergija na alkohol
Opažam že kar nekaj let, da moje telo “čudno” reagira na alkohol!
Namreč, že po dveh požirkih, postanem v obraz vsa marogasta, postane mi vroče in imam občutek da mi bo razneslo telo! Blato je drugi dan zeleno sicer pa nekih drugih prebavnih motenj ni!
Zadnja reakcija je bila res huda, pa nekako ne grem k zdravniku! Pa za vse tiste, ki me bodo obsodile, da sem alkoholik!
Nekaj požirkov mošta sem po več kot letu dni naredila na kostanjevem pikniku in skoraj dva dni ležala!
Se še komu to dogaja?
dobrodošla v klub.
jaz sem v najstniških letih in potem v študentskem obdobju pokonzumiral veliko preveč alkaoholnih substanc. tako pač je. in potem sem nekje v zgodnjih dvajsetih sprejel odločitav da je temu dovolj. in prekinil z uživanjem alkohola v kakršnokoli obliki. ko pa sem pred leti popil en mali štamprle nekega likerja (irska krema) je bila reakcija podobna. vse me je peklo in srbelo, obraz pa čisto pikčast. potem sem pred kakim letom dni popil požirek šampanjca…enaka reakcija. prav tako po požirku piva, vina in whiskiya. torej reakcija na alkohol
bom pač abstiniral do konca svojih dni. pa saj mi ni hudo. pa še radi me vidijo na žurih ker jih potem vozim okoli in jim drugi dan filam črne lukne v glavi.
po pameti
enejus
Tudi jaz imam čudne reakcije na vino. Postanem vijolično marogasta po obrazu in ful mi gorijo lica. No, zdaj vina iz tega razloga že dolgo ne pijem. Slabo pa name vpliva ves alkohol. Zgolj po enem pivu (ker žganega tudi ne pijem), mi po kakšni uri postane slabo, na smrt sem utrujena, srce pa mi razbija kot noro. Tako, da: hvala lepa za alko!
Nije žvaka za seljaka : )
http://sl.wikipedia.org/wiki/Alergije_na_hrano
Psevdoalergije
Pri psevdoalergijah ne gre za prave alergije. Povzroča jih hrana, bogata s histaminom (sveže jagode, črno vino, določene vrste sira, prekajeno meso in konzervirano tunino meso). Histamin je namreč glavni mediator pri nastajanju alergijskih reakcij, zato povzroča pojav enakih simptomov. Vendar to ne pomeni, da smo alergični na določeno vrsto hrane. Psevdoalergije povzročajo tudi razni dodatki k hrani, kot so konzervansi in barvila. Posebno veliko teh snovi zaužijejo otroci z brezalkoholnimi pijačami, žvečilnimi gumiji, bonboni ter s slaščicami. Najdemo jih veliko tudi v konzervirani hrani in gotovih jedeh. Najpogostejši konzervansi, ki povzročajo psevdoalergije, so nitriti v klobasah, siru in prekajenem mesu, sulfiti v krompirjevih izdelkih in suhem sadju ter benzoati v ribjih konzervah, omakah, jogurtu in sladkarijah. Med barvili pa so pomembni tartarazin v alkoholnih pijačah, azorubin in amarant v praških za puding, likerjih in sladicah, ter eritrozin v konzerviranem sadju in sladoledu.
Histamin, zelo zanimiv tale tvoj post o psevdoalergijah. Sama pa sem pomislila tudi na razne pesticide v grozdju saj sem v neki vinarski oddaji zasledila, da francozi niti tistega grozdja za nabolj draga vina pred stiskanjem ne operejo čeprav je bilo škropljeno s pesticidi. Najbrž je drugje podobno in se škropljenega grozdja ne pere pred predelavo zato veliko ljudi kupuje le biološko predelana vina.
http://med.over.net/forum5/read.php?177,5167522,5227663#msg-5227663
preberite si tole!!