Forum.Over.Net

Starševski čvek

Obvestilo vsem uporabnikom forumov travel.over.net

Default avatar

K_ris

Pozdravljeni!

Z današnjim dnem forum dobiva dva nova moderatorja: to sva K_ris in Lianna.

Moja skrb bo predvsem potovalni del forumov, medtem ko se bo Lianna ukvarjala s počitniškim delom.

V prvi fazi bova skrbela za "urejenost" forumov, kar pomeni, da bo posamezna tema lahko objavljena le v enem forumu in seveda zgolj v tistem, v katerega tudi spada. Glede na razpoložljivi čas bova poskusila na tak način urediti tudi starejše teme.

V skladu s tem prosiva vse uporabnike, da že sami poskrbijo za to, da bodo vprašanja postavljena na pravo mesto in da se ne odpirajo nove teme, če je bolj smiselno vprašanje umestiti v eno od že obstoječih tem. Sicer jih bova združevala midva!

Za bližnjo prihodnost sva dobila s strani vodstva portala over.net zagotovilo, da bo prišlo tudi do nekaterih sprememb v razdelitvi forumov in obliki prve strani.

Upam, da bova z najinim delom prispevala k izboljšanju foruma in ga počasi spravila na tisto raven, kjer je že bil.

Lep pozdrav,
Lianna in K_ris
Default avatar

shanti1

Upam, da vama rata karkoli naredit!!! Vendar verjetno še naprej ostaja direktiva brisanja, skrivanja, prirejanja postov? Dokler bo tako se večina zaželjene popotniške klientele verjetno ne bo vračala gor. Za svoje poste ne mislim izbirat besed, kot mi jih bo polagal v ** tipa Edera recimo. Tako, da dokler ne vidim, ne verjamem.
lpS
Default avatar

K_ris

Direktive brisanja ni. Kolikor sem razumel, Edera ne bo več urejala forumov v okviru travel.over.net.

Lep pozdrav,
K_ris
Default avatar

shanti1

No to je že velik korak naprej in če bo vsaj ta forum iz sistema uspel ustvarit urejanje, ki ne bo sponzorsko dirigirano s strani organizatorjev potovanj/počitnic sta verjetno na pravi poti.
lpS
Default avatar

srakoper

verjetno bo treba narediti v prihodnje tudi kaj na promociji. Kris imej v mislih medijske kompenzacije, promocije na potopisnih predavanjih...
La liberté d'expression n'est pas appréciée ici, malheureusement. Attention!
Default avatar

vojc

Moderatorji se menjate, meni je pa še vedno dolgčas po starem travelu. Ta množica forumov mi nikakor ne sede, pa tudi znajdem se ne preveč dobro med njimi in v travelu. Moji stari prispevki so izginili, novih nekako ne pripenjam več, mislim predvsem na tiste o potovanjih in izkušnjah. No, ja, bo že. Težave imam tudi s tistim novim uporabniškim imenom vojc::trv, in me zaradi tega stalno zavrača pri odgovorih...., ravno zdaj spet:

tole mi sporoča: Ime, ki ste ga navedli, je že registriral nek uporabnik. Če ste to vi, se prijavite oz. uporabite drugo ime.
Vedno, ko se regestriram, je takole.
Default avatar

K_ris

Vojc, se strinjam, da je trenutna organizacija forumov slaba, pa čeprav sem sam sodeloval pri njej :)

Moj predlog za novo delitev forumov je nekakšna vrnitev na začetno stanje:
- počitnice
- potovanja
- o travel.over.net
- popotniški oglasi
- ostale teme

Kot nova forum pa bi dodal še:
- Izleti po Sloveniji in bližnji okolici (Triglav, Gardaland...)
- Turistične agencije in letalski prevozniki (kritiziranje in pohvale agencij, vprašanja o ryanairu in podobno)

Zakaj predlagam takšno razdelitev?

Trenutno pregledujem teme, ki so objavljene med potovanji in neustrezne prestavljam med počitnice. Ker je takšnih tem ogromno, sem seznam potovalnih tem že skrajšal za 5 strani, pa še nisem prišel dlje od 10 strani. Ko bom s pregledom končal, se bo seznam skrajšal vsaj še za enkrat toliko. Ko izločim še vse izlete in vprašanja glede turističnih agencij, bo seznam še bolj osiromašen.

Bojim se, da trenutno nismo v stanju potovanj deliti na bolj specializirane forume (da bi ločili prave popotnike od ostalih), saj bi s tem dobili dva mrtva foruma namesto enega na pol živega. Poleg tega se sprašujem, zakaj sedaj različne oblike potovanj ne bi smele biti združene v enem forumu, če je Travel.over.net že od samega začetka uspešno deloval s prav tako razdelitvijo?

Situacija jej žal takšna, da imamo zadostno kritično maso za delitev forumov trenutno le pri počitnicah, kjer bi lahko verjetno brez težav preživela ločena foruma za Hrvaško in Tunizijo, vendar tudi tega ne nameravamo storiti.

Še nekaj glede potovanj. Kot sem že povedal trenutno čisti forum o potovanjih in pričakujem, da se bosta oba dela (z in brez agencije) v nakrajšem času ponovno združila, saj sva se tako dogovorila s Primožem. Upam, da bo po čiščenju forum postal bolj pregleden, saj bo informacij manj, a zato te ustreznejše in kvalitetnejše. S tem si želim doseči to, da se tisti, ki so nekoč že bili tukaj in sem še vedno občasno pogledajo, vrnejo v aktivno vlogo.
Default avatar

shanti1

No ja, posti vseeno še kar izginjajo, tako ali drugače in dokler bo tako jaz in marsidko drug nimamo tukaj kaj iskati. Veliko bi lahko pomagali s kvalitetnimi posti, izkušnjami, motivacijo in idejami. Ampak enostavno minil je čas na portalu ko bomo prosjačili! Terjamo konkretnost in ažurnost, predvsem pa NECENZURIRANOST! Bistvo popotništva (oprosti Lianna v počitnikovanje se ne bom mešal, ker ni moja domena) je v gajstnosti, odprtih debatah....v spontanosti! Ko bo omogočeno pisanje tukaj na takšen način se definitivno vidimo!
Default avatar

K_ris

@shanti

Mislim, da so debate sedaj lahko čisto odprte in ne vem, o kakšnem brisanju postov sploh govoriš. Razen če imaš pri tem v mislih slovo edere, ki je bilo verjetno že ob objavi mišljeno kot začasna tema in je nato tudi izginilo kot celotna tema skupaj z odgovori, saj je nekoliko nenavadno, da ostanejo komentarji brez začetnega posta.

Pri tem bi te opozoril tudi na to, da bodo tudi teme z naslovom "Obvestilo vsem uporabnikom forumov travel.over.net" izbrisane v vseh forumih razen v forumu "O travel.over.net". Razlog za to je, da takšna tema (dolgoročno) nima kaj iskati v forumih o potovanjih in počitnicah, ampak je (kratkoročno) mišljena le kot obvestilo uporabnikom, ki bi ga sicer večina izmed njih spregledala, če bi bilo objavljeno le v "O travel.over.net".

Ker se mi zdi, da je bil Vojcev post konstruktiven in je škoda, da se je izbrisal skupaj z Ederino temo, sem ga sedaj premaknil v to temo. Hkrati sem zraven prilepil tudi moj odgovor, da vidite še moje stališče glede zelo pomembnega vprašanja, ki ga je načel Vojc. (Shanti, vidiš tudi moj odgovor je bil izbrisan...)
Default avatar

Bojanv

Hm, za dan mrtvih se spodobi malo pogledat okrog in se spomnit česa lepega...

Tako da sem opazil spremembo.

No, kakorkoli... Veliko sreče.

lp

bv