Delovno pravo in zaposlitev

anonimna prijava delovni inšpekciji

Default avatar

prizadet in obupan

Delodajalca bi rad anonimno prijavil delovni inšpekciji, saj krši kar nekaj zakonov.
Kako naj to storim, oziroma, je to sploh mogoče?
Hvala za pomoč

Oškodovanec
Default avatar

nekdonekje

Lahko podaš anonimno prijavo. Če se ne motim inšpektor ne sme povedati, kdo je prijavil.
Za vsak slučaj pa lahko pokličeš iz skrite številke ali pa še lažje narediš si nov začasni email naslov in prijaviš prek maila.
Preverjeno deluje.
Default avatar

avstralija

Jaz imam s tem zadnje čase precej izkušenj. Najprej sem klicala in sem se pač predstavila z nekim drugim imenom ter povedala, da se ne želim izpostavljati. Ampak potem, ko mi je bilo že vseeno za to službo, sem nasednjič kar povedala kdo sem in kaj je narobe v firmi. Če želiš v tej službi ostati, vsekakor naredi anonimno prijavo z anonimnega maila, to je najboljše. Jaz sem mail poslala tudi g.Brezovarju, ki je glavni na Inšpektoratu v LJ in mi je zelo obširno napisal kako in kaj. Ponudil mi je tudi pomoč, če bi lokalna inšpekcija zatajila. Pa sem bila ves čas anonimna. Tako da le pogumno, samo ne se pustiti, da te nekdo izkorišča, ker misli, da nimaš "jajc"!!!
Default avatar

Prijava

Jaz bi tudi rada prijavila, sem poskušala pa mi ni uspelo, pisala sem na delovno inšpekcijo preko el. pošte - odgovora nisem dobila, pisala sem tudi g.Brezovarju in to, kar 2x - odgovora nisem dobila, na koga naj se še obrnem, ki bo res ukrepal - svetujte mi...rada bi bila anonimna.
Default avatar

pismarjetka

Zdravo!

Jaz ti predlagam, da se obrneš kar na VARUHA ČLOVEKOVIH PRAVIC, iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da uredijo v roku 7 dni.
Default avatar

nusa82

Pozdravljeni,

sama si ne belim glave s podobnimi vprašanji. Imam sklenjeno zavarovanje, ki ti krije vse odvetniške stroške v primeru spora, težav z delodajalcem - poleg tega pa je v ceni 7,99 EUR vključen tudi en brezplačen nasvet pri odvetniku vsak mesec! Za vsa vprašanja se obrnem direktno na odvetnika in imam 100% pravilen odgovor

Sama sem imela že 2 primera (spora), ko sem uporabila zavarovanje. Po nasvet pa se obrnem večkrat - zaradi občutka varnosti in sigurnosti.

Stvar deluje kot obljubljajo.

Skleneš lahko na: www.arag.si
Lep pozdrav,
Nuša
Default avatar

obupni

zdravo.
Default avatar

obupni

zanima me, če mogoče ve, kje se napiše anonimna prijava in pošlje na tržno inšpekcijo?hvala za odgovor.
Default avatar

EQ

Pokliči in povej, kje je problem.
Default avatar

hrčkica

nusa 82:

Še enkrat delaj tako neposredno reklamo, bom jaz tebe prijavila inšpekciji... A ti mogoče sploh veš, da to na forumih ni dovoljeno??? Verjetno ja, ampak si delavka za "arag" in koristiš nezakonito poceni reklamo, a ne?
Default avatar

zanima me

prijavi!!! je napisal/a:

Ali obstaja podoben obrazec tudi za delovno inšpekcijo?
Rada bi prijavila anonimno. Moram:-((
Hvala.
Default avatar

pomagajte nam

[quote=""zanima me""]
prijavi!!! je napisal/a:

Ali obstaja podoben obrazec tudi za delovno inšpekcijo?
Rada bi prijavila anonimno. Moram:-((
Hvala.[/quote]


To zanima tudi mene.
Default avatar

Peter1981

Tega je pri nas v RS ogromno... In inšpekcije bolj slabo delujejo, sicer kar pogumno poizkusite s prijavami, ni greh, a da bo kakšen konkreten odziv ni zagotovljeno. Lp
Default avatar

Roman Veliki

Oooo, pa je konkreten odziv!! Smo mi tudi prijavili našega delodajalca, ki nam je poskusil vsiliti podpis nezakonite pogodbe o delu. Lepo je moral na zagovor (Delovnoi inšpektorat- Šiška, g. Sočič). Direktorju je dal mesec dni časa, da spremeni pogodbo. In sva še dogovorjena, da če bo še kake pi****je počel, da naj kar povem in bo ukrepal. .....kar se tiče delavnih razmerij, glede plače pa oni niso pristoji. Za neizplačane plače pa je treba it na Delovno sodišče na Reslejevo in vložit tožbo.
To je čist frišn dogodek... ;) ...še v razvijanju... Samo ni pa bil anonimen, ker je sodelovec šel tja osebno. Pomoje bi se dalo tja poklicat in gospo na centrali povprašat, če lahko tudi anonimno.....

Velik sreče vsem zatiranim!
Default avatar

mica1980

zanima me če z vsemi dodatki ki se štejejo k minimalni plači ne dosežem teh 562,00 neto,moram zato delati več nedelj (te korstim) ali je to samo izkoriščanje delodajalca.
Default avatar

NEIMENOVAN

PIŠEM VAM ZARADI OBUPNIH RAZMER PRED 5MESECI DELAL PRI PRIVATNIKU PLAČE ŽE SKORAJ OD DECEMBRA NISEM DOBIL NITI ENE PLAČILNE LISTE ZDAJ SEM BREZ SLUŽBE IN SAMSKI KAK IN KAKO NAJ UKREPAM.HVALA
Default avatar

salk

Zakaj Agencija IKS d.o.o. iz Radelj ob Dravi svojim delavcem ne rabi izplačat regresa?
Default avatar

Štefka

Priporočam vam, da prijavo podate pod xy e pošto, ker v nasprotnem inšpekcija pošlje delodajalcu v kadrovsko, češ naj se sami zmenimo. In tako si mrzel.

Kot anonimko lahko poda vsak, delovna inšpekcija ima e pošto tudi uradno zavedeno na njihovi spletni strani, povejte problem, kje točno se dogaja, torej organizacijo. Vse ostalo je, da jih nato pobarate malo kasneje, če so že kaj preverili in kakšne so ugotovitve. Zahtevajte tudi, da vas o tem obveste, čeprav ste se predstavili kot anonimna oseba, v kolikor ne bi bilo dolgoročnega odgovora. Tako je e mail priročen, ampak zagotovite si tistega xy. Potem lahko ob neodivsnem mnenju tudi operirate naprej.