Med.Over.Net

Psihiatrija

Odgovarjajo: Daniela Fiket, dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Daniela Fiket , dr. med. specialistka psihiatrije in psihoterapevtka

Daniela_Fiket

Pomanjkanje samozavesti???

Default avatar

Vana

Pozdravljeni!

Opažam, da vedno ko kaj naredim, pa naj bo to čisto normalen opravek ali nakup, vedno, ko pridem domov, vedno imam občutek oz. se mi postavlja v glavi vprašanje ali sem dobro kupila ali ne??? Vedno potem nekoga vprašam , če sem dobro naredila oz. če sem dobro kupila ali če bi bilo boljše , če bi kaj drugega kupila......vedno rabim, da me nekdo potolaži, da sem dobro naredila oz. kupila, storila........mož pravi, da gre za pomanjkanje samozavesti???Jaz se z njim ne strinjam, ker sem drugače res zelo samozavestna,........menim , da so posledice ostale, ker v otroštvu nikoli nisem naredila nič parv, vsi so za mano vse popravljali, za mano pospravljali itd.....

Torej, kaj je narobe z menoj????? Ali se nagiba to v kako psihično zadevo???

Hvala za odgovor že vnaprej, Vana
Default avatar

Mag Vanja F.Rejec dr.med.psih

Spoštovana Vana,
pri vas ne gre za pomanjkanje samozavesti, ampak za prisilno vedenje.Zavedate se nesmiselnosti svojega ravnanja oziroma dvomov, pa to kljub temu počnete še naprej.Tovrstne težave se pojavljao relativno pogosto cca 3%, poznamo pa tudi učinkovito zdravljenje.Uspeh bo tem boljši, čim prej se boste ohlasili pri psihiatru.