Forum: Psihiatrija

Psihična stiska, strah, fobija, anksioznost, panika, terapija, uporaba zdravil, diagnoza, depresija, psihoza, bipolarna motnja, pomoč in svetovanje ob življenjskih dilemah.

Pomanjkanje samozavesti???

Odgovori Nova tema
Default avatar Vana 10 Jul 2002 10:16

Pozdravljeni!

Opažam, da vedno ko kaj naredim, pa naj bo to čisto normalen opravek ali nakup, vedno, ko pridem domov, vedno imam občutek oz. se mi postavlja v glavi vprašanje ali sem dobro kupila ali ne??? Vedno potem nekoga vprašam , če sem dobro naredila oz. če sem dobro kupila ali če bi bilo boljše , če bi kaj drugega kupila......vedno rabim, da me nekdo potolaži, da sem dobro naredila oz. kupila, storila........mož pravi, da gre za pomanjkanje samozavesti???Jaz se z njim ne strinjam, ker sem drugače res zelo samozavestna,........menim , da so posledice ostale, ker v otroštvu nikoli nisem naredila nič parv, vsi so za mano vse popravljali, za mano pospravljali itd.....

Torej, kaj je narobe z menoj????? Ali se nagiba to v kako psihično zadevo???

Hvala za odgovor že vnaprej, Vana

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Mag Vanja F.Rejec dr.med.psih 14 Jul 2002 10:40

Spoštovana Vana,
pri vas ne gre za pomanjkanje samozavesti, ampak za prisilno vedenje.Zavedate se nesmiselnosti svojega ravnanja oziroma dvomov, pa to kljub temu počnete še naprej.Tovrstne težave se pojavljao relativno pogosto cca 3%, poznamo pa tudi učinkovito zdravljenje.Uspeh bo tem boljši, čim prej se boste ohlasili pri psihiatru.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh