Med.Over.Net

Zasvojenost in pomoč

(lyrica in helex) ter napaka psihiatra

Default avatar

ray84

Pozdravljeni. mene zanima naslednje: ali lahko jemlem tablete lyrica 75mg skupaj z tableti helex 1mg?? to mi je sicer predpisal moj psihiater drugič. prvič se mi je zgodilo nekaj zelo zanimivega in bi rad to objavil na vašemu forumu, ker si mi zdi omebne vredno za tiste, ki naj nebi to "zaužili" kar mi je psihiater predpisal prvič:
Zdravim se odvisnosti od prepovedanih trdih drog z metadonom. Ko sem biu prvič pri psihiatru mi je predpisal Mirtazen 30mg in Seroquel 200mg, ter tablete Revia. In sicer v naslenem vrstnem redu: zjutraj tableto revia (psihiatra sem obvestil da vedno zjutraj pijem metadon) in zvečer Seroquel in Mirtazen. In se je zgodilo naslednje jutro naslednje:
Zjutraj zaužijem Metadon in tableto Revia. In po 10-ih minutah padem v močno abstinenčno krizo (ker ob tistem trnutku nisem vedel kaj se zmano dogaja pokličem rešilca). Začelo me je močno tresti in zebsti. Zenice se imel močno odprte (široke). Ko sem prispel v bolnišnico pod nujno mi je bila drug dan diagnoza: F11.3-Abstinenčni sindrom ter F11.2-Sindrom odvisnosti zaradi uživanja opioidov. Drugi dan zaužijem samo Metadon in vse je bilo OK.
To je bila krivda psihiatra, kakor jaz to razumem da mi predpiše tablete Revia, ki sem pozneje prebral da za zaužitje tega tableta morem biti najmanj en teden na abstinenci opioidov. Zakaj mi je to stric psihiater to predpisal nikoli nebom izvedel.
TO SE NESME NIKOMUR ZGODITI!!! Ker je to močno grdo ravnanje z pacientom in tudi zelo grdo izkušnjo doživljanja napake psihiatra.
Da se vrnem na uprašanje ki me uglavnem zanima je naslednje: ali lahko jemlem tablete lyrica 75mg skupaj z tableti helex 1mg?? (tableti Lyrica mi je predpisal psihiater, Helex sem si predpisal sam).
Za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem.
Default avatar

++beny++

lahko jemljes s helexom antidepresive ali antipsihotike nikakor pa ne revia ali suboxsone to je zdravilo za odvisnost in moraš bit čist vseh opiatov in tablet ki so benzodiazepinska npr helex apaurin,loram,dormicum,lexaurin... drž se,

++beny++
Default avatar

leiito

++beny++ je napisal/a:
Zakaj naj se ne bi smelo hkrati jemati Suboxone-a in benzodiazepinov? Končno tudi Revie in pomirjeval?
Default avatar

++beny++

leiito

po pravilih se stvari za odvajanje od odvisnosti nove generacije,suboxsone ali revia ki je narejena v prvi fazi za odvajanje alkoholizma,narejene tako da se pravilno in uspešno zdravi le z njimi,ker se tako vežejo na možganske celice,da vsaka benzodiazepinska
tableta poslabša to delovanje torej čez čas delujejo te tablete ne pa prvotno napisano.sicer je malo drugače ,ker s tem nimaš kriz koz npr,metadon-suboxone ko misliš da je konec,in revia -alko,heroin,metadon.
atipsihotiki,antidepresivi,ki niso benzodiazepinski pa v kombinaciji s suboxone,revia nimajo učinka na le te,tako da nemoteno delujejo za to kar so preučene.

drz,se
++beny++
Default avatar

ray84

zanima me še, če lahko nadomestim helex, apaurin in te benzodiapinske tablete????če lahko nadomestim to z lyrica-o.....tablete.....

hvala za odgovor. :)
Default avatar

++beny++

ray84
za zamenjavo,raje se posvetuj s psihiatrom,sicer boš imel odtegnitvene sindrome,ki so kar hudi.počasi začni zbijat dozo predpisanih benzodiazepinov,ter postopoma vzemi lyrico.vsekakor pa poskusi to izvesti s psihiatrom,ki ti bo znal svetovati.

++free tibet++
Default avatar

ray84

dragi beny.......če še nisi prebral moje prve izjave.....psihiater me je spravil.v bolnico......nemorem/nimam kaj iskati pri njem.......zdravim se sam.....in to tudi nameravam.....ker očitno druge rešitve zame nimajo......zdaj pa prosim če mi lahko odgoviri (bilokdo) na vprašanje......ali lahko nadomestim helex/apaurin....z tableti lyrica????
Default avatar

Leiito

Načelno lahko en benzo zamenjaš z drugim, vendar a) Lyrica ni benzo b) Lyrica ima (lahko) vrsto hudih stranskih učinkov. Kolikor vem v ZDA sploh ni registrirana.

Razumem cirkus z Revio na opiat, logično da sproži abstinenčno krizo, ampak zakaj bi menjal relativno varno tableto kot Helex ali apaurin s gaba frankensteinom a la Lyrica? Verjetno zato, ker ti zmanjkuje samopredpisanih Helexov in/ali Apurinov, Lyrica ti je pa ostala.

Zakaj ne greš k svojemu zdravniku, poveš da si odvisnik od opiatov, in da si s kombinacijo metadona in Helexa stabilen in prosiš da ti predpiše Helex ali Xanax?
Default avatar

troto

++beny++ je napisal/a:
Sam sem jemal dolgih deset let Tramal 100 ritard. Učinek proti bolečini je sicer bil, vendar sem bil kot rastlina, samo spal bi. Potem so mi predpisali Lyrico, najprej 75, potem 150 in sedaj jemljem 300mg. Zame je to čudežno zdravilo brez kakih posebnih stranskih učinkov. Le redko se pojavi rahla zaspanost, kolikor vem, se pa ne priporoča jemanje z drugimi take vrste zdravili. Zame so super, Lyrico pa jemljem že 3 leta.
Default avatar

Leiito

S spletne strani www.lyrica.com

"Lyrica ni za vsakogar in lahko povzroči resne, celo smrtno nevarne alergične reakcije."
Drugi, manj neugodni, v primerjavi s smrtjo, stranski učinki: samomorilske misli, otekanje rok, nog, obraza, zaspanost, povečana telesna teža itd.

Stranski učinki se seveda pojavljajo pri relativno nizkem odstotku uporabnikov in tudi pri mnogih drugih zdravila obstaja statistično majhna, a realna možnost hudo neprijetnih stranskih efektov.

LYRICA is not for everyone. LYRICA may cause serious, even life threatening, allergic reactions. Stop taking LYRICA and call your doctor right away if you have any signs of a serious allergic reaction. Some signs are swelling of your face, mouth, lips, gums, tongue or neck or if you have any trouble breathing, or have a rash, hives or blisters.

Drugs used to treat seizures increase the risk of suicidal thoughts or behavior. LYRICA may cause suicidal thoughts or actions in a very small number of people, about 1 in 500. Call your doctor right away if you have new or worsening depression, suicidal thoughts or actions, or unusual changes in mood or behavior. If you have suicidal thoughts or actions, do not stop LYRICA without first talking to your doctor.

LYRICA may cause swelling of your hands, legs and feet, which can be serious for people with heart problems. LYRICA may cause dizziness and sleepiness. You should not drive or work with machines until you know how LYRICA affects you. Also, tell your doctor right away about muscle pain or problems along with feeling sick and feverish, or any changes in your eyesight including blurry vision or if you have any kidney problems or get dialysis.

Some of the most common side effects of LYRICA are dizziness, blurry vision, weight gain, sleepiness, trouble concentrating, swelling of your hands and feet, dry mouth, and feeling "high". If you have diabetes, tell your doctor about any skin sores.
Default avatar

++beny++

ok troto,če se ti počutiš doro tako,nadaljuj,vsak sam najbolj ve kaj in kako,drugo je vse relativno od posameznika,do posameznika.drž'se'

++viva el che++
Default avatar

KLAUS25

lyrica je antiepileptik in in se tudi predpisuje za neuropatske bolecine gaba receptorji itd.
Helex, apaurin.lexaurin.loram,xanax,pa tudi sanval dormicum itd. so benzoti, so pomirjevala sedativi,
,sam sem piil revijo in iz lasnih izkusenj vem kako je ko kiksnes pa si na reviji , ko je v organizmu je lahko do 48 ur delovanja revije.
METADON in aniepileptiki WTF., To da se sam zdravis lih ni najbol okej se posebaj ce si nagnjen zlorabi zdravil, postopoma zmansaj helex v razdobju 1do 2 tedna vsak 2 dan mal manj, lyirco nevvem zakaj pijes sm kot sak clovek mas pravico menjave psihijatra, P:S ce dobivas hepto na metadonski se itak lah zmenis z dohtarjem, ....ker je sm par metadonskih v SLO. in vsi so na pishijatricnem odelku tk da lah poklices v ZD. in se dogovoris za pregled ali pa menjavo zdravnika.

Krize zarad benzotov so kude sam metadon jih odpravi tk da se ne bat ukinjat helex lyrico ce nisi epileptik in nimas mozganskih poskodb ali poskod zivcnega sistema, hrptejnace. lah tud ukines sej mas navodila....o pa metadon tud pomaga za neuropatsko bolecino...
Default avatar

dji

Fantje ste se kdaj vpr kako se boste resli metadona?poglejte mal ns net???Za se skinit herota rabis 4msnj casa kot se resit metsdona????Zakaj vsi ki ste dolocen cas bli odv....,ko se odlocite se resit,takoj pristanete na met...,substitol....Zakaj ne npr buprenorfin??Ki je v kombinaciji z helexom zelo [email protected][email protected]!Fantje&punce probajte menjat ta ku....metadon za bup....?Deluje stoposto,pa se voljo v glavi ti totalno ubije po herotu.Zato kr ko koncas kuro,ti dr vedno da ts male 2mg za domov,in ko te zagrabi da bi......das pod.jezik eno dva mg tableto in te mine.Jz sm z pomocjo dr.se resu v 3mescih z zmanjsevanjem.In sm cist ze 4l,vendar nism nikoli intravenozno(tako da glede teh ljudi ne morm garantirat uspeha,kr ne vem kak je?) Sm pa deset let kadil in vleku crte,tud g in vec na dan. Ni me treba poslusat,vendar sm iz stroke in sm probsl na laastni kozi. Srecno vsem ki [email protected]@ Ps:hel...,apaurin,riv.....,lex-kateri diaz...vam bo pomagal je pa odvisno od cloveka do cloveka,in od doze do doze,poznam primere pri katerih sanval deluje ljudem kot pomirjevalo in ne uspavalo. dr dji
Default avatar

Unstable

Lep pozdrav.

Jaz sem na Suboxon terapiji in me zanima kako to gre skupaj z Lexaurinom.
Ko sem prešaltal iz metadona na suboxon sem imel 2 dni močno krizo, od takrat
se opiatov nisem dotaknil. Sicer težko zaspim in ker imam doma še stare zaloge
lexov me zanima če bi me vrglo v kakšno krizo če bi kombiniral.