Starševski čvek

Doba ali Ekonomska fakulteta

Default avatar
odločam se za dokončanje študija. Obe fakulteti bi mi priznali približno enako število izpitov. Tisti, ki imate izkušnje z eno ali drugo, kaj predlagate, na katero fakulteto naj se vpišem?
Default avatar
Bi rekla, da ima Ekonomska fakulteta pa vseeno nekoliko večji renome.
Default avatar
Tudi jaz bi se odločila za EF.
Default avatar
pred leti sem se tudi jaz odlčala med tema dvema možnostma, odločila sem se za Ekomsko fakulteto, pa mi ni žal, je pa težji študij kot na Dobi.
Default avatar
Sem res tako blond, če ne vem kaj je to Doba???
Default avatar
Doba je ustanova, ki se ukvarja z različnimi oblikami izobraževanja- tečaji, višjimi programi, izobraževanji za odrasle (dokončanje srednje šole).
V glavnem nobene primerjave z Ekonomsko fakulteto ne po programih , ne po kvaliteti izobraževanja.

Menim, da se za te šnel kurze odločajo tisti, ki jim ni do študija, ampak jim je do papirja, niso pa si še razčistili, da s tem papirjem nič ne pridobijo, ne službe , ne denarja.

Ampak, ker je teh slednjih ogromno DOBA služi, na žalost
Default avatar
Vsekakor EF.Sicer sem sama na Dobi obiskovala tečaj tujega jezika, ker drugje pač ni bilo možnosti, ampak za študij pa se tam ne bi odločila!
Default avatar
No, Doba izvaja tudi nekaj visokošolskih strokovnih študijskih programov prve stopnje, s katerimi se pridobi strokovni naslov diplomirani ekonomist, in celo magistrski študijski program druge stopnje, programi so akreditirani in izobrazba javnoveljavna, torej je s tega vidika tako kot na ekonomski fakulteti, katerikoli že. Vsebina in kvaliteta je stvar druge debate. Renome ene ali druge diplome je stvar tretje debate. Glede na to, da eni ne vedo, kaj je to Doba (pa neinformiranost o tem res ni nič nenavadnega), drugi poudarjajo, da Doba ni fakulteta (kar je sicer res, je pa visoka šola, kar je, denimo še do pred kratkim bila sicer mednarodno ugledna Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani), bo najbrž bolj zalegla diploma ekonomske fakultete, čeprav tako stopnja kot smer izobrazbe ne bo nič drugačna, kvaliteta pridobljenega znanja pa je kar v prečejšnji meri odvisna od imetnika.

n
Default avatar
Mislim, da o tem lahko sodi samo tisti , ki je obiskoval obe in da lahko primerjavo. S tako bednimi izrazi o nekem tečaju in ne vem še čem mislim da se ne bi smeli niti oglašat, kajti tako kot je napisala moja predhodnica je odvisno vse od tistega ki študij obiskuje, ali mu je le za papir ali mu je pa za znanje.
Sama obiskujem VSŠ na Dobi smer Ekonomist in sem lani kar nekaj primerjav delala z kolegico, ki je pravtako obiskovala prvi letnik in smo ugotovile, da so bili naši izpiti in vse vaje veliko težji kot pa na Ekonomski fakulteti. Vaje je odnesla tudi na faks in so se ji kar čudili da Vaš ti. tečaj toliko zahteva.
Zato prosim najprej se prepričajte potem kritizirajte!!!!
LP
Default avatar
polonak je napisal/a:
Daj, ne sodi vseh po sebi, prosim! Si obiskovala kakšen visokošolski študij na Dobi? Če ga nisi, tudi ne govori, kakšen šnel kurz je to in ne žali nas, ki tam resno študiramo!!!
Default avatar
Daj nehaj nakladat. Moja bivša sodelavka je študirala na EF in veš kaj je počela na dan izpita?? Celo dopoldne je v službi delala plonke, da je popoldne uspešno opravila izpit. Toliko o zahtevnosti tega faksa.
Default avatar
Sedaj je tudi Doba Fakulteta.
Default avatar
Zanimiva tema :)

Izredno študirat na EPF je bedarija :) Redni študij je nekaj drugega.
Kar se tiče Dobe, je nivo in kakovost učenja veliko višja in veliko več znanja odnesemo učenci od tam kot pa smo na EPF (ker nas je kr nekaj prestopnikov).
V Sloveniji velja eno tako bedasto prepričanje, da so privatne šole lažje kot javne, pa ni res. Res pa je da je snov podana veliko boljše in na veliko bolj razumljiv način, da o predavateljih sploh ne govorim.
Žalostno je tudi to, da veliko predavateljev iz epfa, pravne fakulteta dodatno predava tudi na DOBI in se tam tudi veliko bolj trudijo (ker so seveda lepo plačani), kot pa npr. na državnih fakultetah. Been there done that!

Sam se nisem prepisal iz razloga, ker bi bla šola lažja, ampak zaradi tega, ker sem že redno zaposlen, dokončanje študija pa je pogoj, da se moja pogodba čez nekaj let obnovi in lahko napredujem na delovnem mestu.

Poleg vsega tega pa doba nima koncesije od države in je študij plačljiv in bo tako tudi najbrž ostalo.

Ne pa mešat višjih in visokošolskih zavodov, ker nivo nikakor ni in ne bo primerljiv.

lp
Default avatar
Doba se je preoblikovala v fakulteto, o tem lahko prebereta na spodnjem linku:
http://www.vpsm.si/aktualno_na_vpsm&aiid=593

To, da je Doba manj vredna v očeh javnsoti pa ste krivi tisti, ki zaničujete vse kar ne poznate.

Kot je bilo že zgoraj omenjeno, je tudi meni študij na Dobi veliko primernejši (NE LAŽJI), ker nisem odvisna od predavanj in nisem obsojena na določene ure in sedenje v predavalnicah.

Zato je moj študij bolj razgiban in bolj prilagodljiv glede na mojo službo in druge stvari.

Lepo bi bilo, da ne blatite tistega kar ne poznate.

Lp, Drasika
Default avatar
Mene pa zanima, ali so komu priznali diplomo višješolskega študija (smer poslovni sekretar) za višješolski študij, smer Podjetništvo?
Default avatar
MIslim, kakšna primerjava, no! Če nimaš težav s študijem boš itak izbrala EF. Če si samo želiš nekaj končati in ti na EF ni šlo, potem pa Doba.
Default avatar
"MIslim, kakšna primerjava, no! Če nimaš težav s študijem boš itak izbrala EF. Če si samo želiš nekaj končati in ti na EF ni šlo, potem pa Doba. "

S tem se nikakor ne morem strinjat. Poznam nekaj diplomantov iz EF in mi še danes ni jasno, kako so sploh prišli do diplome????????

DOBA ima za nas, ki smo redno zaposleni, starši itd. veliko boljše pogoje za študij kot EF.
Default avatar
VIDIM DA SO TUKAJ NEKATERI ZELO PONOSNI ŠTUDENTI DOBE:
PA VAM RAZLOŽIM IZ OČI PROFESORJEV KATERI SO NA TAKI IN PODOBNI ŠOLI POUČEVALI, DA ZAKLJUČIMO S TEM:

- Šole kot so: B2, DOBA, AKADEMIJA,...so se v zadnejm času zelo razširile. Pogoj za tako razširitev je bil slab nadzor za imenovanje PREDAVATELJEV! Trenutno so se zadeve postavile pod neki normalen nadzor.
Šole so si tako v konkurenco za pridobitev predavatelja. Šole ponavadi javno ne objavljajo predavatelje ,ker se bojijo, da ga druga šola z boljšo ponudbo prevzame (ZANIMIVO je, da se težko pridobi imena predavateljev na takih šolah).
-Profesorji z UNIVERZ ne smejo uradno poučevati na takih šolah, ker jim univerza ne dovoli.
-Poznam profesorico katera je učila na FERI-ju in na taki šoli kot je DOBA. Zanimivo je bilo, da je lahko nastavila samo en IZPITNI ROK. Referat je zapovedal, da drugega roka ne bo, zato so na prvem izpitnem roku morali vsi študentje uspešno zaključiti izpit (kljub pol praznim papirjem).
-Moj prijatelj ni bil sposoben narediti izredno na normalni fakulteti (UNI LJ) in se je vpisal na DOBO. Tam so mu priznali take izpite, da bog ne zna zakaj:) Seveda je postal uspešen študent:)

-Na moji fakulteti smo prav obravnavali študij na daljavo od DOBE kot nekaj totalno zgrešenega.
-Že sam izreden študij na neki normalni fakulteti je dosti težji kot redni študij na DOBI ali podobni šoli.
-Že sami predavatelji so čist drugačni kot na normalnih fakultetah:)
Poznam tajnico iz OŠ, katera je naredila tako šolo z levim prstom. Tako je tudi sama rekla. Odločila se je za tako šolo, ker rabi PAPIR s katerim obdrži zaposlitev oz. večjo plačo!

TUKAJ SEM NAPISAL NEKAJ DEJSTEV, KATERE SO MI POVEDALI PROFESORJI IN PREDAVATELJI KATERI SO IMELI STIK Z DOBO IN PODOBNIMI ŠOLAMI.
VIDEL SEM TUDI IZ LASTNIH OČI PACIENTE KATERI NISO ZMOGLI NA NORMALNI FAKULTETU (TUDI IZREDNO NE!) IN POT USPEŠNO NADALJEVALI NA DOBI:)
NA KONCU JE SEVEDA TAKA DIPLOME ZA BREZPOSELNE ZELO VPRAŠLJIVA.

TAKO, da me veseli, da branite vašo šolo za katero ste seveda plačali. AMPAK VEDITE; DA TA ŠOLA ŠE ZDALEČ NI PRIMERLJIVA Z NORMALNO FAKULTETO!

lp
Default avatar
Ravno ob pravem času sem zasledila tole debato. Odločam se namreč za študij na daljavo, pa sem edino možnost zasledila na Dobi.

Ali kdo ve še za kakšno možnost študija na daljavo v SLoveniji?

Imam že diplomo 1. stopnje na EPF, vendar zdaj že skoraj povsod zahtevajo visokošolsko izobrazbo. Narediti moram samo 3. letnik, pa se odločam o različnih možnostih študija. Ekonomija mi ne leži preveč, tako da razmišljam o drugih smereh.