Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja

izguba in krivda

Default avatar
Upam, da mi bo kdo tu znal primerno svetovat, čeprav ne verjamem. Občutek imam, da je moja krivda tako zabetonirana v mene, da mi noben nasvet ne bo uporaben, vsaj ta trenutek še ne. Pa naj vseeno poskusim, ker tako ne znam več živeti.

Po smrti ožjega družinskega člana se počutim neznansko krivo. Zakaj nisem naredila nečesa, kar bi ga mogoče ohranilo pri življenju .. Ne zmorem več živeti tako s temi vprašanji. Najraje bi se uničila. Kar verjetno tudi že delam s takim razmišljanjem kot ga imam.. V resnici seveda še kako želim živeti in kvalitetno porabiti čas, ki mi je še odmerjen.. Obtožujem se, neznosna bolečina me spreminja v krvoločno ječarko same sebe.. ali pa je to samo nekaj, kar mi pripada in res nisem vredna več človeka dostojnega življenja?

Prosim za nasvete kaj naj naredim v taki situaciji pravzaprav kako naj se obnašam, da bo več življenja v meni.. se že počutim grozno, od kje mi pravica, da jamram, ko pa je toliko ljudi ki so res v stiski ne pa jaz.. hvala vsem za odgovore že vnaprej. Srečno.
Default avatar
zakaj se počutiš krivo, kakšen odnos si imela s tole osebo, kakšen odnos imaš z drugimi bližnjimi. vprašaj se ali si res ti kriva, ali ti drugi vcepljajo občutek krivde.kaj bi lahko naredila, da ta oseba ne bi umrla, če sploh kaj.

pogovori se z nekom, ki ti je blizu in te bo razumel, če ne drugače s strokovnjakom.

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek