Forum.Over.Net

Starševski čvek

na svoj rojstni dan želi povabiti starše, a brez otroka

Default avatar

hm...........

kolegica bo na svoj rojstni dan povabila prijatelje, večina jih je v starostnem intervalu zgodnja 20ta. ima pa tudi prijatelja, par, (sta ravno tako v zgodnjih 20tih) ki imata otroka, starega 11 mesecev. prijateljica razmišlja, kako bi izvedla to, da bi povabila le starša in jima namignila, da naj otroka pustita v varstvu doma(varstvo ni problem). otrok je namreč zelo trmast in razvajen ter trenutno zeloooo preizkuša meje. pravi, da je to njen dan, da se ji izpade otročajev na njen rd ne lušta poslušat in prenašat.

kaj bi ve porekle na to.

kako bi ve to sprejele, če vas bi nekdo tako povabil? bi zamerile?

in kako bi to izvedle?
Default avatar

hm............

zakaj pa?

kaj pa če bi ve bile v obratni situaciji? bi otroka tudi povabile, čeprav veste, da bodo z njim težave in bo od dneva za vas, ki praznujete bolj malo?
Default avatar

hm.........

jaz pa moram reči, da jo podpiram. zakaj bi na svoj rd mogla prenašati izpade drugega "sončka". otrok je dokaj razvajen, trmast. cepeta, kriči če ni po njegovo, tuli kot jesihar... saj je to koneckoncev njen dan...ne dan sončka povabljencev. zaka bi zamerile to? prosim, povejte. zanima me. verjamem, da se osebi v zgodnjih 20tih pač ne ljudi na svoj rd prenašat izpade nekih otrok...
Default avatar

vzgajajte jih

Otrok je trmast in razvajen , star je 11 mesecev.
Joj,joj, prejoj, kaj šele bo potem, če je že sedaj tak, da gre vsem na živce?
Pa dobro, kakšne nevzgojene otroke boste pa imele??
Default avatar

ankul

Če varstvo res ni problem, bi dala otroka v varstvo in šla na praznovanje za dve urci, tri. Če bi bilo varstvo problematično pač ne bi šla. Ne bi zamerila.
Default avatar

jaz razumem

Sama težko prenašam kričeče otroke, svojih še nimam. Ampak bi povsem razumela nekoga, ki bi me povabil brez otroka, očitno ne mara kričanja, jaz bi to upoštevala, brez nadaljne zamere.

Kako povedat, kar direktno, zavijanje v celofan ne bo pomagalo, če bo oseba zaradi tega prizadeta, bo tako ali tako, če bo razumela, bo razumela brez problemov tudi brez olepševanja.
Default avatar

varjanka

Verjemi, da so mamice, ki imajo take sončke, hudo navezane nanje in otroka občudujejo takšnega kot je, predvidevam da je fant in po možnosti prvi v žlahti.
No napiši potem, kako je bilo.

AJA, jaz skoraj povsod vlečem svoje otroke, ja in se zgodi, da kaj polijejo, razbijejo in hočejo biti ta glavni ... da trmarijo. Pa so na splošno zelo pridni.

samo k samskim in k ljudem , ki nimajo otrok pa ne hodim.
Default avatar

Asru_

Ena varianta je, da naredi praznovanje v večernih urah - potem je itak jasno, da je mišljeno samo za starše.
Druga varianta je, da omeni, da je RD za odrasle in da za otroško zabavo ne bo poskrbljeno. In če potem kdo pride z otrokom - se res zaradi izpadov otrok ne razburja - saj so starši zato.

Približno tako so se odvjala praznovanja odraslih v moji družbi, če se niso imeli namena ukvarjati še s tujimi otroki na svojem RD.

Če pa bi kdo meni direktno rekel, da otroka sredi nedeljskega popoldneva ne smem pripeljati s sabo na praznovanje, me pa gotovo ne bi bilo.
1)Ker če nima toliko zaupanja vame, da bom za otroka sama poskrbela, ga odnesla, če bo moteč oziroma umirila tik-tak in če misli, da bom na RD, kjer bodo le odrasli od nje pričakovala, da zabava moje otroke - no, potem bi bila pa kar malce užaljena, da ima tako sliko o meni.
2) Ker so vikendi prekratki, da bi še sredi sončnega vikenda otroka dajala v varstvo zaradi kapric prijateljice, ki se že naprej odloči, da ji bo otrok pokvaril praznovanje.
Default avatar

m ribca

moje mnenje je, da povabiš zvečer ven na pijačo ali zvečer k sebi domov in poveš, da bo to coctail party oz. žur za odrasle,pa naj prideta sama, da si oddahneta. tudi midva sva imela enkrat žur in sva rekla vsem, da če lahko naj pridejo brez otrok, ker bo to žur za odrasle. pa ni nihče zameril, je bilo res enkratno,samo pri nama je bilo tako, da sva midva imela otroka in sva ga dala v varstvo prav s tem namenom, da se sprostiva vsaj enkrat v nekaj letih, ostali večinoma še niso imeli otrok in jim je tako bolj ustrezalo, da je žur za odrasle. le en par je bil z otroci, ampak ne, ker ne bi imel varstva, je bilo pa kar moteče, ker je bila zraven voda in smo bili potem vsi nervozni zaradi njunih otrok, da se jim kaj ne zgodi. če imate pa piknik čez dan doma na vrtu se mi pa zdi neumno, da rečeš, da brez otrok..
Default avatar

hm.........

nista prva v vrsti z žlahte temveč gre za sosede. tudi sama ju poznam in vem, da je oče bolj strog, mama pa popustljiva. ker je to kao njen otrok itd itd. ravno v tem je "problemček".

kolikor sem prijateljico razumela bo to zabava z začetkom v popoldanskih urah in vse do poznejših večernih ur. kdaj bodo šli domov pa ne moreš vedeti, a ne.
Default avatar

ninan

Hčerko sem imela med študijem. Predstavljajte si, da bi jo "vlekla" na srečanja absolventov tam nekje v dobi njene največje trme (2-3 leta), skoraj vsi ostali pa še brez otrok. Nepredstavljivo. Tudi če ste mame imate še naprej pravico in dolžnost biti samostojna odrasla bitja, ki se zmorejo kdaj odklopiti od "sončka". V dobro vas in v dobro otrok, ki se bodo tako počasi učili, da so tudi oni samostojna bitja in ne le "podaljšek mame".
Default avatar

mischka

Imam otroke, a sem se vedno prilagodila vabilu.
Taki vsebini vabila nikoli nisem zamerila, ker popolnoma razumem, da pozno popoldanska in večerna žurka za 20+ ni nekaj, na kar bi človek vozil majhnega otroka - in konec koncev ima v začetku dvajsetih danes otroka res malokdo, večina je na popolnoma drugačni valovni dolžini.
Če njena prijateljica, mamica, ne bo razumela in bo zamerila, je to izključno njen problem.

Vem, da nekateri otroke vozijo povsod - nekaj zaradi tega, ker nimajo varstva - čeprav, roko na srce, ob toliko otroških servisih danes to ne bi smelo predstavljati problema, nekaj pa zaradi želje po razkazovanju pomladka, ki naj bi postal center pozornosti in zasenčil dogodek/slavljenca.

O takih starših imam svoje mnenje, ki ni prav lepo.
Default avatar

Maat

Na takšno praznovanje, kjer bodo samo odrasli brez otrok, jaz osebno svojega ne bi vzela zraven. Drugače je, če bi bilo več parov z otroki. Sicer pa, če ga bo zraven vzela bo pa predvidevam, sama skrbela zanj. In če bo otrok siten, se lahko zgodi da bodo hitro odšli. Drugače pa priporočam, da ji rečeš nekaj v tem smislu: pa dej zrihti si varstvo, da se lahko tudi vidva mal sprostita.
Lp
Default avatar

ločevalka

A da odkrito pove, kak žur bo to in kako si ga predstavlja, pa ne pride v poštev?

Jaz svoje prijateljice gladko vprašam, če si lahko zrihtajo varstvo za zvečer. V skrajnem primeru naj pride pa sama, brez moža, in naj on čuva otroka.
Default avatar

ena tuja

prijatelji, ki si ustvarijo družine običajno čez nekaj časa prekinejo s tistimi, ki so še brez otrok, ker nimajo več skupnih točk. nimajo si kaj povedati, kajti zakon in otrok prinesejo s seboj nove interese in želje, ki so samskim tuje. tisti z otroki pa ugotovijo, da so kolegi ostali na stopnji - mislim samo nase- in to je to.
nič hudega poti se razidejo najdejo se novi prijatelji.res prava prijateljstva pa vzdržijo tudi to preizkušnjo.
Default avatar

mali000

ne bi zamerila (ni pa nujno, da bi se udeležila rd)...vendar, če bi bila jaz tista, ki vabi na rojstni dan, bi povabila vse tri ali pa nikogar...
Default avatar

mirijam

Jaz bi tudi rekla, naj odkrito pove, da bo žur bolj namenjen za odrasle, pa da se ji zdi, da ni za otroka.

Na take stvari pač ne vlačiš s sabo otroka. saj vendar še obstajaš kot samostojna oseba, ne pa, da te dobijo le še v paketu.

Smo bili zdaj povabljeni na poroko. Sicer so bili na vabilu napisani tudi ta mali, je bilo tako meni, kot možu jasno, da če naju vabi prijatelj, ki ima več ali manj stika le z nama, da vabi naju. In so otroc bili lepo doma. Drugo je, če vabi žlahta.
Default avatar

stela32

mogoce pa obrni malo na hec in reci, da vabis njiju, ampak naj otrocka pustita kar doma, da se se onadva malo spocijeta, pa da u miru kaksno spijete... ne vem no, jaz mislim, da se to vse da lepo uredit, brez kakrsnihkoli zamer. reci ji da gresta tko redko kam sama odkar je otrok, naj se vendar na tvoj rd malo sprostita... jaz zagotovo ne bi zamerila, ce bi mi prijateljic tko rekla. v primeru, da pa otrocka ne bi imela kam dat, bi jo pac vprasala, ce jo moti, da pride zraven...
Default avatar

Iza bela

men je pa najbolj hecno, kako hitro vsi tisti. ki še nimajo otrok, druge otroke označijo z razvajenimi. razumem, da se ne strinjaš z način vzgoje mamice, ampak najlažje je biti prej in potem pameten, ko so pa v real lifu postavljen pred dejstvo, pa delaš tako kot misliš, da je najbolje. O udeležbi na rojstenem dnevu, pa mislim, da beseda ni konj in da poveš pač, da bodo sami odrasli, ampak zraven ne omenjaj, da razvajenega otročaja nočeš zraven, da ne bo zasenčil slavljenke. Malo zavij v celofan.