Forum.Over.Net

Starševski čvek

Postavite nemogoče vprašanje in dobili boste neverjetne odgovore! Anonimno in brez registracije. Največje slovensko virtualno mesto. Če ni objavljeno v tem forumu, se ni zgodilo!

športno srce?

Default avatar

meja

Rada bi vedela kaj pomeni če zdravnica postavi diagnozo športno srce. Moj sin (12) namreč trenira hokej. danes je imel pregled pri zdravniku ki je podal mnenje da ima športno srce. in ne vem točno kaj to pomeni.
mogoče katera od vas to ve.
hvala
Default avatar

športno srce3

Tole je bilo na enem forumu, več pa ne vem:

Problem 'športnega srca' je zmanjšan pulz in nevarnost, da se ti nekega dne kar na lepem ustavi. Do smrti moraš biti aktiven. Sicer pa , ali je to sploh problem č Seveda mora biti poleg zdravje. Če je zdravje potem je praktično vse.
Default avatar

res je!

Sicer natančne definicije ne poznam, lahko pa ti povem izkušnje moje cimre.

Ona je dolga leta trenirala tek na smučeh, potem pa se je odločila za študij in je šport opustila (vsaj tekmovalni del no).

Ko smo imeli tisti zdr. pregled na faksu, so jo zdravniki pošiljali tekat po stopnicah, pa počepe je morala delat, ker ji je mende srce prepočasi bilo. Tako pa jije bilo zato, ker je pač imela ojačano srce, ki je pri enem stisku poslalo v žilve veliko krvi. In je rekla cimra da ima probleme na vsakem zdr, pregledu, ker ne more razložit zdravnikom, da je to normalno za športnike.
Default avatar

jazzzz

To je povečano srce, ki zaradi tega lahko prečrpa več krvi (in s tem kisika) z enim udarcem. Posledično je utrip nižji.
Pri tistih, ki se ukvarjajo s športom, je to znak natreniranosti, pri drugih je lahko skrb zbujajoče.
Ne vem pa, če je taka diagnoza "dobra" pri mladoletnikih, ne glede na ukvarjanje s športom.
Default avatar

ju3

mislim da boste imeli malo problema glede aktivnih treningov, sploh kondicijskih. domnevam da ste bili poslani na pregled iz strani kluba, torej k zdravniku medicine, dela prometa in športa in ta bi vam tudi moral dat vse potrebne informacije. pa če tudi jih ni podal, bi mroal podat predlog za pregled in nadaljne obravnave pri izbranem zdravniku.

če pa je Dg odkrita naključno, pol pa bi bilo dobro da zdravnik ki jo je postavil ve da gre za mladega športnika.

v vsakem prim. pa se za podrobnejše inf. posvetujte z izbranim zdravnikom.
Default avatar

meja

hvala za inf. pregledan je bil na pobudo kluba kot to počnejo vsako leto. tudi zdravnica mi je dala nekaj informacij pa vendar me še vedno skrbi. v bistvu mi je po domače povedala da so njegove fizične sposobnosti večje kot pa zmore njegov srček. vendar da ni panike in da se to da popraviti. pa me vseeno skrbi. povedat bo treba trenerjem in se seveda posvetovati z njegovo zdravnico