Starševski čvek

čiščenje organizma, javorjev sirup

Default avatar
Je poskusila katera čiščenje organizma z uporabo javorjevega sirupa?


Priprava napitka
V 3 dl vode umešamo 2 jedilni žlici javorjevega sirupa in dodamo sveže stisnjen sok polovice limone (nekateri dodajo tudi kajenski poper, čili ali pekočo mleto papriko - zaradi prebave).
Koliko dietnega napitka na dan
Pijemo ga ko smo lačni, vendar uživamo najmanj 6 pa tudi do 12 kozarcev po 3dcl na dan.
Med dieto ne uživamo druge hrane. Da ublažimo neprijeten zadah iz ust, lahko poleg napitka pijemo nesladkan metin čaj ali šipkov čaj. Dnevno moramo zaužiti 2-3 l tekočine.
Trajanje diete
Dieta lahko traja 10 dni. Z dietnim napitkom telo dobi potrebne vitamine in minerale. Najbolj zanesljiv podatek ali je dieta uspešna je barva jezika.
V prvih dneh diete dobi jezik belo oblogo, iz ust je čutiti slab zadah, urin je temne barve. Ko je proces prečiščevanja organizma končan, postane jezik ponovno rožnat, urin pa normalne barve.
Pri dieti namenjeni hujšanju, je dolžina prostovoljnega posta odvisna od tega koliko teže želimo izgubiti. Trajnejši uspeh dosežemo po 6 dneh.
Dieto s sirupom je dobro narediti 3-4 letno. Med dvema dietoma naj bo vsaj 1 mesec premora.
Med dieto se želja po alkoholu in cigaretah občutno manjša. Med dieto se ne uživa nobene druge hrane.
Default avatar
Uporabljajo tole ženščeta za shujšat pod pretvezo čiščenja organizma. Vsekakor pa ne tako dolgo, kot piše. Poznam eno, ki se ji je že po 5 dneh fuzlal od čakanja na uro, ko konča "čiščenje " , da se lahko vsaj malo naje.
Default avatar
ker sem mozoljasta pa iz pubrtete že nekaj let :) me zanima, če to čiščenje organizma ugodno vpliva tudi na kožo?hvala
Default avatar
Odkdaj pa cukr ugodno vpliva na kožo. Po mišljenju da ko se organizem "čisti", boš najprej še bolj mozoljasta. Tole ti pa ne more dobre kože narediti.
Default avatar
ne kako - zato sem pa vprašala. O tej "dieti" ne vem nič, zato me je zanimalo.
Default avatar
Probala, probala...in komot zdržala 10 dni, samo tiste paprike nisem not dajala. Seveda sem to počela z namenom shujšati in seveda tudi sem, sicer se ne spomnim več koliko (kar precej za 10 dni), se pa dobro spomnim, da sem v naslednjem mesecu dobila dvojne izgubljene kile nazaj. Zakaj pa bi bilo za zdravje tole dobro, mi pa pravzaprav ni najbolj jasno.
Default avatar
probala je napisal/a:
Tudi jaz sem poskusila pred kakimi 10 leti. Zdržala enih 6 dni, shujšala, ampak potem je bil moj naravni občutek za lakoto čisto porušen - kar naprej sem hotela jest in jest. Da ne omenjam, da mi gre samo ob misli na javorjev sirup še danes na bruhanje. Pa od vsega tega cukra so me začeli skeleti zobje.
Odsvetujem, porušiš si ravnotežje lakote/sitosti in potem si res v riti, rezultata pa ni.
Default avatar
sem imela to dieto prejšnji mesec. tudi jaz sem stiskala notri limono, papriko sem pa preskočila. v 10 dneh sem shujšala 7 kg, od tega sem dobila nazaj ze 3 takoj drugi dan po koncu diete, ostale pa v enem tednu. od začetka je šlo lahko, potem se mi je pa že gravžala misel na sirup-zanič okus. poleg sem tudi 3x (ponedeljek, četrtek in ponedeljek) vzela 2 tbl dulcolax za odvajanje-kljub temu da nisem nic jedla je slo ogromno od mene, tko da mislim, da če hočes prečistiti telo je to super način. poglej si še spodnja dva linka
http://www.mojplanet.si/forum/viewtopic.php?t=586
http://med.over.net/forum5/read.php?93,1904868
Default avatar
sirup se imenuje madal bal
Default avatar
kiki22 je napisal/a:
ZELO ZDRAVO!!!

kure trapaste, a res nič ne spoštujete svojega telesa?
Default avatar
Post je star toliko kot človeštvo. Žalostno je da se oglašajo ljudje, ki o temu nimajo pojma in komentirajo. Javorjev sirup nudi telesu vse minerale in vitamine, ki jih organizem potrebuje dnevno. Čiščenje organizma s postom je zelo koristno za zdravje parkrat letno. Sama se postim dvakrat do trikrat letno, po 14dni in 21 dni, tudi z javorjevim sirupom sem poskusila,a se bolje počutim s postom ob sadnih in zelenjavnih sokovih. Ne z namenom hujšanja ampak za izboljšanje zdravja in počutja. Telo se očisti strupov organom omogočimo nekaj "počitka".Človek se takrat počuti zelo dobro, lakote se po treh dneh ne čuti več. Seveda se je potrebno na post psihično in fizično pripraviti. Postopoma omejit prehrano. Par dni pred postom uživati zgolj sadje in zelenjavo in poskrbeti za sprotno čiščenje organizma s klistirjem ali odvajalnim čajem.
Default avatar
Kar precej časa nazaj sem se šla tole. Počutje ok, do 7-8dneva, potem se mi je začelo vrtet, kar si nekak nisem mogla privoščit, z majhnim otrokom v naročju.

Shujšala sem ene 5 kg, dobila takoj nazaj, mislim, da fora ni v hujšanju ampak res v razstrupljanju organizma. Meni se zdi, da je šlo od mene precej strupov, smrdela sem tako, da noben tuš ni pomagal. Ravno zato nisem nikoli več poskusila.
Default avatar
Ra vno prejšnji mesec zaključila z 10 dnevnim čiščenjem.Zgubila 10kg,ki jih nisem dobila nazak,ker sem spremenila način prehranjevanja in vključila gibanje!Počutje SUPER!