Forum.Over.Net

Domače živali in veterina

Pes v mrzlih dneh

Default avatar

hejhej

Zanima me, kje imate vašega peska čez dan v mrzlih dneh oz. pozimi, ko vas ni doma, ste v službi, šoli....
Smo v hiši z ogromnim vrtom, nimamo garaže, imamo pa nov pesjak, kamor ga zapremo za uro ali dve, kadar resnično ne more z nami, drugače pa je povsod kjer smo mi. Spi v dnevni sobi. Bojim se od oktobra dalje, ko bo hči odšla na faks in bomo sigurno 9 ur od doma. Ima pa 9 mesecev in je še vedno uničevalsko naravnam (sicer manj kot je bil) in kratkodlak.
Default avatar

Jana & b.

Pasma?
Ker ni vsaka kratkodlaka pasma enaka ;)

Pri nas je bila zunaj. Dobro izolirana utica, pokrit vhod in je bila tam.

Drugace pa je lahko notri v kletki (da ne unicuje).
Default avatar

Ne morem verjet

Jana & b. je napisal/a:
A si ti normalna!!!??? Predlagaš, da psa za 9 ur zapre noter v kletko. Mučiteljica.
Default avatar

neznano

Ne morem verjet je napisal/a:

Takšne besede kot si jih izrekla sedaj, drugič obdrži zase! Kako lahko obtožiš nekega človeka, da je mučitelj. Ki ga še nikoli v življenju nisi videla!
Default avatar

neznano

Jana & b. je napisal/a:
Ker je pes kratkodlaki ti svetujem še, če iz kakšne strani piha veter . Se kupi kot neke vrste steklo, da nima prepiha :)
Default avatar

mijagr

Mi imamo tudi ograjen vrt, vendar je, ko nas ni doma, v hiši. Navadno spi na stopnišču, vendar ji odprem vrata, tako da lahko gre malo po stanovanju. Škode ne dela, ker je že starejša. Tudi pri nas je šla hčera na faks, mi v službo in sem se že veliko prej ubadala s tem, kaj bomo pa sedaj, kdo bo skrbel, itd., tako da popolnoma razumem tvojo skrb.

Sicer nisem dovolj pametna, vendar jaz bi jo pustila tam, kjer ponoči spi. Prej pa peljala na sprehod, jo nahranila in upala, da bo čez dopoldne spala.
Meni se zdi, da se psi zelo hitro navadijo na naš ritem življenja. Je pa res, da grem iz službe vedno naravnost domov, tako da sem vedno ob isti uri doma in tudi popoldne je potem ne puščam več same (razen kakšen zdravnik, pa še to če se le da, poskrbim, da je kdo takrat že doma).

Saj boš videla, da bo šlo.
Default avatar

wawa

In kaj je problem s kletko, če je seveda dovolj velika? Večina psov, ko nas ni doma, ta čas prespijo.
Default avatar

Ne morem verjet

Zgražate se nad cirkusi, tukaj pa predlagate, da naj psa zapre v kletko, če je le ta dovolj velika. OMG. Potem pa ti bodi v kletki, le pazi, da si boš kupla pravo velikost.
Default avatar

Tasmanski vrag

Ne morem verjet je napisal/a:
Kletka se uporablja kot boks (tudi pesjak je kletka), psa je potrebno nanjo počasi in s pozitivno vzpodbudo navajati, pes jo mora imeti za svoj brlog ne za nekaj, kamor se ga kazensko zapre (kletka je podnevi in ponoči odprta, notri ima svoje ležišče in se lahko tja umakne, ko si želi miru, ko smo npr. doma). Pri mladičih in psih, ki v naši odsotnosti uničujejo (npr. grizejo stene, kable) ali še niso sobno čisti, se jo uporablja tudi v času naše odsotnosti (vendar je čas uporabe v zaprti obliki omejen). Sicer pa je boks odprt, nekateri boks uporabljajo tudi za prevoze z avtomobilom, potovanja s psom itd., pes ni cele dneve v boksu, tako kot je npr. v pesjaku.
Default avatar

Ne morem verjet

Tasmanski vrag je napisal/a:
Sem proti vsakršnemu zapiranju psa kamorkoli. Naš je majhen pa ima na razpolago celo hišo, ko je zunaj pa ves ograjen prostor okoli hiše (torej celotno parcelo, ki jo premoremo). Ni pa nikoli omejen na eno sobo, ali na morebiti kakršenkoli pesjak. In nikoli ni uničil niti ene stvari. Večkrat se zgodi, da si kak copat ali pižamo zvleče tja kjer leži, ni pa še nikoli ničesar zgrizel ali kako drugače uničil.
Default avatar

X&x

No, jaz sem bila vedno velikaaa nasprotnica kletk oz. boksov. Raje sem videla, da mi kuža vse uniči, kakor da bi bil zaprt. Dokler mi ni nekega dne pregriznila treh kablov. K sreči so bila naprave izklopljene, lahko bi jo še ubilo. Poleg tega sem se morala še preseliti in ker je stanovanje opremljeno, tamala pa je grizla vse živo, si nisem mogla privoščiti, da uničuje tujo lastnino. Takrat sem s težkim srcem kupila kletko. V bistvu ni ravno boks, ampak večja ograja, katero sem postavila v sobo. Notri sem ji dala blazino, kjer naj bi ležala (drugače spi vedno pri meni v postelji), vodo in brikete in le takšne igračke, katerih ne more pojesti ali zgrizti.
Jokala sem, ko sem jo zaprla noter, še opravičevala sem se ji :)), ampak začuda sploh ni silila ven, legla je na blazinico, povedala sem ji, da moram v službo, ji dala poljubček in šla. Kot vedno se ji spipa, ko se vrnem domov, itak :), tudi iz ograje je zletela kot strela, ampak je potem čez dan šla večkrat kar sama od sebe vanjo, še mucka sta hodila spat noter :). Tako da sem videla, da ji kletka ne predstavlja zapora oz. nekaj slabega, v njej se je prav dobro počutila. In ko sem morala zopet v službo, je že čutila, da bom šla in je šla kar sama v kletko, brez da bi jo poklicala. Ograjice sedaj več nima, je že nekaj mesecev starejša in ne dela več škode :). Še vedno bi jo imela (ves čas odprto), pa sem jo posodila nekomu, ki jo je nujno potreboval.
Tako da ... se sicer v vsem strinjam s tako kot Ne morem verjet, ampak, če kužku kletka ne predstavlja nekaj hudega, temveč se v njej dobro počuti, ni potem s tem nič narobe. Seveda, če je zaprt zaradi svoje varnosti. Nekateri kužki tudi po jedi zelo radi norijo, takrat pa obstaja večja možnost, da se jim obrne želodček, če se ne motim, zato so nekateri tudi po hranjenju zaprti po 20 minut ali malo več.
Moja mami ima 3 kužke, veliko ograjeno parcelo, pa so vsi najraje noter oz tam, kjer je ona. Ves čas za petami :). Tudi spijo na sedežni, vsak na svoji hehehe. Tudi mami si ne predstavlja, da bi imela psa v pesjaku ali bognedaj na verigi. Kadar pa gre kdo z avtom ven ali noter, pa ju mora za tisto minutko pripeti, ker je hiša ob glavni cesti in če pride kuža ven iz ograje je takoj na cesti. Tako, da je potrebno zelo paziti.