Starševski čvek

Vrtec in OŠ v Cerkljah

Default avatar
Pozdravljeni!

Iz Ljubljane se nameravamo seliti na podeželje in po dolgem iskanju in ogledovanju v našem izboru sedaj vodi okolica Cerkelj na Gorenjskem. Zdijo se nam res urejen kraj. Imamo pa različno stare otroke, ki bodo še nekaj let obiskovali vrtec in OŠ in ne bi ju rada vsako jutro vozila v Ljubljano s seboj, po drugi strani pa sva zelo zadovoljna z našo Oš in si želiva, da bi bilo tako tudi v prihodnje. Šolo sva videla od zunaj, ogledala sem si spletno stran, vse deluje zelo urejeno. Je tu morda kdo z izkušnjami, ki bi nama lahko svetoval, kako se odločiti. Dolga vožnja vsak dan, ali morda raje v vaško šolo?

Hvala
Default avatar
Ne predstavljam si vsakodnevne vožnje osnovnošolcev iz Cerkelj v LJ.
Le zakaj? Eno uro vožnje vsak dan!
Tudi ne vem kakšne prednosti imajo mestne OŠ pred vaškimi.
OŠ Cerklje se mi zdijo OK.
Default avatar
Če boš uspela pravočasno priti po otroke, potem jih daj bližje domu, že zaradi druženja z vrstniki iz okoliša. Če pa imaš službo, ki ti tega ne omogoča, je pa edini način, da jih voziš s seboj.
Default avatar
V kateri konec Cerkelj pa se selite? Tam imajo tudi podružnično šolo.
Default avatar
Ma dej no... Iz Cerkelj do Ljubljane je 20 minut vožnje...
Default avatar
spetkrena je napisal/a:
Ja, pa moraš upoštevati obe smeri, tja in nazaj in potem še kakšen zastoj v Lj, ko gre bolj kot ne počasi... Jaz si ne predstavljam tega vsakodnevno..., še posebej, ker imaš pred nosom čisto v redu OŠ.
Default avatar
Jaz sem tudi v službi drugje, otroci pa hodijo v vasi všolo, mi ni bio žal že zaradi sošolcev itd, čeprav nismo bili z vsem zadovoljni, ampak saj so povsod prednosti in slabosti.
Pomembne so tudi popoldanske dejavnosti- a ga boš popoldne tudi vozila v LJ, tako pa gre že kmalu lahko tudi sam, pa rojstni dnevi sošolcev, pa razna druženja,pa ko si ti npr.na bolniški ali dopustu, otrok mora pa vseeno v šolo... mogoče sprva malenkosti z leti se pa teh voženj nabere, meni ni žal, da sva se tako odločila, srečno.
Default avatar
V Cerkljah imaš dva vrtca , šolskega in s koncesijo Marijinega
Default avatar
No kolikor jaz poznam to okolje bi se tja tud preselila, ampak o Marijinem vrtcu pa nisem slišala še niti ene dobre besede.Tko da naj se kr mal zamislijo...Nebi pa otroka vozila tako daleč. Ok, če bi šlo npr.tko, da bi ga vozila v sosednjo vas, Ljubljana se mi pa zdi vseeno predaleč, sej šola in služba časovno nista usklajeni, še posebno pa ne pri več otrocih.
Default avatar
Šola je res da vaška a kar precej stroga. Je popolnoma prenovljena in dokaj dobro opremljena. Podaljšano bivanje je organizirano do 16.30. Vsi učenci razen tistih, ki so doma iz Cerkelj imajo brezplačen prevoz v šolo in iz nje. Na šoli deluje veliko interesnih dejavnosti, veliko jih je tudi v popoldanskem času.

Vrtca sta dva - tisti ob šoli, ki ima štiri skupine (v marcu pa bodo odprli še 4 jaslične skupine) in Marijin vrtec. Iz lastnih izkušenj ti svetujem šolski vrtec, kjer so vse vzgojiteljice in varuške fantastične.Če se boste selili oddaj prošnjo takoj, ker je kar precej velik naval.

V primeru pa, da se boste selili na "spodnji konec" Cerkljanske občine (zalog, Lahovče) pa je v Zalogu podružnična šola za učence od 1. - 5. ratreda in vrtec z dvema skupinama (kmalu se bo odprla še ena skupina).

Jaz bi na tvojem mestu otroka dala v šolo v Cerklje. Vožnja do Lj pa preko Vodic traja slabe pol ure do mesta.
Default avatar
Mogoče po zraku, pa še to nisem prepričana, ker je Brnik zraven. Ti se najbrž voziš vsakodnevno v službo na tej relaciji??
Default avatar
Če boš otroka vozila v Lj v šolo ga boš izolirala. V vrtec še mogoče, za šolo ti pa svetujem, da hodijo v Cerklje, ker je dobra šola, lepa prostorna, s športno dvorano, zahtevna, otroci imajo na voljo kar precej aktivnosti.

Pa dobrodošla v našem kraju