Forum.Over.Net

Politični čvek

Lahovnik: Križaničevi novi razredi bi nas stali 20 milijonov evrov

Default avatar

ghhk

Po nekaterih izračunih bi država ob uvedbi novih dohodninskih razredov pobrala za 20 milijonov evrov davkov manj, pravi gospodarski minister Lahovnik

"Delo je v Sloveniji nadpovprečno obremenjeno, zato bom vedno nasprotoval dodatni obdavčitvi dela z dodatnimi dohodninskimi razredi," je po današnji seji vlade povedal gospodarski minister Matej Lahovnik. Po izračunih, ki jih ima na voljo, bi država ob uveljavitvi predloga finančnega ministra Franca Križaniča pobrala celo za 20 milijonov davkov manj. "Več bi bilo sive ekonomije in davčnih utaj," pravi Lahovnik.

Sicer pa je Lahovnik vnovič zatrdil, da osebno ni bil obveščen o pripravi novih dohodninskih razredov. Je pa poudaril, da se mu "glasno" razmišljanje finančnega ministra ne zdi problematično. "Ta vlada je v tem smislu bistveno drugačna od prejšnje. Oni so delovali na bistveno drugačen, bolj avtoritaren način," meni gospodarski minister.
http://www.finance.si/256704/Lahovnik_K ... onov_evrov

HOHŠTAPLERJI, KDO BO KOGA? MEDTEM, KO SE VI KREGATE KDO BO POKRADEL VEČ DENARJA, DRŽAVA PROPADA - NEIN, DANKE TAKŠNI DIE LINKE KOALICIJI
Default avatar

vrabček

ghhk je napisal/a:
Kaj se pa dereš, kdo ti pa kaj hoče?
Default avatar

WildWind

Križanič vs. Lahovnik....zanimiv duel, ki se tokrat dogaja v koaliciji.....
WildWind
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ability is what you're capable of doing.
Motivation determines what you do.
Attitude determines how well you do it.
Default avatar

SupercA

Gospodarski minister Lahovnik vidi v davčni reformi finančnega ministra Franca Križaniča 20 milijonov minusa, medtem ko pričakuje Križanič 16,4 milijona plusa.

Turek pa meni, da je to drugorazredna tema.
Default avatar

boss

Naj se raje potrudijo izterjati svojih 700 milijonov eurov davčnih dolgov pa bodo rešili marsikatero stvar.