Življenje, ah to življenje

Odgovarjajo: Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

turistična kmetija

Default avatar
Prosim za pomoč pri urejanju ponudbe turistične kmetije. Imamo čudovite apartmaje v bližini termalnega kopališča.

Želeli bi izboljšati lastno ponudbo, zato prosim za vašo pomoč.

Ko se odločate za turistično kmetijo, kaj pričakujete in želite v ponudbi. Kaj vas na turističnih kmetijah moti oz. ste želeli in niste dobili?

Potrudili bi se, da bi bil dopust za vas in vaše otroke drugačen in nepozaben, zato je vsak vaš nasvet dobrodošel in se vam že vnaprej zahvaljujem.
Default avatar
lahko daš kakšno informacijo o vaši kmetiji mogoče se kdaj oglasimo za par dni.

lp
Default avatar
Spoštovani,

jaz osebno gledam, da imajo v ponudbi igrala za otroke. Lani smo bili v Schladmingu na turistični kmetiji- lahko opišem kaj so tam imeli.
Predvsem so imeli igralno sobo (v primeru slabega vremena) notri raznovrstne igrače in TV s DVD predvajalnikom ter s primernimi kasetami. Zunaj pa od bazena, trampolina, gugalnic, otroški traktorji, skiroji, majhno igrišče... (zelo verjetno so bile te igrače od njihovih otrok) Zanimivo skoraj pred vsako restavracijo so otroci imeli gokarte...
Druga stvar pa je ta (ni odvisna od vas ampak verjetno od občine): tam si za 3 nočitve dobil sommercard. Imel si zastonj vlečnice, določene popuste...
Mogoče še to: tam te vprašajo, če želiš zjutraj imeti sveže žemelje,domače mleko: to si zvečer zapisal, zjutraj te je spodaj čakalo.
Kje pa imate apartmaje?
Žalostno pri nas je to, da za manj ponudbe kot v npr. v Avstriji plačaš pri nas veliko več. Tako, da se potem ni problem peljati še eno uro dlje in imaš prijeten oddih.

lp, romana
Default avatar
lukec1785 je napisal/a:
Ne želim, da bi kdo mislil, da delamo tu reklamo. Naša kmetija ima svojo internetno stran - okolica Laškega, lesena hiša, letos odprto.
Lahko pokličete na 041-433-605.
Default avatar
Ja, Avstrijci imajo tole res fajn pošlihtano. Žemljice pa še kaj za zajtrk je fino, če se da naročit (v Italiji in Franciji to laufa tudi v manjših kampih, kjer ni trgovin).

Včasih prav pride, če se da najet kolesa, da za par urc kolesarjenja ne vlačiš s sabo svojih koles.

Pa kakšni popusti pri vstopnicah za kopanje...
Default avatar
Za popust pri kartah za kopanje je že zmenjeno. Tudi igrala imamo.
Pišite dalje, se bomo maksimalno potrudili upoštevat predloge.
Default avatar
lp[/quote]
Naša kmetija ima svojo internetno stran - okolica Laškega, lesena hiša, letos odprto.
[/quote]

link do internetne strani je:
Default avatar
lahko daste link tako je. če ne želite tukaj pa lahko na mail al pa na ZS.

lp
Default avatar
Meni je moteča pretirana vsiljivost. Pa grdo gledanje če pozno vstaneš.

Velikokrat je hrana enolična in ponavljajoča. Sestavine so v veliki meri industrijske. Premalo truda v nabavi domačih izdelkov magari iz sosedove kmetije.

Premalo informacij o domačem kraju. Nasveti, namigi - kot da bi bili ljubosumni če bomo med v sosednji vasi kupili.......
Default avatar
Poglejte pod Turistična kmetija Pirc

lp
Default avatar
Pozdravljeni

Pa kaka prijetna ambientalna glasba v prostorih jedilnic bi bila pomirjujoča. Zen, launge glasba, chill out.

Lahko organizirate party na gozdni jasi z DJ jem z umirjeno tribal glasbo
Domača hrana je obvezna, domače kislo mleko, domača skuta, domače mineštrce, gozdne jagode, borovnice,...

LP
Default avatar
in če ste že kmetija, naj bodo tam tudi vse sorte živali, od hlevskih naprej, pa do muc, psov itd. In možnost, da gostje sodelujejo pri kateri od aktivnosti (v hlevu, na travniku, njivi...)
Default avatar
turistična kmetija in zen...manjakjo samo še postrvi s tržaško omako, šnicli s tatarsko in zrezek z gobami..aaahhh
Default avatar
lajbah je napisal/a:

Živali res ne manjka, dela pa tudi ne zmanjka.

Spremljamo predloge, zato kar pišite....
Default avatar
Z možem zelo rada potujeva po Sloveniji in "odkrivava" turistične kmetije ali kmečke turizme. Kaj je sploh razlika med tema dvema pojmoma? Najbolj naju moti, če je postelja slaba, dotrajan jogi ali povštri. Rada imava raznolik zajtrk s povdarkom na doma pridelani hrani. Če kmetija nudi tudi večerjo, je zelo dobrodošel samopostrežni solatni bife ( je dovolj tudi samo 3 vrste zelenjave ), ker rada pojeva solato po lastni izbiri in pred večerjo. Razveseljuje naju dobrodošlica s šilcem domačega žganja in tudi po večerji, za degestiv, se ga ne braniva. Moram povedati, da sva večkrat počitnikovala na dveh kar popularnih slovenskih km.turzmih, pa tja ne greva več ravno zaradi slabih postelj. Čeprav je vse ostalo na nivoju, ne more odtehtati dobrega spanca. Odkrila sva tur.kmetijo pod Roglo, ki nudi prav to, kar pričakujeva in čeprav so gospodarji bolj zadržani in nedružabni, naju ne moti. Tja greva večkrat na leto.
Default avatar
jaz pričakujem idilo, brez prometa, da lahko otroci tekajo okrog in nisem ves nervozen kot kje v kampih kjer je preveč ljudi ali kje blizu ceste. Da lahko kako minuto posedim brez živčnosti, da bo katerega avto zbil.
Pričakujem pestro ponudbo prave domače hrane in pijače in mir v vseh pogledih.
Default avatar
sicer še nisem bila na turistični kmetiji, mogoče bi prav prišla kakšna gorska kolesa na razpolaga, za odkrivanje bližnje okolice??
Default avatar
Otroška kolesa! Kolesa za odrasle + sedeži za otroke (minimalen strošek!). Kakšen skiro za mulčke, badminton, peskovnik (pokrit! in ne mačje stranišče!) sobica za otroke z igračami, barvicami, možnost varstva (zgolj kakšno uro na dan, da si lahko v miru privoščim večerni sprehod) bakle + baterije za kakšen romantičen nočni sprehod, zemljevid gozdnih poti, zanimivosti v okolici, lok + puščice + tarče na gozdni jasi, kakšna drevesna hiška, navadna pletena košara z odejo za piknike (po možnosti v vsaki sobi), sveže poljsko cvetje na mizi v sobi in jedilnici (to menda ni problem? pa vseeno velikokrat pogrešam)...

Idej cel kup, dejansko niso niti toliko povezane s stroški, kot z domišljijo lastnika.
Srečno!

Moderatorji

Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic