Med.Over.Net

Nosečnost

Podpora, nasveti in vzpodbudne besede, ki vam pomagajo v trenutkih negotovosti, ko pričakujete otroka. Izmenjajte nosečniške radosti in tegobe.

elevit

Default avatar

letty

samo nekaj me zanima. sem full bolana in mi gre vse na bruhanje, jem pa še vedno elevit. bo kaj narobe če ga danes pa jutri ne vzamem, glede na to, da bom jutri komaj 10 tednov noseča?
pa še to, zeo se matram jesti elevit, pa še slabo mi je po njih in mi gre full na bruhanje, priporočate katere druge tablete ali jih lahko neham jemati, čeprav bi jih mogla vsaj prve tri mesece?
hvala za informacije
Default avatar

mavka

Probaj Tifol, so čisto majhne in se lažje pogoltnejo. Ampak v njih je samo folna kislina, ostalega (vitamini, minerali), kar je v Elevitu, tam ni. Imaš pa še druge znamke, vprašaj v lekarni, morda obstaja tudi kakšen sirup ali granule za zmešat, če ti bo lažje.
Default avatar

letty

bom hvala,danes sem si ga zdrobila in skoraj bruhala. bom vidla kaj bodo rekli v lekarni jutri.
Default avatar

Mala lumpa

letty: lahko probaš še centramed mami, ali centrum materna.
Default avatar

ali pa...

...ali pa preprosto prekineš s tableti za kak teden, ker razlike itak ne bo!
Default avatar

jaz tudi:)))

Ali pa folno kislino, ki je umetnega izvora, nadomestiš s folati, ki so naravni:) kako? poješ več živil, ki vsebujejo folate(naravna folna kislina).
Default avatar

Nina P

Elevit je le prehranski dodatek, ki ga ob mešani prehrani sploh ni potrebno dodajati?????
Za dodajanje folne kisline nosečnici se uporabljata Tifol ali pa Folacin.
Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.
Default avatar

letty

hvala za odgovore bom zamenjala za tifol.
Default avatar

gggggggggggg

noseča kolegica ne jemlje nič, niti ni pred nosečnosjo, g pa ji je rekel, da "je itak prepozna", ko je pršla na prvi pregled. naše mame jih sploh niso jemale, torej ne bo nič narobe, če jih par ne vzameš, ker eni jih sploh ne.