Starševski čvek

kaj svetujete pri nakupu stanovanje...

Default avatar

gizmika

ogledujem si stanovanje...caa 35 let staro, popolnoma obnovljeno, težava je da je v 4. nadstropju pa ni dvigala...je možno shajati brez tega?
v kakih stanovanjih živite..dvagala ali brez...kaoliko stara?

prosim kakašne nasvete...hvala

lep dan
Default avatar

Previsoko

vse peš, vse v roki....
Ne bi kupili.
Previsoko.
Razen če je cena zelo zelo zelo ugodna.
Potem bi mogoče razmislili. ....
Default avatar

strupenjača

Samo da ni bilo nad mano nikogar! Kolegica je stanovala v istem bloku, pa ko da bi bila nekje popolnoma drugje - stalno galama, topotanje, udarjanje ob tla, podnevi, ponoči, ko da tisti sosedje nad njo ne spijo... Je bila prava živčna razvalina in ko se je preselila, je seveda iskala stanovanje v vrhnjem nadstropju.

Safer je pri selitvi, drugače pa mene stopnice niso nikoli motile. Preživela tako tudi nosečnosti, dojenčke in malčke.
Default avatar

Takoj

Takoj, nikoli ne zamenjam. Če pa ti ni za hodit pa misli na lepo rit....Pri selitvi pa malo več ljudi pa tudi gre.
Default avatar

zgornje nadstropje je zakon

Mi smo v zgornjem nadstropju oz. zadnjem in je ZAKON. Res, da moraš vse gor vlačit, ampak je mir in nihče nad teboj ne ropota. Smo bli zadnjič na morju in so bili nad nami eni, ki so non stop ropotali (ne vem, mogoče nisem navajena, ampak vsak premik stola se je slišal). Jaz ne zamenjam za nič na svetu.
Default avatar

na stara leta

Takoj je napisal/a:
Kaj pa na stara leta? Težko tam pri npr. 70-ih, še s kakšnimi boleznimi, rineš peš v 4. štuk in pri tem misliš na lepo rit.
Al si pa na primer bolj orng nogo zlomiš - je tud fajn s kakšnimi berglami krevsat po štengah.
Default avatar

dvigalo je zakon

V blok brez dvigala bi višje od pritličja ne šla nikoli. Zaenkrat smo sicer še vsi mobilni in tudi tu, kjer smo, večinoma pešačimo v drugo nadstropje. A v enem dnevu se to lahko obrne in bomo odvisni od dvigala. En mesec, ko sem bila zelo šibka po operaciji, sem bila tudi jaz že odvisna od dvigala.

POznam starejši par, ki stanuje v tretjem nadstropju v starejšem bloku že kakih 30 let. Stanovanje je sicer malo preveliko zanju in stroški ju kar bašejo, a ker sta nanj navajena, nista nikoli razmišljala o selitvi v kakšno manjše v novejšem bloku. Potem pa si je gospod komlicirano zlomil nogo in naenkrat postal zelo slabo mobilen. Bilo je veliko joka in stoka, a iz tretjega nadstropja ga nihče ni mogel vsak dan nositi do avta, da bi ga potem vozili na terapije. Ni bilo druge, na vrat na nos je moral v dom. Tako da zdaj gospa v svojem prevelikem stanovanju živi sama. In pleza po stopnicah iz tretjega dol in potem nazaj gor z vsemi vrečkami in drugo robo.
Default avatar

Rok-1

Stanujem v podobnem, tudi brez dvigala - in je super. Hoja po stopnicah je koristna za kondicijo, edino malo se moram ustaviti, če sem kaj resno bolan.
Tudi kadar nosim stvari sem ter tja, ali pa bicikel, gledam na to kot kondicijski trening... pa je.

Na starost se bom pa itak preselil kam drugam...
Default avatar

nadine

dvigalo je zakon je napisal/a:
kje pa piše, da moraš od rojstva do smrti živet v istem stanovanju. na stara leta se pač preseliš v manjše stanovanje, ki ima dvigalo. big deal. pa nimaš problemov s previsokimi stroški in ne z mobilnostjo.
Default avatar

na stara leta

nadine je napisal/a:
Sem se že kar nekajkrat v življenju selila, tko da ne bom od rojstva do smrti v istem stanovanju.
Nazadnje menjala stanovanje malo žez 40, je blo kar stresno vse skupaj in ne vem, če bi se pri npr. 60+ želela česa takega lotit.
Sem pa tudi že parkrat slišala od starejših ljudi, da starejši ko si, težje je preklopit na novo okolje.
Zato imam jaz stanovanje z dvigalom. Če se mi pa zazdi, da bi se malo rekreirala, grem pa vseeno lahko peš.
Default avatar

iskrica pisk

Jaz sem pri nakupu stanovanja ta stanovanja takoj prečrtala. Sem si sicer ogledala eno 4. štuk čudovito, takoj bi tam živela, pa velikanska terasa.
Ampak se mi zdi, da če že kupuješ in imaš na izbiro z dvigalom ali brez-potem tu ni vprašanja.
Dokler si s partnerjem, mlad, je super. Potem pa si noseč-hoditi v 9. mesecu večkrat na dan gor in dol, potem imaš otroka, kje puščaš voziček, nosiš gor njega in vrečke iz trgovine, pa omare kavči ob selitvah itd...Lahko si zlomiš nogo, si hudo bolan, pa moraš vseeno dol in gor...in nenazadnje starši v letih, ki potem niti na obisk ne morejo....
Če je stanovanje za čas mladosti, brez otrok, potem ja. Drugače pa nikoli.
Default avatar

sploh ne

Jaz tudi ne bi šla v 4.nad brez dvigala, še v drugo ne! Sem gledala terasaste bloke v Kosezah,je takoj odpadlo,ker ni dvigala. Vse v rokah znosit, kruh še gre, kaj pa flaše, zelenjava... Tudi ko si bolan, star, si zlomiš nogo... primerov cel kup, ne gre brez dvigala.