Starševski čvek

Dobre knjige za osebnostno rast

Default avatar
Rada bi si s pomočjo branja vsaj malo pomagala.

Potrebujem nekaj pozitivnega, da najdem srečo v sebi. Da se poberem in zaživim.
Ste prebrali kakšno dobro knjigo na to temo, ki jo priporočate?

Hvala
Default avatar
The secret.. knjiga in film
Učbenik življenja
Življenje je tvoje
Default avatar
Odvisno od problema, ki ga imaš. Sem hči alkoholika in koalkoholičarke in sem najprej začela brati knjige, ki govorijo o posledicah na otroke, da sem videla, zakaj sem takšna kot sem, kaj je normalno in kaj ni...

Če tvoji problemi izhajajo iz otroštva, preberi kakšne Strupene starše ali kaj podobnega. Če si nabasala na čustveno hladnega partnerja, na nasilnega, na ... preberi kakšno knjigo o tem. Če je tvoj otrok narkoman, posezi po tovrstni literaturi. Ti ne priporočam brati nekaj na splošno, ker je to izguba časa.
Default avatar
življenje je tvoje - louise hay
ogorevc - karmična diagnostika
telo je tvoje - louise hay
transurfing 1,2,3 - zeland
Default avatar
mogoče neumestno, ampak meni bolj kot knjige pomaga jogging, enostavna in prijetna knjga je the secret (skrivnost) od vale novak.
Default avatar
Pusti te "šarlatanske" nasvete tipa Secret in naredi kaj konkretejšega.

Predlagam ti Brian Tracey-a. Recimo za začetek preberi njegovo knjigo 'Pot do uspeha' kjer boš našla zelo konkretne (predvsem pa delujoče) nasvete, kako urediti in upravljati s svojim življenjem, da boš zaživela polno, ustvarjalno in predvsem uspešno.
Osebnostna rast je najprej eno pošteno soočenje s samim sabo in svojimi lažmi in prevarami. Potem pa sledi eno zelo trdo delo na sebi in predvsem ogromno samodiscipline.

Si se pripravljena spopasti s svojimi strahovi?
Default avatar
jaz sem pa zadnjič brala, da so ameriški psihologi pogruntali, da od teh knjig za samopomoč dosti ljudi rata še bolj depresivnih. daje marsikaj odvisno tudi od genetike. marsikdo ima taka nagnjenja podedovana.
Default avatar
Jaz pa ti priporočam revijo, ki izide 1x na mesec in se imenuje Psihologija o osebnosti. Prikupna in simpatična, veliko duhovnosti in dela na sebi.
Default avatar
Jaz pa rada berem knjige za osebnostno rast in prebrala sem jih že kar nekaj.
Za pokušino: Ljubezen in duhovna rast, Najina ljubezen, Svetlo modra, Jaz sem vredu-ti si vredu, Pot do sreče (Dalajlama), Sreča je, Zdrav otrok in ljubezen staršev, Pogovori z angeli ...
PO mojem mnenju je fajn prebrati različne avtorje, na koncu pa sama ugotoviš, kaj je rdeča nit ...
Default avatar
Mir je mogoč
Prem Rawat
Mirza Terzimehić, inž.
svetovalec za feng shui

Telefon: 01 50 71 856
GSM: 041 768 571

feng shui je enostavna, čudovita modrost

http://www.mirza.si
Default avatar
Če si otožna pusti knjige za osebnostno rast in sporščanje. Rabiš praktiko, kako izboljšati življenje obnašanje praktično ne neko vzihovanje. Vizija uspeha in Dale carnige, trcy-simpl povedano,
Default avatar
skrivnost knjiga, od Rhonde Byrne, te, zagotovo, dvigne. Vsaj mene je, po hudi, delovno-možganski-nezgodi. Brci, konja. Mene v glavo.
Default avatar
Paolo Coelho - Alef, zelo dobra knjiga za razmišljanje o naključjih v življenju.

Markus Zusak - Kradljivka knjig, zelo dobra knjiga o tem, kako poiskati tisto, kar je zares vredno, tudi v majbolj nemogočih razmerah.

Paolo Coelho - Alkimist, tudi dober vodnik skozi lastno intuicijo.

Umberto Eco - Ime rože je knjiga, ki temeljito prevetri naš odnos do knjig, znanja, resnice, pravičnosti. Prava poslastica.

Daniel Quinn - Ishmael bo marsikatero dogmo, ki smo jo ponotranjili, postavila pod vprašaj. Sploh v kombinaciji z njegovo drugo knjogo: Zgodba o B-ju se nam na našo okolico in bližnje lahko odstre kopuca novih pogledov.

Eros - [psi] je čudovita predstavitev različnih značajskih potez, ki zrcalijo bralca. To je knjiga, ki bere bralca in ki bralcu pokaže, katere dele sebe najbolj zanika na preprost način... skozi odpor do protagonistov posameznih zgodb. Ko bralec vzljubi samega sebe, vzljubi tudi knjigo, ki skozi glavne junake zrcalijo glavne posameznikove značajske poteze.

Alkemična poroka Christiana Rozenkrojca je delo, kjer se je bralec prisiljen prebijati skozi simboliko in tako stopati na poti k osvoboditvi iz ječe utvar, latero si je zgradil. Pred bralcem je vsekakor dolga pot...

Itd.
________________________________________________________________________________________________________
» Respect My Existence or Expect My Resistance! «
Default avatar
Žalostna29 je napisal/a:
PSI - Eros.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345
Default avatar
Kva je burata, a kr brala bi?
Najboljš knjige: gojzdarje, pohodne palice, tekaške superge, matika, lapata, kramp, mešalc, patica! ;-)
Default avatar
Pederčina je napisal/a:
Se vidi, da edina knjiga, ki jo "bereš" je Praktična kuharica iz leta 1952.
Default avatar
Ha ha ha...vsi ful neke knjige berete, sprašujete pa še vedno, kot otroci v vrtcu.teta kako do seksa, lol..
Default avatar
general Glanzkopf je napisal/a:
Tebi tudi ne bi skodilo, kaka osnovnosolska za zacetek, da ne bos spraseval, kaj je lepega na zenskem telesu in podobne otrocarije.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345