Forum.Over.Net

Starševski čvek

Ruska ruleta na cesti

Default avatar

Preprosto

Neverjetno kako ljudje tu v Ljubljani hodijo čez cesto in to največkrat starejši.

Primer in to vidim večkrat ni edini

Prometna konica, Bavarski dvor, stara ženica se napoti čez cesto trideset metrov od urejenega prehoda. Ne morem reči da je samo nevarno ampak da mi postane slabo, ko to vidim. Komaj hodi, avti bremzajo, trobijo, na sredi se ustavi zmede potem gre naprej spet trobijo avti, zmeda.

Ruska ruleta vam rečem in to vidim skraj vsak dan v mestu.

Ne razumem kam se starejšim tako mudi da ne morejo počakati in iti normalno pri semaforju čez cesto ali so to zgolj samomorilslka nagnenja s tem da ogožajo še vse sodelujoče v prometu.

Starejši naj bi bili modrejši ??? kaj si ob takem zgledu misli kak otrok si raje ne zamišljam.
Default avatar

za-luno

Neverjetno je, da tudi v samem centru vozniki mislijo, da so na avtocesti!
Namesto da bi prijazno počasi ustavili in dali ženici prosto pot pa tole... Vožnja z avtom po centru je/bo kmalu izreden privilegij.
Default avatar

Preprosto

za-luno je napisal/a:
Ne vem a se hecaš ali to resno ?

Bavarski dvor, Slovenska cesta, da ne bo pomote.
Default avatar

za-luno

Preprosto ni pomote!

V kulturnem svetu je pešec v mestu še vedno car.
Default avatar

Preprosto

za-luno je napisal/a:
Se nikakor ne strinjam trideset metrov od urejenega prehoda nima kaj hoditi čez cesto, zato so prehodi in tam vozijo avtobusi na katerega potem gre, da se lahko kam pelje če jo prej ne povozi, ker neodgovorno prečka cesto.
Default avatar

mirijam

Men je to tudi groza. Če tistih 30 metrov ne zmore.... ne vem no, kako varno je potem sploh hoditi po cesti.

Sem zdaj enkrat vidla, en ata se pripelje k sosed -gostilna, s kolesom. Se ustavi in kooomaaaj, koommaaaj spravi nogo čez štango - čez ta nizko! Ker mu je tako izredno težko šlo, sem postala pozorna. 15 minut je potreboval, da je iz sebe dal odsevni jopič, rokavice in da je kolo postavil - da ne bi o tem, kako se mu je noga zatikala, ko je dal uno nogico dol. Mislim in tak potem vozi po cesti! Pa ta tip ni iz naše vasi. Da ga naletiš kje izven naselja, pa nisi pripravljen.

Noro, zares čist noro.

In pardon, to nima veze, da se moraš prijazno ustaviti. Tko preprosto to pač ni, da ovira cel promet in hodi tam čez, kjer se mu pač ljubi. Ne rečem, da ne pride pri zeleni čez. Pač počakaš, pa je, ampak ob prehodu, ne pa kar na slepo.
Default avatar

cesta

Verjetno so demenentni ali depresivni.

Tudi sama se zgrozim, ko pri zeleni luči na semaforju za avte zagledam 20m od semaforja starčke kako počasi lezejo čez cesto.
Default avatar

elaine

Pri nas so najhujše mamce na kolesu, ki zavijajo desno iz stranske na glavno cesto. Nič ne pogledajo, kar zapeljejo.
Default avatar

tomaž

To gre tut men na živce, pa jebemti a so prehodi narjeni zato da so mal monotonost asfalta razbil. Enkrat na celovški je šla tudi ena ženička kar tam nekje vmes čez cesto, seveda sem zaviral ko ****** in potem ona nekaj začne mahat z roko. Mater me je tolk razkurla da sem odprl okno in ji rekel da jo bom naslednjič zadel potem naj pa maha komur hoče.
Default avatar

foušija

tomaž je napisal/a:

A če bla tvoja mat al pa fotr, al pa star fotr pa mat, bi jo tud,aaaa ?

Nestrpnost pa taka. Ali tvoji bližnji nikoli ne bodo stari pa ti očitno tudi ne- razmislite malo.
Default avatar

strupenjača

V centru Osla pešci semaforjev sploh ne upoštevajo, vozniki avtov to vedo in zato vozijo temu primerno.
Default avatar

brrrr

Tud js to večkrat vidim v Ljubljani... enkrat bo pa kak starček umrl, ko ga bo avto povozil, krivi bodo pa seveda vsi drugi, le nepremišljeni (ubogi) starček ne, ker ni zmogel tistih par metrov do semaforja
Default avatar

ah no

Ah, saj v večini primerov ne gre za to, da ne zmorejo tistih nekaj metrov do prehoda. V večini primerov mislijo, da jih je treba merkat po defaultu zato, ker so stari.
Default avatar

slimka

Moja soseda ima kar palico, s katero ustavlja avtomobile na cesti, kadar jo prečka. Tako zgleda full uboga, počasi hodi, pa še na palico se opira, .. Ja, da jo vidite doma, kako leta okoli bajte in po celem naselju in to brez palice.
Poznam kar nekaj starčkov, ki se pretvarjajo na podoben način. Kao, sem ubogi, zato imam prednost pred ostalimi. Seveda ne namigujem, da so vsi takšni, jih je pa kar precej.
Default avatar

Preprosto

foušija je napisal/a:
Halo en red pa tud more bit, ne morš čez celovško kar čez, saj gre za tudi njihovo varnost, saj ogrožajo najbolj sebe.

Bi ti mami ali fotru kar mirno pustila tako prečkati cesto upam da ne.
Default avatar

Preprosto

brrrr je napisal/a:
Se je tudi to že zgodilo in tudi priča sem bila nesreči, starejšo žensko, ki je pri rdeči šla čez cesto je zbil motorist, ki je pripeljal pravilno in po omejitvah, ona ga je spregledala.
Default avatar

tbb

Ne trdim, da kar ste napisale, da ni res vendar ste ene velike kokoške niso problem samo starejši po mestu tudi študenti, dijaki ne upoštevajo pravil prečkanja cest in tudi vozniki ne upoštevajo hitrosti ter parkiranja.
Skratka je cel kaos. Bolje pa da smo tiho ker bomo tudi mi nekoč stari in ne bomo nič drugačni kot so današnji starci.
Default avatar

Preprosto

tbb je napisal/a:
Tudi mlade vidim tako prečkati cesto, vendar so hitri in stečejo čez, čeprav je nevarno, mladi pač, mladost norost.
Sicer pa imajo dober zgled starejših modrejših.

Starejši bi res lahko bili preudarnejši, mudi se jim ne, če so v mestu, prehod je tam zato da se gre tam čez, semafor zato da ustavi promet in da gredo pešci lahko v miru čez. Menda niso tam za okras, kot je že en zgoraj omenil.

Tukaj ne gre za to,da vsi starejši to počnejo sploh ne večina ljudi normalno prečka cesto. So pa primeri stalno isti, ki to redno počnejo, kot sem opisala.
Default avatar

TOMAŽ

foušija je napisal/a:
Kakšna nestrpnost pa je to? Mater si ti en runkl, upam da boš ti kdaj Celovško prečkal. Moji imajo pri sebi toliko prometne kulture da vejo kje je treba jit čez cesto, kar pa nekaterim tu očitno ni jasno a ne?