Starševski čvek

omejevanje števila ključev od vhoda v blok glede na število prebivalcev v stanovanju

Default avatar
ob nakupu stanovanja smo naleteli na problem.
Od vhodnih vrat v blok smo dobili samo en ključ in cele komplikacije, da bi dobili še kako kopijo.
Menda obstaja v bloku nek interni sklep, ki omejuje število kopij ključa vhodnih vrat na stanovanje glede na število oseb, ki so v stanovanju prijavljene. Seveda v pogodbi o medsebojnih razmerjih tega ni. Menda pa obstaja nek sklep.
Mi lahko kdo pomaga z nasvetom.
Kupili smo nepremičnino in sedaj nam nekdo dirigira koliko ključev smemo imeti, ker so imeli z nekaterimi stanovalci probleme, oziroma nam ne žele narediti kopij. Menda bomo celo mogoče dobili še en izvod.
Default avatar
NE DOBITE SICER EN KLJUČ, KI PA GA POTEM KOPIRATE PO MILJI VOLJI NA LASTNE STROŠKE
srečno
Bodi, kar si, ostalih je tako že preveč!
Default avatar
na žalost je ključ poseben. S kodo in se menda brez te ne da.
kak nasvet?
Default avatar
koliko stanovalcev pa bo živelo/bo prijavljenih v vašem stanovanju?
Default avatar
pri nas imamo tudi ključ na kodo in lahko kopije delaš samo pri ključavničarju, ki je napisan na ključu. Ta te pa jasno prav lepo zapiše vsakič, ko greš kopijo delat. Mi je kar nerodno, če tamala ključe izgubi :(
Default avatar
To sploh ne bi smelo biti pomembno.
Default avatar
Potemm pa pojdi v Italijo in si jih naredi dvajset, te ne bo nihče nič vprašal. Naredijo pa vse, s takimi in onakimi kodami in zarezami.
Default avatar
hvala za nasvet, v skrajni sili ...
Ampak a si predsatvljate. Da daste za stanovanje 200000 eur ali več in potem vas ****** s ključi, ki ga ne moreš dobit. Za mene nepojmljivo. Pa če jih imam 10 na vsaki rinki. Red se v večstanovanjski stavbi vzpostavlja drugače in ne tako, po domače.
Default avatar
Gre za vašo varnost!
Default avatar
Pri nas imamo tudi ključe s kodo. Vsako stanovanje dobi toliko ključev, kolikor je prijavljenih v stanovanju. Ne vem, v čem je pri tebi problem? Vas je več in ste dobili samo en ključ? Težko verjamem. Če je tako, se pa obrni na hišnika oz. predstavnika lastnikov v bloku in ti morajo zrihtati ključe.
Default avatar
Veš kaj malo strpnosti in prilagajanja ti prav gotovo nebi škodilo.

Si mogoče za sekundo pomislila, da to, da ti ne dalo n št. kopiji ključev, prav gotovo ni zato, da bi te j***** v glavo, ampak zato (oh oprostite!, no,..), da se nebi po nepotrbnem izgubljali in razdevali, ker potem, če ima vsak vaš ključ, to izgubi pomen, kajne,...

Ampak ti si dala za stanovanje 200000€ in valda boš že red tam uštimala,....svašta! Mater ste eni polni sami sebe!
Default avatar
kakšna varnost prosim vas. Ko lahko ob vsakem, ki vstopa vzporedno prideš v blok. Kot da še niste videli kako to gre. Samo glavo v pesek tiščite, če mislite da ste z omejevanjem števila ključev kaj bolj varni. In res ne razumem tega policijskega pravila. A smo bolj varni, ker imamo samo en ključ, naš sosed, ki pa vsako leto izgubi tri in dobi tri nove je pa manj varen. Ali mu boste zato, ker je izgublja tri ključe na leto odrekli izdelavo duplikata in naj pleza v stanovanje čez balkon. Ali kako? Ali mu boste omejili vstop v lastno stanovanje. Omejevanje posesti bi temu rekli pravniki.
Default avatar
Še vedno te ne razumem. Dobili ste en ključ, stanuje vas pa več?
Default avatar
ja dobili smo en (1) ključ.
In kaj narediš, če greš ti prej od doma, mož pa odnese ključ. Ti bi pa prišla pred njim domov?
A tvoji otroci nimajo svojih ključev? A nimate nobenih rezervnih če se kdaj zgodi da jih nekam založite?
Ne mi rečt, da imate točno toliko ključev, kolikor vas je v stanovanju in da ste še za tiste morali skoraj prositi, ker si je nek osebek vzel pravico v svoje roke in dela red s ključi. Džizus. Kje živite.
Default avatar
ne gre za to da bi imel vsak naš ključ. Gre zato, da jaz lahko normalno živim, brez večnega stresa, da se ne bi slučajno založil nek sveti ključ, ker ne bomo mogli dobiti novega, Ker bomo nanj čakali teden ali več, ker je potrebno napisati "skoraj kolkovano opravičilo", ker si tisti k*** ključ pač založil.
Tako tukaj zgleda. Paranoja.
Takega nadzora sori ne potrebujem.
Default avatar
Ne razumem tvoje nastrojenosti, saj ti nič nočem. Čisto prijazna sem bila. Če bi se malo skulirala, bi videla, da sem ti napisala, da smo mi pri hišniku oz. predstavniku lastnikov naročili dodatno izdelavo ključev. In plačali. Bili smo trije in dobili smo tri ključe, ko smo jih naročili. Zakaj se tako usajaš? Že vnaprej pizdiš brez, da bi se lepo pozanimala pri tistemu v bloku, ki je pristojen za to?
Default avatar
Groza je napisal/a:
Preveč kompliciraš! Tudi mi smo sprva dobili le en ključ, stopili do upravnika in povedali, da zaradi različnih turnusov naju s partnerjem potrebujemo še enega. Nam ga je dal takoj, brez problema. Ko bo tamali dovolj velik, da bo potreboval svoj ključ, ga bo prav tako dobil. Koliko ključev pa bi ti sploh želela? Za na zalogo?
Default avatar
Vidim, da ti je podobno odgovorila že irenea :).
Default avatar
Sicer ne vem za kakšne zakone bi lahko šlo pri ključih od vhodnih vrat??? Čudno?

Je pa tudi meni to malce čudno, da bi dobila samo enega.Tudi to,da bi bilo omejeno na število prijavljenih. Pa dajte no, ne se hecat.

Za kakšno strpnost in prilagajanje naj bi šlo.Saj se hecate ženske.

Ker za kaj takšnega prvič slišim in mi ni logično si bom jutri vzela čas in malce pobrskala kako je s tem.

Saj ne morem verjeti..
Default avatar
Pri nas so uvedli to, ko nam je en zunanji norec podtaknil požar v kleti. Celo noč smo preživeli na balkonih zaradi dima. Vem, da do tega lahko vseeno pride, a verjetnost je dosti manjša. Meni popolnoma odgovarja, da ne more vsak klinčev zagiftan kljukec ponoči pohati v naši kleti.