Forum.Over.Net

Starševski čvek

Kako plačate počitnice ?

Default avatar

ma3ti7

Pozdravljeni,

zanima me na kakšen način ste plačali letošnje počitnice - v gotovini celotni znesek, na obroke ( Diners ali kaj drugega ), plačali že spomladi, ali kaj drugega.

ma3ti7
Default avatar

Nakupovalka

Bivanje v kampu sem plačala kar z eurocardom, denar za sproti smo imeli s sabo, nekaj pa tudi s karticami.
Default avatar

Ku Kuc

kadarkoli kam grem plačam s kešom... sama namreč delam na črno - ker ne dobim službe...dragi pa jo je v času recesije že izgubil... sedaj ima novo a je za določen čas... nikoli ne tvegam vedno šparam... če ni ne grem... prav tako okoli vseh ostalih nakupov (kredit bi vzela le v primeru nakupa stanovanja, in če bi se mi pokvarila peč pozimi, za stroje pa pralni... če bi ta šel...)
Default avatar

mirijam

Preko klika. Najprej rezervacijo, potem celoten znesek.
Default avatar

mua

za prvi del počitnic v tuniziji 1500 eur z gotovino
za drugi del počitnic pa kampiramo 30 dni in nas pride cca 900 EUR pa tudi z gotovino
Default avatar

Birdie

z gotovino. v ta namen prihranim regres.
Default avatar

morski konjiček

za tadolge počitnice na morju na keš. med vikendi vlečem kartico. v bistvu eno ta isto
Default avatar

EnaA

Vedno v enem obroku gotovina ali kartica. Za dopust ne mislim jemati kredita.
Default avatar

liliputan

ob rezervaciji marca 500 (našparano), ob mojem regresu v začetku junija 600, ob moževem regresu pred par dnevi 500, ostanek 160 v začetku avgusta. da bomo šli septembra za en teden na djerbo. če si ne bi tako na lastno pest omislili obrokov, pa sploh ne bi šli.
Default avatar

sonček_je

Imamo plan drug teden, pa se glih pogajamo če bomo dvignili s kartic ali sploh ne bomo šli. Namreč pri hiši je priletel nepredviden strošek, tako da če bomo šli bo rahli kredit za ene dva do tri mesece- torej tam bomo pa imeli gotovino.
Default avatar

ziherašica

sonček_je je napisal/a:
Jaz sem ziherašica in bi to storila samo v primeru, da bi bila skoraj 100 %, da v treh mesecih splezamo na zeleno vejo, pa še potem vprašanje. Kaj če pride še kakšen nepredviden strošek? P jeseni se začne šola in otroke in potrebno na novo obleči ...

Zame je bistvo dopusta, da se odklopiš od vsakodnevne rutine, se spočiješ in počneš stvari, ki so ti všeč. Seveda sprememba okolja k temu pripomore, ampak za vse zgoraj našteto lahko zapraviš 100 ali pa več 1000 evrov.

Zase vem, da na dopustu ne bi uživala, če bi me skrbelo, kako bomo preživeli naslednje tri mesece.
Default avatar

muca copatarica

Taglavni dopust ponavadi planirava in rezervirava zgodaj in zanj porabiva regres. Tiste takratke (vikendi oz. podaljšani vikendi) pa sproti s kartico ali keš (če bivamo privat). Zapufat za dopust se pa ne mislim - če bi kaj zapelo pri financah, rajši sploh ne grem. Že tako včasih vseka kak nepredviden strošek in je takrat treba vzet povečan limit.
Default avatar

edeewq

ziherašica je napisal/a:
Ti ne bi, tvoji otroci pa bi. In zaradi otrok (če ne drugega) vsi stisnemo za tisti dopust poleti. Pa na obroke, če ne gre drugače.
Default avatar

Barca

Zimski dopust del ob rezervaciji, ostalo pa preden sva šla. Nakazilo prek Klik-a. Tekoče tam gotovina ali plačilne kartice.

Letni dopust pa hodimo na svoje, smo zgradili hišo v Istri (pa tudi tam smo gradili z navarčevanim denarjem), ostalo gotovina ali plačilne kartice.

Ostale izlete (pardnevne) pa hotel ob rezervaciji delno, ostalo (vstopnine..) pa z gotovino ali plačilnimi karticami.
Default avatar

ziherašica

edeewq je napisal/a:
Jah, pri nas če je vojna, je vojna za vse. In tisti teden zaradi katerega bi se zakreditirali za tri mesece ne odtehta. Se pa potrudimo, da otroci uživajo doma. Pač enostavno nisem pristaš življenja preko svojih zmožnosti.
Default avatar

edeewq

ziherašica je napisal/a:
Če vzameš na obroke pač plačaš v pol leta namesto takoj. To pa res ni taka huda reč. Kakšno življenje prek svojih zmožnosti ? Potem tudi avta in hiše ne kupiš, če nimaš gotovine na kupu ?
Default avatar

zgrožena danes

ziherašica. zelo grdo je od tebe, da morajo otroci stradati počitnic, ker je teb na pamet prišlo, da kaj vse se lahko zgodi.sram te bodi
Default avatar

ziherašica

Pa kaj vam je, a ste prebrale, kar sem napisala?

Še enkrat, če se finančni plan izide (na obroke ali pa kako drugače) se gre.

Če pa ne, pa ne.

Otroci gor ali dol. Se pač potrudimo drugače in se ne čutijo prikrajšani.
Default avatar

mirijam

??? Kako se lahko zgražate nad nekom, ki pač ne gre na dopust, če nima za to denarja?? Na obroke gor ali dol, če nima denarja ne bo šla. Pa prav je tako! I ne, mi ne kupujemo avto kar tako, če nimamo denarja. Za ne teden morja naj strada 3 mesece? Saj niste resni!

Lepo je otrokom tudi lahko doma. Ne potrebujejo ah in sploh. Tisti, ki nimajo denarja ponavadi znajo več narediti iz CELIH počitnic, kot starši, ki čakajo tist en teden, prej pa potlej, pa kot da nimajo otrok.

Res vas ne razumem. Pol, ko se pa zalomi, ko so krediti, ki jih ni možno plačat, pa jok in na drevo. Pa fehtarit, pa na vse inštitucije. Takrat nihče ni več kriv.
Default avatar

edeewq

mirijam je napisal/a:
Ne trabunjaj. Jaz nikoga ne fehtarim, ga nisem in tudi nimam namena. Imam pa stanovanje na kredit in tudi avto sem imela na kredit. Res huda katastrofa, če ne plačam z gotovino. Najboljš, da varčujem do 50-ega leta in potem kupim nepremičnino, ko sem z eno nogo že v penziji.