Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Paradižnik, čebula in borovnice dojenčku?

Paradižnik, čebula in borovnice dojenčku?

Kuhan paradižnik, na olivnem olju prepražena čebula in sveže borovnice…. pri katerem mesecu dojenčkove starosti bi lahko že dajala omenjena živila?

Od 6 meseca lahko je vse (razen meda in beljaka)-torej tudi to kar si naštela.

Mislim, da borovnice zapirajo, torej bodi pozorna.

Ja, odvisno, kako si začela uvajat, kako daleč sta, kdaj sta začela.

Jaz nisem nikoli imela nekih starostnih omejitev. Mateja smo začel z žlico futrat že pri 4-ih mesecih. Temu primerno več je pojedel, ko je bil star 6 mesecev. Medtem ko Luka še pri 7-ih mesecih ni ne vem kaj jedel.
Sploh Klara,. ki je zelo polivala smo dooolgo imel na AR formuli. Saj je tudi vsaka kašica letela ven.

Če že nekaj časa jesta, potem čebula ne bi smel biti problem. Paradižnik, v ne preveliki količini tudi ne.
Borovnice pa res zapirajo.

Boš vidla. Odvisno je tudi, ali otroka kakšan hrana zvija ali vse prenaša b.p.

Kolikor jaz vem, zapirajo samo suhe borovnice, sveže pa ne. 🙂

Sveže borovnice ODPIRAJO, čaj iz suhih zapira oz. pomaga pri driski. Čebula napenja, nekatere ljudi bolj, druge manj. V jed/omako daj čim manj čebule.
Kolikor se spomnim, je tudi paradižnik alergen.

Pri nas je bila mešanica banane in borovnic pri obeh zelo priljubljena jed (in tudi hranljiva) že vse od začetka uvajanja GH. Ni kislo in ravno prav gosto rata.

Sveže borovnice nikoli ne zapirajo, so pa krasen vir železa (in še česa), tako da sem jih našemu nedonošenemu anemiku dajala po 4. mes v soglasju s pediatrom, ker preparatov ni prenesel.

Pelati so lahko bolj ajsi, naredijo lahko kar fino drisko, tako da previdno, po malo. Čebule jaz ne pražim, tudi za odrasle ne, jo raje pokuham na malo vode, je veliko lažje prebavljiva. Čebula je sicer nadvse zdrava za črevesje, res pa ne, da ne prepražena na olju. Olivno olje samo tudi ni vprašljivo, le prežgano ne sme biti. Meni so svetovali, naj ol. olje dodam tik preden hrano serviram.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Lahko to prevedeš?

Lahko, za dlakocepce:

Čebula je sicer nadvse zdrava za črevesje, res pa, da ne prepražena na olju.

Bo šlo?

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Bo. Sedaj je razumljiv tekst.

Čeprav zavajaš. Moj znanec ima zaradi raka na črevesju narejeno stomo, a ne sme čebule niti poskusiti, ker ima potem strahotne težave. Tako da dvomim, da je za vsako črevesje zdrava.

Razumeš kaj sem hotel povedat?

Čebula črevesje čisti, preprečuje tudi kake blage okužbe. Kako z njo shajajo rakavi bolniki, tega ne vem. Podatek je bil za zdrave ljudi. Meni je čebula vedno dišala, pa ko sem imela odprte rane na želodcu, je bila živa groza, če sem kak košček pojedla. Potem mi je sestra, ki je poučevala o dieti povedala, da se čebule ne sme nikoli pražiti, ampak pokuhati na vodi, da da od sebe sok in postekleni. Od takrat nimam nikoli težav s čebulo, pojem je lahko kolikor hočem.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Naša mama je mela tud stomo Pa s čebulo nikoli ni imela težav. Niti s svežo solato, ki jo pa ena fdruga gospa s stomo ni in ni prenesla. Kaj se iz tega naučimo?
Da imamo različne prebavne trake. Enim neki dobro dene, drugim ne. 🙂

Po zdravi pameti, če je ostalo, tudi čebula ne bo škodila, sveže borovnice pa sploh ne.

VSA hrana je lahko potencialno alergena, moj sin je imal alergijo (med drugim) tudi na korenje, hruške, zeleno, kolerabo, riž, koruzo, sojo…

Jaz bi na tvojem mesti izvzela (počakala) edino z medom in gobami, ki so res težke (aja, moj je tudi na med alergičen, gob pa ne mara 😉

New Report

Close