kitajska jed “mravlje plezajo na drevo” – kaj je to?
Drage moje
res sem se prav nasmejala ob vaših odgovorih. Kaj vse ne boste pogruntale kaj dobite na krožnik.
Kitajske restavracije se razlikujejo nekoliko po vsebini, pa čeprav je ime hrane isto.
Torej originalno mravlje plezajo na drevo vsebuje:
Riževi rezanci ocvrti na hitro v olju, čez rezance se polije omaka ki je sestavljena iz mesa (goveje, svinjsko, piščanec) po želji, nato pride zelenjava: korenček, kitajsko zelje, čebula, bambus, gobe (fungus) in šampinjoni, paprika, vse to se praži na olju v voku dodane začimbe, sol, poper, čili, kitajsko vino, soja, spet olje, kitajski sladkor pa verjetno sem še kaj pozabla.
No v glavnem je to – to.
Pa dober tek!
a mi govorimo o isti jedi? men sploh ni jasno tole sedaj…:-S svašta…[/quote]
Prisežem, naročila sem mravlje na drevo, pa sem dobila to.[/quote]
zanimivo. torej imamo sedaj 3 variante – dobiš rezance, riž, meso z endivjo…a nebi naj bili meniji po celi slo enaki? ali jim mogoče določene sestavine zmanjka pa…?
ha, ha, saj tudi hrustljava račka ni račka. Ko bi vi vedeli, kaj vse tam ne skuhajo. Meni je bilo vse zelo slastno, dokler nisem izvedela, kaj sem jedla. Zdaj me ne spraviš več v kitajsko.[/quotev
kaj pa si izvedela?kaj si jedla v bistvu?
aha, torej se restavracije med seboj razlikujejo? torej je le možen moj riž:-P bambus je bil notri ja, pa gobe tudi…hm…
Ej, raje ne, ker sicer rada jem v tej restavraciji. Bilo je pa tako, da je gospa, šefica, to prinesla na mizo in me podučila, da moram to meso ( bila je tudi zelenjava zraven ) zaviti v list solate in jesti z roko. Povedala je tudi, da se pri njih to je zavito v drugo zelenjavo, ampak tu je bila pač endivija. Bilo je pa naravnost hecno, no. Ostalo, kar sem jedla tam, rescimo mongolsko meso, mi je super. Je pa res, da je vse, ampak vse, pri njih narejeno z glutenom. Tudi tebi lep pozdrav!
Jaz sem pred mnogimi leti, ko sem še hodila v Kitajca, vprašala kelnarco in mi je odgovorila, da v vsako jed dajo jedilni škrob. Itak se mi je to že dozdevalo, ampak včasih se je kuharju očitno malo streslo in so se omake tako očitno vlekle…kot smrkelj. Se mi je zagravžalo in v Kitajca več ne hodim.