puranovi zrezki
Zrezke popečeš in jih odstaviš na krožnik. V isto ponev daš malo margarine, malo moke in česen. Zaliješ, dodaš zrezke,da se do mehkega podušijo. V to lahko dodaš gobice ali na pol kuhano zelenjavo, ki se z zrezki skuha do konca, mogoče malo mezge, sladko smetano(čisto na koncu) in začimbe po okusu. Če ti odgovarja čebula, jo lahko na margarini popražiš in na koncu zmiksaš, da dobiš gladko omako.
Popeči zrezke in odstavi. V ponev dodaj maslo in stisnjen česen (kar precej). Mešaj in zalivaj z vodo, dokler česen lepo ne zarumeni. NOBENE MOKE!!!!!
Potem v skledi zmešaj dva rumenjaka, kislo smetano in malo sladke. Še bolje če kislo zamnjaš s creme fraiche. Ne pozabi soliti. Fino premešaj in zlij v ponev. Potem zloži zrezke v omako in jih obloži z lističi topljenega sira. Ugasni plošlo, pokrij s pokrovko in počakaj da se sir stop. Zraven pa pire.