Starševski čvek

Kdo od otrok mi je ukradel denar?

Default avatar
Nabavila sem sef, samohranilka, otroka 15,17. Vsakič, ko ga pustim odprtega, mi izgine 100 ali 200 eurov. Danes 200.

Kaj bi naredili vi, prosim? Policija? Dom ne pride v poštev, ker bi tja moral iti eden nič kriv.
Default avatar
Vsekakor se je začelo najbrž tisto najhujše, na kar tudi pomisliti nočemo. Če sta res edina možna krivca onadva, potem sta po vsej verjetnosti zašla na kriva pota. Poskusi jima nastaviti kakšno past.
Default avatar
če to ne izkoreniniš takoj ne boš nikoli. Pokliči policijo, ja. Naj pridejo domov in se vsi pogovorite. Policiji povej prej zakaj se gre. Naj jim strah malo napolni gate.
Default avatar
In zdaj naj mi mečemo kovanec, ali ugibamo, kateri od otrok je kriv? Krsitus, no, ali si res tako butasta, ali pa nedomisleno nakladaš.
Default avatar
Še ena za med najbolj butaste.
Default avatar
Če si nabavila sef, ga definitivno puščaj zaprtega, ne bo nič izginilo. Z otrokoma, ki pa bi naj imela že nekaj nad ramami, ne samo prazne krogle, pa se resno pogovori...
Default avatar
Detektivi take stvari preverjajo z barvo, ki se prime na prste.

Pripravi se na tisto, kar je vzrok za krajo.
Default avatar
Zakaj ga pa puščaš odprtega?
Pa nekako mi ne gre v glavo, zakaj bi kdo od otrok kradel lastni mami, kako vzgajate svoje otroke? Jaz in sestra sva ravno tako živeli pri mami samohranilki, nisva imeli žepnine, pa bi radi imeli marsikaj. Nič dragega, take male, drobne stvari, ki so bile poceni, a za naju nedosegljive. Pa nama ni nikoli padlo na pamet, da bi mami kradli. Če sva kaj želeli, sva prosili za to in če je lahko kupila je, če ne, pa pač ni.

Zakaj pa sploh kradeta? Kaj si kupita za ta denar? Drogo, obleke dobrih znamk?
Da bi pa klicala policijo zaradi tega, mi je pa malo mimo. Kako bo pa dokazala, da je res imela toliko in toliko denarja in da ga je nekdo ukradel? Kaj sploh ima policija veze s tem? Nobene, ker gre za osebne zadeve in jih je potrebno rešiti med seboj, v družinskem krogu. Saj gre za otroka, ljubi bog, ne za odrasla kriminalca. In če vam otrok spizdi neko zadevo, boste kar klicali policijo? Pa saj ste nore.
Default avatar
Ste dale ven? Super, se boste bolj mirno voskale medtem ko vaš natepava drugo, da boste zvečer lepo urejene še zanj. Saj ste same doma, ne?

S predlogi sem mislila, kako ugotoviti, kateri od otrok je ukradel denar. Rabiš IQ najmanj 150, da to pogruntaš.:-)
Default avatar
Tiste, ki odgovarjate, ste sploh dobro prebrale njeno vprašanje?????????? KATERI od otrok ji je kao sunil denar!!!!!!!!!!!

Kot pravi bakus, še ena za med butaste....
Default avatar
V celem letu sem ga pustila le trikrat odprtega. Če ima katera sef doma, ve, da je to normalno. Ne pustiš ga namenoma, temveč ker npr. pokličeš še koga in rabiš vizitko iz denarnice in potem pozabiš zaprti, ker kuhaš ali kaj podobnega.
Default avatar
Če je res od vzgoje odvisno, potem sta slabo vzgojena. Mi daš prosim vir za tvoje trditve, da se še česa naučim?

Žepnino imata.
Default avatar
Žalostno, da moraš doma imeti sef, da te lastni otroci ne pokradejo!
Default avatar
žalostno duplo je napisal/a:
Ja to je res žalostno. Kjer je moški pri hiši, otroci ne upajo. Se sprašujem, če je strah tisti, ki je pravilna pot pri vzgoji. Grožnje, neizrečeno..kaj sploh..ne vem.
Default avatar
rabim vaša mnenja je napisal/a:
V sef daj same petstotake. Ker ti vedno izgine natanko 100 ali 200 evrov, ti bo moral tat vrniti 400 ali 300 evrov, na tem denarju pa bodo potem njegovi prstni odtisi!
Default avatar
Mene so starši lepo vzgajali in bili vedno dober zgled, vedar sem jim vsake toliko zmaknila denar, ker sem bila zeloooo sladkosneda (zapravila sem ga za čokolade in sladoled). V srednji šoli pa sem nekajkrat ukradla čokolado v trgovini in šele, ko so me dobili in rekli, da me bodo naslednjič prijavili in povedali staršem, sem nehala za vekomaj. Tako da bi jaz res poklicala policijo, ker edino strah bo mogoče kaj zalegel (če sklepam po sebi).
vso srečo.
Default avatar
Zelo se nagibam k policiji, samo ne vem, koliko stane in kaj lahko oni sploh naredijo. Ali mislite, da bodo šli spraševat prijatelje otrok, če je kdo danes kaj zapravljal?
Default avatar
rabim vaša mnenja ... glede na tvoje bolne izjave in na tvoja spridena otroka, se res vidi, da je s teboj in v tvoji familiji nekaj zelo hudo narobe. Katera ima doma sef?? hahahaha da dol padeš. A spodnje gate tudi daješ v sef, da ti jih kdo ne sune? Mogoče jih nosi tvoj mož? :-)
Pri nas leži denar malo tu malo tam, pa kljub trem otrokom ne zmanjka niti cent.
Ja, imaš nevzgojene otroke, a glede na to, kakšna si ti sama, ni to nič presenetljivega. Tvoja otroka se mi prav smilita.
Default avatar
taichi je napisal/a:
Mislim, da vzgoja pri tem nima kaj veliko opraviti, itak ne trdim, da sem perfektna mama. Če je tebi bolno, da pljuvalke opozorim, da je z njihovimi zakoni nekaj narobe, najbrž varanje, ker tam žena samo čuti, ve pa ne, potem si ti sama bolna. Ženske ste odraz svojih mož, če pljuvate, imate zanič dedce. Vse slabo je za nekaj dobro: otroci vam ne upajo krast.
Default avatar
rabim vaša mnenja je napisal/a:
In kaj ima varanje veze s tem, da tvoja otroka kradeta??
Tudi jaz nisem perfektna, nihče ni, ampak otroke pa imam kljub temu vzgojene. In psa in moža :-))
Le kakšnega pa imaš pa potem ti sama, da si takšna kot si? Da pljuvaš po moških in po ženskah? Aja, nimaš ga več :-)))
Ne, vzgojeni otroci ne kradejo. Pa ne zato, ker ne upajo, ampak ker si ne želijo, ker vedo, da je to narobe.