Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Djerba-izlet z gusarsko ladjo-čisto RAZOČARANJE

Default avatar

Erick

Pozdravljeni

ravno smo nazaj z Djerbe - vtisi zelo pozitivni, razen izlet z Gusarsko ladjo. Kritika gre tudi na agencijo Kompas, saj so nas s tem, ko niso dali naprej celovite informacije zavedli.

Pričakuješ prijeten izlet z ladjo, ki bo za otroke nepozabno doživetje, bi bilo pa za poudariti čisto druge stvari.

Res je posadka napravljena v gusarje - imajo oblečeno črno majico z napisom pirat in črno ruto na glavi. Eden si za potrebo slikanja s posameznimi gosti celo nadane na roko kljuko, kaj več pa že ni.

Te pa po eni uri vožnje pripeljejo na otoček, čisto gol brez vsake sence, senčnika,..., zunaj pripeka-40 C, sedaj se pa tam kopaj! Vsi smo se takoj z ladje zapodili proti 300 m oddaljeni plaži in direkt v vodo, kot da bi prvič videli morje, se pa potem vprašaš-pa kaj nam je - pri hotelu imam plažo, kjer so ležalniki, senčniki, tu pa sem v času najhujše vročine na obali polne trave in za to sem plačal 24 €/osebo?!?!?!

Vse kar je izletu zanimivega je, da en tunizijec govori slovensko, recitira Zdravljico, zapoje pesem od atomik harmonik, pove da pije Laško in Ščije Union ter da mu naj pozdravimo Natalijo Verboten, Heleno Blagne in Nino Osenar.

V pokritem prostoru na otoku postrežejo s hrano in posebej poudarijo, da je ena Coca cola in 2 flaši vode na omizje (10 oseb) zastonj!!! Zastonj?? Strošek teh pijač je recimo 30 centov / osebo oni pa pričakujejo, da se jim bomo klanjali, ker nam to dajejo zastonj??

Sledi nek skeč kjer se malo norčujejo iz navad Italijanov, Francozov in Nemcev, je pa vse to bolj ali manj mašilo časa, da imajo čas sprintati slike z ladje in vsakega posameznika kako gre iz ladje po pomolu in potem prodajao te slike za dobre 2,5 € (5 TD). Halo?? In potem, ko marsikdo pač ne kupi slike ima nekdo od njih te slike s seboj na ladji, jih z mrko faco pregleduje in išče osebo na ladji, ki je na sliki, ki jo ima pred seboj in poten zdrvi tja, kaže s prstom na sliko in na to osebo in očitno hoče, da jo kupi!!! Če se nekdo že v šotoru ni odločil, da bo sliko vzel se verjetno ni zato, ker se mu zdi oderuško plačati 2,5 € za to, da sam sebe vidi kako pešači po pomolu in ne za to, ker ni uspel med množico slik najti svoje.

To še ni konec, sledi še, da slovensko govoreči član posadke še izbere nekega "prostovoljca/ko", da gre z njegovim klobukom pobirat napitnino od posameznikov, pri tem pa ne pozabi, da mora s prstom ob klobuk stisniti 20 TD v smislu-pričakujemo papirnat denar in to nekaj večje vrednosti. Vsak jim je vrgel noter nekaj kovancev, verjetno vse skupaj ni bilo več kot npr. 20 € - da se jim spalač s tem še zadnjim dejanjem kazati požrtnost in še bolj pokvariti vtis za npr. 5 €/člana posadke.

Jaz gredam na to stvar tako, da če bomo gostje sami ocenili, da smo se imeli tako lepo, da se bomo že sami organizirali in še nekaj dodatno pobrali, ne pa da se najprej zahteva 24 €/osebo za izlet pod žgočim soncem, da bi nam lahko potem prodali slike po oderuških 2,5 €, potem pa še dodatno prisilno poberejo napitnino.

Res je da verjetno prevoznik ni dobil celih 24 €/osebo, saj kot sem govoril z domačinom (voznik kočije), ki me je prepričeval, da naj ne grem na izlet z organizatorjem, ampak mi on nudi isti izlet po 20 TD (11 €)/osebo. Če je to dejansko realna cena za izlet in da Kompas le toliko (ali pa še manj) plača naprej bi bilo za razumeti, zakaj so zamolčali dejstva vezana na izlet in namniso rekli, da nas bodo peljali na otoček nekaj 100 m od obale, na žgoče sonce brez senčnikov, kjer bomo prebili toliko časa, da bodo lahko sprintali slike,... in da nam roko na srce odsvetujejo plačati 24 €/osebo da bi videli slovensko govorečega tunizijca.

LP
Default avatar

svašta

Erick je napisal/a:
Ne morš verjet, kaj se enim zdi zanimivo.
Vidim, da Djerba ponuja vrhunsko zabavo. Atomik harmonik in Nina Osenar... kot doma...
Default avatar

pomladna1

No, tudi jaz sem bila pred leti razočarana nad tem izletom. Je bilo pa takrat veliko manj materialistično. Ja, bile so slike, si jih vzel,če si hotel, noben ni z njimi tekel za tabo, noben ni pobiral prispevka na koncu. Ostalo bilo enako, le da takrat tunizijec še ni znal slovensko.;-)Edino kar mi je ostalo v spominu kot lepo doživetje K(kot del lepe narave)so bile ogromne meduze v vodi na poti z ladjo do otoka in na tej strani otoka, kjer si šel čez mostiček.
Default avatar

krneki7777

Matr eni komplicirate... Vas ni noben silu, da kam grete.
Default avatar

djerba222

Če ne bi bil že sam tam in prebral tole bi me vse minilo, pa sem že bil in naj povem, da so izkušnje lahko kar različne. Enkrat super žur, slo glasba, odlični gusarji, kristalno čisto morje na otoku flamingov, nevsiljivi gusarji glede slik, ukvarjanje z otroci, drugič pa vse bolj mirno, pa tudi zaradi bolj pasivnih turistov, nekaj manj čista obala zaradi trave, ki pa ne vem zakaj nekateri jemljete to kot svinjarijo...torej ljudje smo različni od presrancev do...
Default avatar

iris123

ma ne vem, no...
mi smo lani tudi bili, pa se nam je kar dopadlo. Otroci so na ladji uživali, na otoku je bila za moj okus krasna plaža, potem smo šli na skupno kosilu pod streho iz trsja (fajn senca), šova nismo gledali, ker smo šli z otroki spet raje na plažo, nato pa domov in na ladji spet kao gusarska zabava, da je otrokom čas še prehitro minil. napitnino daš ali ne, nima veze.
glede cen ne bi razpravljala, ker ko grem na dopust, mi je vseeno ali stane nekaj 10eur več ali manj.
vse skupaj je zelo komot izlet, ker je vse super organizirano z busom, če se ti karkoli zgodi (bog ne daj, ampak nikoli ne veš...) imaš poleg vodiča, ki ti bo zrihtal takoj prevoz nazaj oz. pomagal (starši z manjšimi otroki smo bolj previdni).
v glavnem, jaz priporočam izlet za družine z otroki, čeprav je bilo z nami precej parov brez otrok, pa so se ful zabavali...

no, nama z možem, če bi bila sama, ta izlet ne bi ravno odgovarjal.
sicer pa vsak po svoje, itak je cela Djerba en sam turizem!

na krokodiljo farmo, pa v Midoun pa smo tud mi šli sami s taxijem in brez problema so vsi taxisti govorili nemško in angleško.
lp
Default avatar

cubanec

Nam je bil izlet z gusarsko ladjo zelo všeč. Agencijska cena je absolutno previsoka, preko posrednika (domačina) na plaži smo za ceno ene osebe vsi trije (2 odrasla, 1 otrok) odšli na izlet.
Default avatar

mnh

Tudi mene oz. nas izlet ni prepričal...na ladji se za otroke ni dogajalo NIČ, plaža kot plaža na djerbi...ok, nad to plažo bi bila navdušena, če bi se pripeljali s kamenjaka in bi bili čisto navdušeni nad mivko...no, pol se tam namakaš kot žaba, okrog tebe tam takoj mrgoli 20 muslijev, ki ti hočejo takoj nekaj prodat, pol greš v ono pokrito kolibo, čakaš za jest kot bumbar, spiješ tisti liter vode in čakaš da gre ladja nazaj. Kar neki. Res pa je, da smo mi šli preko eneg tipa s plaže in nas je zadeva prišla za 30 eur ceneje kot če bi šli z agencijo. Aja, pa denar so tudi na koncu kasiral...
Default avatar

maxime

Za ene je itak bolje, da še naprej obiskujete Hrvaško obalo, ker za drugam itak niste. Če si že plačal xxx evrov za Djerbo boš pa menda iztisnil še par evrov za sliko (ali pa pač ne), ne pa da ti nek izlet, kamor si šel itak po lastni izbiri, pokvari cel dopust.
Kakšen vtis daješ ti, ko si na pladenj nabutaš hrane in pijače za pet ljudi, se seveda ne sprašuješ. "Jaz imam all inclusive, evo tle je zapestnica in delal boš vse kar ti jaz rečem, tunizijček umazani".
Default avatar

Big Wiily

Za bolj avtenticna gusarska dozivetja svetujem raje dopust na somalijski obali.
Default avatar

tuki ena

a vam še ni potegnilo da to sploh ni otok, pač pa le en mali rtič ... izlet pa kot vsi vodeni organizirani izleti povsod v turistično prenatrpanih krajih ... no, ko smo bili mi dol tunizijci še niso govorili slovensko hehe, napredek torej :)))
Default avatar

nobran2

ali je to tisti otoček,ki naj bi bil otok flamingov????? če je potem bi morali vedeti,da v tem letnem času tam flamingov ni.prave flaminge smo videli na otoku Lesbos in to meseca septembra,zanimivo ali ne,pa še zastonj je bil pogled nanje!!!
Default avatar

Brankob

Mi smo tudi bili na Djerbi s Kompasom in zaradi podobnih pisarij, kot je Erikovo smo odšli z rahlim skepticizmom....
Doživeli pa smo ravno nasprotno. Imeli smo se super. In to s 4 letnim malčkom.
Pač moraš vedeti, da greš v tujo deželo, kjer navade niso take kot pri nas. To smo vzeli v obzir.
Hotel (Iberostar Djerba Beach) super. Osebje prijazno in ustrežljivo. Ponuba hrane in pijače ogromna. Na nekatere izlete smo (po priporočilih na raznih formuih) odšli v lastni režiji (krokodili, kamele, ...) na piratsko ladjo pa smo odšli preko Kompasa.
Ko nas je sredi tujega mesta nek tujec nagovori v slovenščini - je bilo to presenečenje prve vrste. In ta tujec (kapitan MOMO) govori slovensko bolje kot kakšen "slovenec", ki dejansko živi v slovenij 20+ let ....
Momo je zakon!!! Na ladji je bilo super. Hrana pod šotorom ... njami.
In nam ni bilo žal denarja, ki smo ga zapravili za ta izlet. Saj ne greš na dopust zato, da bi tam šparal? Ali pač?
Za primerjavo: s pletno te na Bledu peljejo na otoček za 12 EUR - brez kosila in animatorjev!!!

Nekateri so pač na svetu zato da nergajo in se pritožujejo nad vsem, ostali pa uživamo ;)

LP
Default avatar

ninocka

Midva sicer nisva bila na Djerbi, sva pa podobno glede napitnin doživela v Egiptu. Sam izlet je bil sicer super, smo pa odšli z grenkim priokusom, saj se je posadka z enim od turistov skregala, ker ni hotel dati napitnine. Za primer, ko sva bila na Mauritiusu ni bila napitnina potrebna ne na izletih in ne v hotelu (v hotelu so te tudi izrecno opozorili, da se napitnine daje v posebno škatlico pri recepciji ob koncu obiska).

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net