Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

London ali Pariz?

Default avatar
Če bi imeli na izbiro....kam bi raje šli...London ali Pariz.....za 6 dni...in zakaj??!!!
Hvala vsem ki boste odgovorili!
Default avatar
Jaz v Pariz iz preprostega razloga, ker tam še nisem bila.
Nad Londonom sem bila pa navdušena in bom zagotovo še šla.
Default avatar
London sama gneča, vsi drvijo..vročina...
Pariz pa ima čar..lepota, četudi gneča na prometnih ulicah, je meni veliko lepše mesto
Default avatar
Najprej Pariz in kasneje še London. Mislim, da ima Pariz nek temperament, ki mi je bližje. Vsekekor bi si rada nekoč ogledala tudi London.
Default avatar
meni pa je pravila prijateljica, ki je bila v parizu, da nikoli ne gre več, ker je okoliš pariza grozljiv - sami neevropejci, drago pa tako, da ni mogla verjet.
Default avatar
Saj se redko oglašam, ampak kar je preveč je pa preveč. Sami neevropejci - grozljivo!!!
In ziher živijo v stanovanjih, namesto v živalskih vrtovih..
Default avatar
študentkasociologije je napisal/a:
:D

Jaz bi šla v Pariz.
Default avatar
ravnokar se vrnila iz Londona in je res kar so rekli..gneča. Bila tudi v Parizu, manjši, bolj umirjen. V obeh mestih je pa veliko za videt.
Default avatar
london,...
Default avatar
Jaz bi šla v London - ker sem bila v Parizu že večkrat:) v Londonu sem bila pa nazadnje pred 10 leti (je v načrtu:))

Imam pa obe mesti zelo rada
Default avatar
Pariz, mi je bolj všeč
Default avatar
za london je napisal/a:
Ti pa nis bila glih velik po svetu, a ne?
Default avatar
London, meni je angleški stil življenja bližji, vljudnost, poseben humor, urejenost mesta...V Londonu sem bila že 6x, pa še bom šla. Tudi v Pariz bom še šla, mi pa ni blizu, umazano, pločniki umazani s pasjimi iztrebki, na splošno mi je mesto umazano, ok. boemsko. Končna odločitev bo seveda tvoja, odvisno, kakšna oseba si in kaj ti bolj "leži". Mogoče je minust tudi to, da ne govorim francosko, Francozi pa ne govorijo drugih jezikov. Ma karkoli boš izbrala, imela se boš super!!!!
Default avatar
Pariz, ker se tja vedno z veseljem vračam :)
Default avatar
Pariz, ker ima dušo, London pa mi deluje hladen. V vsakem primeru pa oba pa boš lahko primerjala.
Default avatar
Tudi meni je Pariz bolj pisan na kožo. V njem je možno bolj zaznati vonj preteklosti, neko radoživost in sproščenost, nekaj južnjaške lagodnosti. Večerni sprehod ob Seni in vožnja po njej je čisto nekaj drugega kot vožnja po Temzi. Sama sem se odlično počutila tudi v boemskem okolju Latinske četrti. Mogoče malo idealiziram, a nanj me vežejo lepi spomini. Kot otrok sem bila pred skoraj 40. leti prav fascinirana nad velikim mestom in še posebno nad metrojem, kasneje pa sem užila kar nekaj romantičnih trenutkov v njem.
London pa je za moj okus preveč svetovljanski oz. globalen. Prevelik, preveč vsega. Všeč mi je le pisani Portobello road.Seveda pa se splača videti obe mesti.
Default avatar
Jaz sem bila v Londonu še ni 2 meseca nazaj, v Parizu pa 6 let nazaj in bi izbrala Pariz. Bolj mi je domač...
Default avatar
popotnica! je napisal/a:
To je stvar okusa in o okusih se ne razpravlja, kajne :-)
Meni je London naj naj mesto na svetu, izkoristim vsako priliko, da grem tja. Pariz je lep, ampak me ni "okužil". Res, meni je London celo bistveni bolj všeč od NYC, edino San Francisco se lahko kosa z njim. So pa vsa ta mesta zelo drugačna po karakterju, tako da je to tako, kot da bi spraševala, ali so nam bolj všeč temnolasci z modrimi očmi ali blondinci z rjavimi :-) Da spoznaš karakter mesta, moraš kar nekaj časa prebiti v njem. Moji prijatelji iz Londona in Pariza pa zelo radi prihajajo v Ljubljano, ker pravijo, da je to mestece s posebno dušo...zlasti poleti, ko vse živi na ulici.
Default avatar
100% london...meni osebno je cela francija kar neki...marsikdo ko gre v pariz pričakuje, da bo tam videl nevem kaj, pa kako lepoto, ko pa vidi pravo obrobje mesta ga pa mine...ni francija tisto kar folk misli da je...

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net