Med.Over.Net

Kardiologija

Re: Izvid hematoloških preiskav

Default avatar

Čudna

Spoštovani!

Tudi jaz bi prosila za obrazložitev izvida, piše pa sledeče...

V biokemiji in hepatogramu vse v mejah normale, razen povišane vrednosti ALT 0.59, GGT 1.17. Korigirani kalcij na spodnji meji normale 2.09, serumski 2.21. Nizka kalciurija v enkratnem vzorcu urina 0.08. Protitelesa za glutensko enteropatijo negativna. TSH v mejah normale 0.757, kar kaže na ustrezen odmerek Eltroxina. Vrednost vitamina D3 ob Rocaltrolu znižana 20,06, ionizirani kalcij 1.09.

Dve leti se zdravim na OI zaradi totalne tireoidektomije, odstranitve ščitnice, histološki izvid je bil benigen,zaradi povišanega parathormona pa tudi na oddelku za endokrinologijo.Parathormon je sedaj v mejah normale. Dan za dnem je prisotna nenormalna utrujenost, doziranje zdravil pa je sledeče:
150 mg Eltroxin, Rocaltrol 0.25 zjutraj, 0.50 zvečer, ob tem kalcijev sandoz 1000 mg dnevno, 1 magnesol na dan, Gopten 2 mg in Wellbutrin 300 mg. Alkohola sploh ne uživam...

Hvala za odgovor.

S prijaznimi pozdravi!
Default avatar

Boris Cibic

V dopisu ste, kot glavno težavo, navedli nenormalno utrujenost, za katero bi težko znal pravilno odgovoriti. Vrednosti ALT in GGT so nekoliko nad normalo in dopuščata možnost nekoliko motene funkcije jeter, vendar dvomim, da bi tu bil vzrok za navedeno težavo. Priporočam posvet z endokrinologom.
Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.
Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
www.zasrce.si