Forum.Over.Net

Politični čvek

Izbrisani bodo 'težki 425 milijonov evrov'

Default avatar

nekomunistka

Bo pač država plačala za svoje protipravno dejanje. So what? Toliko se ponavadi zavzemamo za pravno državo in za to, da je treba plačati tisto, kar zagrešiš, a državi naj se pa pogleda skozi prste? Zakaj že? Aja, zato ker ti ljudje niso vaši, ker niso vaše krvi?
Default avatar

lowec

nekomunistka kdo pa je po tvoje država, ki bo pač plačala za svoje "protipravno dejanje"?
Default avatar

twist

lowec je napisal/a:
Eh, tam ena provinca na Marsu!
Default avatar

ninej

komu se moramo za tole zahvaliti, hmmmm!!!:))(ker pa nikoli ni kriv posameznik, bomo pač morali napako plačati vsi!!!)

Izbrisani naj bi od Republike Slovenije zahtevali odškodnino v višini vrednosti izgubljenega premoženja, plač, socialnih ugodnosti, brez katerih so ostali potem, ko so jih februarja 1992 izbrisali iz registra stalnih prebivalcev v Sloveniji.


sicer pa država bo izplačevala le dosojene odškodnine, bomo videli koliko in za koliko!!!
Default avatar

norTON

zopet se greš populista in si poln strahov.
krivice se bodo poplačale, tega pa je kot vsega ološa cca 5%
Default avatar

valovi

Trdim, da bo prišel čas, ko bo moral ta monolitni politični blok bivših komunistov, ki je sedaj na oblasti in počenja vse to kar se dogaja, polagati račune pred narodom !!!
Default avatar

SNRPJ

nekomunistka je napisal/a:

So what!

Sicer pa si že sama odgovorila. Seveda naj se tudi državi pogleda pod prste - tako kot nekaterim posameznikom. Bo že precednik rekel, da ja državi lahko damo še eno priložnost, saj je vendar priznala, da je storila napako.


PS: Ko se boš vsaj približno toliko zavzemala za poravnavo krivic vsem žrtvam komunističnega sistema od 1946-1991 (namenoma sem izpustil leto 1945 in povojne poboje), kot za poravnavo krivic "tvojim", bom verjel, da je tvoje zavzemanje za pravno državo iskreno in ne samo egoistično-oportunistično.
Default avatar

lowec

Teh 425 milijonov evrov bo plačala država, torej MI DAVKOPLAČEVALCI.
Osebno mislim, da bi morali najprej poskrbeti za SVOJE državljane. To pa so upokojenci, ki so 40 let plačevali v državno blagajno, danes pa z mizernimi pokojninami (300 evrov) ne morejo preživeti. Potem so tu delavci in delavke, ki prejemajo mizernih 380 evrov plače, pa socialna denarna pomoč, ki znaša mizernih 211 evrov. Da ne govorim o otroških dodatkih.......
Default avatar

lowec

ninej je napisal/a:
Koliko ljudi je pa podprlo verižno izdajanje odločb izbrisanim, ki jim sledijo odškodnine?
Upam, da ne boš zopet s prstom kazala na SDS, SLS, NSi, SNS?
Opozicija je predlagala, da se problem izbrisanih rešuje INDIVIDUALNO, kar je vlada gladko zavrnila. Tako bodo odškodnino dobili vsi, tudi preračunljivci, ki so bili v času vojne za Slovenijo proti osamosvojitvi in podpirali ukopatorja. Potem, ko je pa Slovenija dosegla svoj cilj in postala samostojna država so pa kot po tekočem traku zatrjevali in še zatrjujejo, da se jim je zgodila krivica.

ninej vse bolj sem prepričan, da si bil(a) eden izmed tistih, ki so glasovali proti temu, da se Slovenija osamosvoji!
Default avatar

nekomunistka

lowec je napisal/a:
Plačali bomo seveda mi državljani. Kot vedno plačamo. Za vse grehe gospode zgoraj. Kdo bo pa plačal, kar so naredili z Mercatorjem, NLB, Istra Benzom itn? Za vse na koncu plačamo mi, pa je vsakemu bedaku jasno, kdo je naredil škodo. Tako se tudi zelo dobro ve, kdo je naročil, da se izvaja ta protipravnost, zelo dobro. Izvolite enkrat zahtevati, da gospoda odgovarja za protipravno storjeno škodo, da pa ne bo šlo iz vašega žepa.
Default avatar

nekomunistka

lowec je napisal/a:
Kako bi ti skočil v luft, če bi Nemčija danes objavila, da je pač recesija in da ne kani izpolniti obveznosti, ki jih ima do slovenskih državljanov, ki delajo v Nemčiji. Oja, bi Nemčiji danes bilo veliko laže, če bi lahko rekla, da s Turki, Slovenci, Srbi, Bosanci in drugimi, ki v tej državi živijo že 30 let, nima nič. Ampak Bog ne daj, da bi kdo stopil na prst Slovencu v tujini, tukaj pa lahko ...

Poglej, zame je en Šiptar, ki živi v Sloveniji, bolj Slovenec od Slovenca, ki živi v Hamburgu. In me njegove pravice zanimajo bolj. Vam pa pač pomeni največ kri. Je pa v bistvu od vseh nas rdeča in v principu enaka, razlikuje se samo po krvnih skupinah, številu levkocitov itn.
Default avatar

nekomunistka

SNRPJ je napisal/a:
Osebno sem poznala človeka, zdaj je že pokojen, ki je po vojni zbežal v Argentino, od tam pa šel v Ameriko, ker je pač sodeloval z Nemci, in je njemu, njegovi sestri ter drugim sorodnikom slovenska država izplačala več kot deset milijonov dolarjev. Zanj vem, da je dobil dva, enako njegova sestra. Kot sem napisala, je on v tem času umrl, njegove tri hčere pa so kupile nekaj stanovanj na Floridi in jih zdaj oddajajo. Vse to v imenu denacionalizacije. Pa da ne bi šli zdaj ugotavljat, kako točno je on prišel do tistih gozdov, ki mu jih je država tako drago plačala.

Če so zate bolj tvoje tiste tri ženske, ki so z našim denarjem kupovale stanovanja po Floridi, nikoli v živjenju niso bile v Sloveniji in ne znajo ene slovenske besede, če so one tebi bolj tvoje kot otrok bosanske narodnosti, ki se je rodil v Sloveniji, hodil v slovensko šolo in tukaj zdaj živi in plačuje davke ... Če so one tebi bolj tvoje ... Prav, meni niso.
Default avatar

lowec

nekomunistka je napisal/a:
nekomunistka eno je biti tujec z začasnim prebivališčem v Sloveniji, druga pa DRŽAVLJAN REPUBLIKE SLOVENIJE z vsemi slovenskimi dokumenti.
Default avatar

tadej

Saj dosojene odškodnine pa res niso stvar šekulacij "jaz bi plačal jaz pa ne bi"... Kaj res ste vsi še pod šokom revolucije, kjer sodba nekaj kar nekomu paše? In vam ne paše plačat odškodnino, torej ni treba?! Ma joj, da vas nekomunistka uči, ste pa res cifre!

In še posebej teli "pravični desničarji". Poprava krivic komunističnega sistema je vredu, izbrisanim pa ni vredu. A sistem isti!
Default avatar

nekomunistka

lowec je napisal/a:
TUKAJ NE GOVORIMO O LJUDEH Z ZAČASNIM PREBIVALIŠČEM, AMPAK TISTIH, KI SO IMELI STALNO PREBIVALIŠČE, PA JIM GA JE DRŽAVA KAR LEPO VZELA, DOKAZANO PROTIZAKONITO. Če ne poznaš problema, potem pišeš napamet in se zaman pogovarjava. In če si napisal začasno prebivališče, potem problema gotovo ne poznaš. Niti približno, kaj šele podrobno.
Default avatar

ninej

lowec je napisal/a:
me ne zanima kaj ti misliš, pika!!!!:)

še enkrat, kdo je napako naredil se točno ve, če ne veš pojdi na brskalnik in odkrij, kdo je takrat vodil vlado in kdo je bil notranji minister, odgovor boš dobil na dlani!!!Torej takratni ministri in predsednik vlade priznavajo napako, zakaj je ne še ti, hmmm občutek imam da tistega kar nočeš slišat enostavno ne slišiš, kar pa je žalostno!!!

krivica se je zgodila in naj jo popravijo-mo (žal jo bom morala tudi jaz, pa čeprav nisem kriva za napako takratnega vodstva).

Kaj ima osamosvojitev Slovenije skupnega z izbrisanimi, no ja morda le to, da je tudi kakšen izbrisani glasoval za njeno samostojnost!!!

hmmm, a nismo takrat glasovali za pravno in samostojno državo, al jaz kaj narobe vem!!!:)
Default avatar

SNRPJ

tadej je napisal/a:


Ni problem plačilo odškodnine tistim, ki jim JE BILA V RESNICI STORJENA KRIVICA!!!
Želimo samo INVIDUALNO obravnavo zahtevkov. Kresalka pa je uvedla "splošno amnestijo" tudi za tiste, ki so takrat špekulirali in so v resnici bili nastrojeni proti slovenski osamosvojitvi.
Prosim, da ne posplošuješ in mi ne pdtikaš neke svoje spekulacije!!!
Default avatar

ninej

ma hudiča SNRPJ, a res ne razumeš, da bo moral vsak posameznik na sodišču dokazovati svoje zahteve!!!

v čem je potem problem, če ti je prav!!?:)
Default avatar

tadej

Kakšno amnestijo? A kdo kaj očita izbrisanim? Kje je kaka amnestija? Ali je izbris kaka kazen komu? Madonca! Saj ni za verjet!

Država ne more kar brisat svoje prebivalce. Zato je bila storjena krivica VSEM!