Starševski čvek

ne morem verjeti

Default avatar
me res zanima?

zadnjič sem videla mladega gospodiča 3o let, imel je kratke hlače in majco. Slučajno sem ga pogledala in videla popolno depilacijo po nogah in rokah. Draga dekleta povejte mi oziroma fantje sem kar v rahlo depresijo padla. Depiliram si z žiletko, z lepilnimi traki, šla sem že tudi k kozmetičarki a kaj takega mi ni uspelo še nikoli.
Fant je imel popolo opravljeno depilacijo. Koža na rokah in nogah je bila popolna brez pikic, ten kože je bil enakomeren. Meni kaj takega še ni uspelo. Vedno imem pikice rdeče ali črne ko je že rahlo nakazana dlaka. Pa kako mu to uspe?
Default avatar
Nekateri moški nimajo dlak, genetska napaka, ker imajo kromosom xxy. Niti ne morejo imeti otrok.

Če je bil tudi po bradi tako gladek, je to čisto možno.
Default avatar
Imam dva soseda, brata in enega znanca , ki so brez dlaak. Pa nima depilacija nič pri tem. Je pa res da so oni brez vseh dlak, brez obrvi, las....
Default avatar
Bljak, obriti moški. Moj moški mora imeti dlake, ljubezenski tepih, pa po svežem švicu mora smrdet. Ne pa ti neki na novo nališpani moški, bljak.
Default avatar
Eni športniki se brijejo. Kolesarji, plavalci, bodybilderji...
Default avatar
Tako kot mojemu očetu:)

Kar jaz pomnim, ima samo po par svetlih kocin po rokah in nogah, briti po obrazu pa se mora skoraj 2x na dan... moje noge pa pragozd:((
Default avatar
Če moški brez dlak ne bi mogli spočeti otrok, jaz ne bi obstajala. Kakšne pa kvasite? Kot Barcin oče jih tudi moj nima, kakšna svetla tu in tam. In kot Barcin oče, se moj brije dvakrat na dan, ker po obrazu mu pa rastejo sto na uro. In četudi ima na rokah in nogah sem ter tja kakšno dobesedno prozorno dlako, tako zelo je svetla, ima čisto črne goste lase. Go figure. Jaz sem se hvalabogu vrgla po njem. Ko meni kozmetičarka naredi depilacijo podpazduhe, meni tri mesece nobena dlaka ne prileze ven.
Default avatar
ofsajderka je napisal/a:
no, ce bi pa to vedela, bi pa kar svojo mamo poslala po tale DNK, ko je mene delala :)))))
jaz pa kosmata, tako kosmata ... samo še drevo mi manjka, pa bom opica, hahaha
Default avatar
ene sta pa res srečke je napisal/a:
Saj moja mama se pa vsak dan brije. Če bi bila po njej, bi najebala kot žuta. Prav danes je bilo veliko govora o tem, zakaj nisem mogla podedovati tudi očetovih oči. Ampak vse pa očitno ne gre. :(
Default avatar
Preden druge obsojaš, kakšne kvasijo, se raje pozanimaj. Nekateri moški so pač skoraj brez dlak, vendar jih na obrazu imajo normalno. To je drugo. Jaz sem govorila o Klinefelterjevem sindromu, kjer je značilna neporaščenost telesa in obraza, hkrati pa so ti moški tudi največkrat sterilni:


Klinefelterjev sindrom
Ta sindrom lahko definiramo kot moški hipogonadizem, ki se razvije, kadar sta prisotna vsaj dva X kromosoma in en ali več Y kromosomov. Večina pacientov je 47, XXY. Ta kariotip je posledica nondisjunctiona (nerazdvajanja) spolnih kromosomov med mejozo. Ekstra X kromosom lahko izvira od matere ali od očeta.
Klinefelterjev sindrom je povezan z različnimi kliničnimi manifestacijami. Pogosto se pojavljata tudi reducirana obrazna in telesna dlakavost, ter ginekomastija. Testisi so veliko manjši, včasih tudi samo 2 cm veliki. Poleg testikularne atrofije je znižan tudi nivo serumskega testosterona, ter zvišan nivo urinarnega gonadotropina.
Glavni klinični efekt tega sindroma je sterilnost. Le redki pacienti, z visokim procentom 46,XY, so plodni. Sterilnost je posledica nepravilne spermatogeneze, včasih pride celo do popolne azoospremije.


V redu?
Default avatar
Nekaj resnice je na tem, da imajo manj poraščeni moški večinoma manj testosterona (ni pa nujno) in tudi njihova reproduktivna moč je manjša, a to je dokaj poenostavljeno.Res da hormoni vplivajo na poraščenost, a osnova so geni, ki določajo stopnjo poraščenosti.Pri genski anomaliji XXY prihaja do obeh znakov - odsotnosti dlak in neplodnosti, a ta je dokaj redka, spremljajo pa jo tudi drugi izraziti znaki (visok glas, zakrnela moda, duševna zaostalost, mladosten in bolj ženski videz ...), ki jih ni moč spregledati.
Default avatar
vzdrževana je napisal/a:
Ja, čimbolj primitivni neandertalci za naše primitivne babe.

Še lepše pa je, če te ene dvakrat v steno rukne, te prime za lase in zvleče v svojo votlino.
Default avatar
Ne bo čisto držalo. XXY je dokaj pogost sindrom (po nekaterih podatkih celo 1/700), ki se na žalost največkrat odkrije, ko par ne more imeti otrok. O duševni zaostalosti raje ne bi govorili, je pa ponavadi IQ za 10 manjši od sorojencev. Pišem iz prve roke....
Na žalost pa zato, ker,če bi starši vedeli da ima njihov otrok Klinefelterjev syndrom, bi se lahko na začetku pubertete odločali za dodajanje hormonov, ki ima lahko tudi stranske učinke,....če želiš izvedeti še več, pojdi na nemške in ameriške strani.
Default avatar
Točno tako,eden ki ve.

Moj sošolec (gimnazija) je bil tudi med njimi, pa nihče med nami takrat ni vedel za to. Res je bil neporaščen in zgledal bolj otroško kot ostali fantje (čeprav je bil med najvišjimi), ampak o kakšni duševni zaostalosti ni bilo sledi. Šele mnogo kasneje, na maturitetnih srečanjih, je nekaterim med nami povedal kaj je narobe. Omenjal je Klinefelterjev sindrom in da je izvedel za to, zakaj je drugačen od drugih šele pred kratkim, ko sta se z ženo začela zdraviti zaradi neplodnosti.

Bi pa lahko zgledal kot tisti, ki ga je omenjala bijonc na začetku.
Default avatar
Sem se malo bolj pozanimala (moje znanje je že kar zastarelo, pa še izvira le iz teorije :)). Hvala za info!