Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

červar

Default avatar
Sodelavka je dobila apartma v Červarju in me sprašuje kako je kaj tam itd...sama še nisem bila...kakšne informacije??
Default avatar
Grozljivo. Socialistično blokovsko naselje. Če jo imaš rada, jo prepričaj, da gre raje v toplice.
Default avatar
No, nekaj je tudi vrstnih hišk, samo vse ostalo je pa bolj tako tako, ampak preživeti se pa da, si pač sam narediš luštno. Je pa bilo tam pred leti ogromno beguncev iz Vukovarja, pa nekaj so marino al pa nekaj drugega kopali na plaži.
Default avatar
baje je tist apartma, kamor je povabljena na novo preurejen in ima vse od klime do pomivalca....saj po eni strani, če ji tam ne paše lahko gre kam drugam na plažo....al kako je??
Default avatar
Odvisno kaj pričakuje od dopusta in kaj si lahko ali želi privoščiti.
Červar je res (eden izmed) najbolj zanemarjenih naselij, saj se po dogodkih na Hrvaškem življenje še vedno ni vrnilo na tisto, kar je bilo prej tam - normalen turistični kraj.
Mi smo kljub temu tam nekajkrat letovali: pač vzameš v zakup, da stvari niso vse ravno urejene, da je ponudba bolj tako-tako ... Plaža nekako je, pa blizu je Poreč in se pač zapelješ tja, kjer je vse skupaj nekaj čisto drugega.
tako, da če hoče sodelavka nek super in oh in sploh dopust, potem ji Červar odsvetujem. Če pa so važni drugi kriteriji, pa si lahko naredi čisto v redu dopust. Odvisno torej od pričakovanj in zmožnosti.
Default avatar
Mi imamo vrstno hiško in čoln, da lahko gremo malo okrog, ampak plaža je lepa levo od marine, pod golf igriščem, lahko tudi s kolesi skozi oljčni nasad in je zelo lepa plaža, drugače sta pa blizu pa blizu Poreč in Umag za nočno življenje!
Tudi gokart steza je v bližini, pa konji.
Kar me v Červarju najbolj moti, so zapuščeni lokali in hotelski kompleks v neposredni bližini marine, ki je prava katastrofa in iznakazi podobo kraja!
Default avatar
červar je ena vukojebina!

sori izrazu, sam res. sredi mesta marina, v njej zapuščen in zanemarjen hotel, naokoli socialistično blokovsko naselje. plaža ubij bože kamnita, le en mali del prodnat - ki je seveda prezaseden. nikjer kakega pametnega kafiča s tipičnim večernim morskim dogajanjem...

če bi jaz mogla tja, bi se ziher vozila v poreč na plažo. ta je stran kakih slabih 10 minut z avtom.
Default avatar
sam_tja_ne je napisal/a:
pardno - plaža skalnata, ne kamnita. da ne bom kake propagande nardila.
Default avatar
sam_tja_ne je napisal/a:
Pol še nisi vidla plaže na drugi strani rta, kjr je en del mivka in plitvina, za otroke super!
Tisti hotel je pa res groza, bojda so ga letos prodali tujcem, tako da upam, da ga porihtajo!
Default avatar
plaža za plačat
Default avatar
Pred 30 leti, ko so ga zgradili je bilo lepo in urejeno. Po vojni pa so bili tam nastanjeni begunci in je sedaj res katastrofa. Jaz sem bila šokirana kaj so naredili iz tega kraja.
Default avatar
Jaz ne grem v Červar, če mi plačajo. Je toliko drugih primernih krajev, pa letos je še povsod prazno in tudi cene že spuščajo.
Default avatar
Plaža je kar solidna drugo pa tuga od tuge niti turistov ni veliko....
Default avatar
Meni pa je biLo v Červarju fantastično, zabave poLno, za otroke ogromno stvari, ,......meni je všeč nwm kje ste vi biLi:P
Default avatar
V katerem apartmaju ste bili v Červarju...mi gremo v Volto?No in kakšna je plaža za otroke,imajo kakšno igrišče ??Hvala
Default avatar
Mi smo, ko smo bili še otroci, s starši skoraj vsako leto dopustovali v Červarju (20-25 let nazaj). Zame je bil to takrat najlepši kraj na svetu. Ok, otroci vidijo svet v drugačni luči, ampak vem, da je bil kraj lep in urejen in da je bilo dosti barov, sladoredarn, povsod korita s sivko, da je bila marina lepa...

Lansko leto smo preživeli vikend v Puli in ko smo se vračali proti domu, sem si zaželela ponovno obiskati ta lepi kraj mojih otroških dopustniških dni. Ko smo prispeli, sem si želela, da ne bi, da si ne bi pokvarila iluzije. Kraj je enostavno razsut, grozen, popolnoma degradiran. Mene je skoraj kap.
Stanovanja so razprodali - to pomeni, da ima vsako stanovnaje malo drugačna okna, malo drugačen balkon, tako vse skupaj izgleda kot cigansko naselje. Da ne govorim o propadajočem hotelu v marini, ki bi zlahka služil kot prizorišče snemanja kake grozljivke, itd, itd

Škoda :(
Default avatar
Červar - Porat je najboljši kraj za poletno sprostitev, kar si jih lahko predstavljate!!!

Hotel bodo najbrž podrli ali obnovili, marino razširili, kavarne, restavracije se odpirajo, vsako leto je več ponudbe (v trgovinah in nasplošno)... Červar je res najboljši.


Za otroke je Červar POPOLN. Imajo avtomobilčke, v Červarju ni veliko prometa, luna park, zanimivi ostanki iz časa Rimljanov, ni hrupno, med stavbami so parki npr. med stavbami Park Motovun je krasna potka, po Červarju so "posejani" kipci (malo polomljeni ampak SO WHAT) in še veliko drugih stvari.
Za odrasle je tu Poreč s svojo bogato ponudbo in pa Lanterna in drugi. Plaže so krasne (v Červarju malo zanemarjene ampak OK), najboljša je Materada - Poreč, kjer imaš vse od bazena do mini golfa in pa od kamnite/peščene plaže do betonske. Červar se popravlja, največjo napako pa je naredila RH, ko je naselila tja Vukovarce. Bili so pijani, nasilni, vlamljali so, divjali z avti (če je po cesti zapeljal avto z Vukovarsko registrsko je bilo bolje zate, da se umakneš :) ), drugače pa ja, v Červarju se stvari umirjajo. Priporočam restavraciji TROJA (v središču) in pa RIBARICA (ob marini). Ah ja, ISTRA.


LP, K
Default avatar
Jap, Červar se res počasi popravlja. upam, da tudi s tistim hotelom nekaj narediji. Ima pa tam doli en Rus apartma, zrihtan u nulo. z jacuzijem. Se mu zelo dopdate, ker ima vse pri roki. pa vsi gostinci so prijazno. Če si pa zaželi zabave, gre pa mal naokrog. Ravo ta teden sem bola dol kar nekaj trgovin, kavarnic in restavracij je že odprtih. Kar se pa oknov in balkonskih ograj tiče, da je vsak drugačen, tega je pa tudi v Sloveniji povsod preveč.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net